Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajný lasvegaský policista Vincent Downs (Jamie Foxx) se zaplétá do sítě korupce, intrik a zabijáckých gangsterů. Když po neúspěšné loupeži někdo unese jeho dospívajícího syna (Octavius J. Johnson), Downs ho musí během jediné bezesné noci zachránit a přivést zločince před spravedlnost. (Bontonfilm)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (135)

kingik 

všechny recenze uživatele

Lasvegaský policista černé pleti Vincent Downs je odjakživa zvyklý pohybovat se mezi šmejdy z drogového podsvětí. Nyní pendluje mezi dvěma nevyzpytatelnými narkomafiány, které obral o jejich zboží, v zádech má nesmlouvavou agentku z vnitřních záležitostí, která ho podezřívá z korupce, samotný Downs má podezření, že ve vlastních řadách má škodnou. A potkalo ho to nejhorší - unesli jeho šestnáctiletého syna. Jamie Foxx se bude muset probít a prostřílet komplexem lasvegaského kasína, aby spasil sebe i svého syna. Proklatě akční noc může začít. Film nijak nepopírá (v titulcích), že přetavil francouzský originál, ovšem to neznalé předlohy nemusí vůbec znepokojovat. Na poli akčního filmu debutující švýcarský režisér s typicky švýcarským jménem Baran bo Odar nedá 90 minut, co film trvá, divákům vydechnout. Neustále je zásobuje akcí, solidně zvládá bitky, dynamické posuny vpřed a snaží se (marně) udělat zcela průhledná odhalení neprůhlednými. Všechno sice bez problémů odhalíte, všechny kličky i zvraty mají tendenci šokovat, jenže protřelý divák už o nich ví, nebo je tuší, dlouho dopředu. To ale vůbec nevadí, film na tom nestaví. Jde v prvé řadě o akční záležitost, která jede bez zastávek, navíc je zabalena v perfektně padnoucím vizuálu. Potěší i nepříjemné scény, v nichž se krevní konzervy pěkně otevřely. Za technický nedostatek považuji, že jsem při všech průhledech do jedoucích aut měl neodbytné podezření, že se použila zadní projekce. Režisér, pro nějž to byl první anglicky mluvený film, se předvedl ve skvělém akčním světle. Jamie Foxx a spol. odevzdal maximum. Na co kritizovat, byl jsem spokojen. 10/10 ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Realisticky působící rvačky a A-čková superhvězda v hlavní roli naprosto nezachrání tenhle tupej neoriginální scénář /sotva průměr má i originál od francouzů z r. 2011/. Vůbec se nepovedly především dialogy a s tím i vytvoření jakéhokoli vztahu k postavám, což mi u takhle staromilské akčňárny se solidním rozpočtem vadí především. A obsadit po tisící Davida Harboura do jeho nejčastější role /hadejte jaké?/ je spoiler jako prase sám o sobě. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jedna hvězda za rádoby šokující zvrat,jinak je ale Sleepless neuvěřitelná nuda,která by se díky pár scénám možná dala zkousnout,ale to by to nesmělo být tak strašně moc hloupé,postavy by se nesměli chovat tak děsně nelogicky a nemělo by to vypadat tak zoufale lacině.Ani jsem nevěděl,že jde o remake něčeho,ale věřím,že originál bude tak asi 100x lepší...20% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Kvalitně natočená akce, přestřelky, jedna solidní automobilová honička a především bitky to zachránili před totální nudou. Mě film v podstatě vůbec nebavil. 1/3 filmu – u toho jsem usínal, nedokázal jsem se vcucnout do děje, postavy včetně hlavního Foxxe, mi byli ukradené. 2/3 filmu byla už lepší, pár velmi slušných soubojů a poslední 3/3 se pořádně akčně rozjela. Velká škoda, že neměl film lepší scénář, postavy, tempo a já nevím co vše ještě. Kdyby tomu tak bylo, tak by to bylo perfektní novodobé béčko. Takto se to dá shlédnout vyloženě jen kvůli akci. 3* dávám z milosti. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Presne opačne. Je tu čistých scén hlavne bitka muž proti mužovi je fajn snímaná s odstupom, príliš to nie je gigantické a aj keď zamotané, podobné veci mali aj iné prvotriedne drogové filmy. Nevyrovnané tempo, niekedy abnormálne nelogické chovanie postáv (hlavne polišov) spôsobujú, že aj tá nízka minutáž sa miestami vlečie. Nepomáha tomu ani zapojenie mamičky, ktorá tam ide úúúplne zbytočne. Možno čerešničkou na torte je fakt, že ak krvácate tak ukradnete bielu košeľu. Facepalm ako sviňa. Aby sa len nekritizovalo, streľba je takmer presná, krvavé tiež, výborný je hudobný motív a podmaz. Rovnako absentuje humor. Obsadenie je celkom fajn a byť to v rukách šikovnejšieho režiséra (Mann, Fuqua, Hillcoat) bolo by to luxusnejšie. Takto zostal Luxus iba v názve kasína, kde sa všetko odohrá veľmi ľahko nad priemerom. A síce o každého je nemocnične postarané, no telefón od ocka za hviezdu nahor. Nič neskončilo a to je dobré. (videné 08.01.2019, BDrip) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • Film měl jít do kin 24. února 2017, avšak v říjnu 2016 byl přesunut na 13. ledna 2017. (griph)
  • Okrem nevadského mesta Las Vegas, kde prebiehal dej filmu, pracovali filmári aj v Atlante. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama