Reklama

Reklama

Malá čarodějnice

  • Německo Die kleine Hexe (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Jen několik set let „mladá“ čarodějnice se chce podívat na slavný sabat, který se každoročně koná na vzdálené hoře. Její společník, starý moudrý havran Abraxas, jí to sice vymlouvá, ale malá čarodějnice ho neposlouchá. Pozoruje slavnost ukryta za keři, je však prozrazena a hlavní čarodějka baba Bimbula jí uloží, že se do roka musí stát dobrou čarodějkou. Dívenka se hned pustí do učení, a protože se má stát dobrou čarodějkou, koná při svém učení jen samé dobré skutky. Její kouzla sleduje s nevolí stará ježibaba Pingula, a když malá čarodějnice kouzlem pomůže dvěma dětem v pátek, kdy je přísně zakázáno kouzlit, pošle na ni za trest mráz a vánici. I toho však malá čarodějnice využije k dobru a uspořádá pro děti veselý karneval. A pak již nastane čas dalšího sabatu, kde malá čarodějnice musí složit mistrovskou zkoušku… (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (70)

savatage 

všechny recenze uživatele

Pohádku o Malé čarodějnici, jsem měl rád jako malý a toto filmové zpracování se mi též líbilo a docela mě překvapilo, jak bylo pěkně provedené. Určitě bych byl rád za pokračování, nebo se mi na to koukalo lépe, než jak vypadají novodobé filmy těch vycucprstů z Hollywoodu. Zde dámy a pánové, nezbývá než dát plný počet bodů a palec nahoru. Skvělá práce. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s Jezinkou. Je smutné, že pohádkovou velmoc trumfne sousední Německo, které snad kromě Nekonečného příběhu nenatočilo zábavnější pohádku (jasně, neznám všechny, ale i tak by jich jistě mnoho nebylo). Malá čarodějnice je kouzelný příběh s báječným vizuálem a nenásilným morálním poselstvím. Les, útulná chaloupka s hobitím oknem, rybníček, skály porostlé mechem, zajíci a samozřejmě veverky! Čarování je zábava, když z nebe prší šišky, kolíčky na prádlo nebo lžičky i se sběračkou. Jenže největším lákadlem pro každou čarodějnici je noc strávená na čarodějné hoře v době Valpuržině. A je to mejdan, kdy se u obřího ohně bosorky odvážou, tančí, křepčí a absence Satana jim nijak nevadí. Jenže ani ne tak malá, jako spíše mladá čarodějnice mezi ně zatím nesmí. Ledaže by zvládla všechna kouzla z obří čarodějné knihy. Jenže má havrana Abraxase a také umíněnou náturu, tudíž se rozhodne, že čarodějné zkoušky na přes rok vyhraje a taneční noci se zúčastní. Triků není přehršel, ale jsou solidní. Nejzábavnější mi přišla jízda na koštěti lesem, a který fanoušek SW si nevzpomněl na Návrat Jediho, tak kecá. Trocha strašení, něco dojetí, vzdálená tetička práskačka na zabití a šťastný konec! ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Příběhy Malé čarodějnice jsem četl jako menší i jako knížku. Ani tohle hrané novodobé zpracování není úplně špatné. Moc k tomu ani není co psát. Celkém milé (což by pohádka měla být), líbia se mi i nenásilné myšlenka s poučením a hlavní hrdinka je sympaťanda. Výsledek mě vyloženě neohromil ani neurazil, ale docela slušná pohádka. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom milé prekvapenie. V poslednom čase nemecké rozprávky a nemecké rodinné filmy majú u nás úspech. Milý príbeh o tom, že byť čarodejnicou nutne neznamená byť len zlou a ľuďom iba škodiť... Jednoznačne najlepšou postavičkou bol havran Abraxas - veľmi milé, zábavné. A pekná muzika k tomu. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Němci zpravidla točí kýčovité pohádky, ale tahle se jim povedla. Pro mě je to obrovské překvapení. Je vtipná, dobrodružná, dějově jednoduše přímočará a v tom tkví její kouzlo. Je to předělávka na kreslené Malé čarodějnice z roku 1984, která se mi na rozdíl od této hrané nelíbila. 127letá čarodějka chce na sabbath o valpružině noci, ale kvůli jejímu nízkému věku nesmí. Neuposlechne a za trest se musí do roka naučit celý lexikon kouzel. Při učení přičaruje sobě i vráně uši, nevychovaným klukům přimrazí botky k zemi nebo trh zavoní krásnou vůní. A to vše plyne k tomu hlavnímu, jak si poradí při složení čarodějnických zkoušek. Scénář se skvěle povedl a Karoline Herfurth skvěle zahrála čarodějnici. Dabing Lucie Vondráčkové se navíc k ní velice hodí. [482. hodnocení, 36. komentář, 69%] ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama