Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tato kultovní komedie o vyskokoškolácích šedesátých let učí, že žábavnější než univerzitu vystudovat, je užít si a přežít. Bluto (John Belushii), Vydra (Tim Matheson), Flíček (Tom Hulce) a Hromdopolice (Stephen Furst) žijí životem moderních mladých mužů. Flámování je na denním pořádku, sex jen občas a alkohol se pije a jointy kolují. Hlavní náplň výuky: srandičky, prdelky a prcičky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvých komédií o vysokoškolských bratstvách, ktorých popularita vrcholila najmä v nasledujúcich osemdesiatych rokoch (napr. séria Revenge of the Nerds). Animal House je obstojná komédia, ktorá sa viac ako kadenciou humoru preslávila tým, že je jedným z mála filmov s predčasne zosnulým SNL komikom Johnom Belushim. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Totálně pohodová záležitost s hodně šíleným koncem. Díky příjemné atmosféře, která nikdy nesklouzne do laciné trapnosti ani nevadí, že jsem se zrovna za břicho nepopadal. K tomu hraje výborný soundtrack, ale je pravda, že z písniček šedesátých let to není zas taková potíž vyrobit. Belushi měl fakt styl, škoda ho kluka. Navíc Karen Allen, která je v mém úzkém okruhu favoritek od dob Starmana - kéž by měla víc prostoru. ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Hmm už trochu staré. Ale aj tak výborné. Napriek tomu, že už som videl veľmi veľa teen komédií tak aj tu som našiel niektoré originálne vtípky. Pridávam sa k fanúšikom Bluta. Prehnaná ale skutočne vydarená postava. Záver totálne absurdný ale rožral som ho. Z úchylného Donalda Sutherlanda som nemol. Proste rokmi zaručená kvalita. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jak by asi vypadal film pro teenagery ze 70. let, navíc zasazený do 60. let? No... asi takto. Jeden ze starších snímků série National Lampoon, který dle mě tak dobrý, jak zde líčí hodnocení, rozhodně není. Ano, je to čistokrevná zábava. Ale strašlivě pomotaná. Charaktery jsou vesměs zajímavě napsané, ale není ani na jeden kladen větší důraz. A co se děje týče, ten taky přeskakuje z jednoho na druhé a vlastně nedává vůbec žádný smysl. Do toho nějaká ta lehká erotika a humor až fekálnějšího rázu. No, občas jsem se zasmál, ale zase tak dobře jsem se u toho nebavil. 50% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Praotec prcičkovských filmů 1)  je v USA a v Kanadě vysoce oblíbený na rozdíl od zbytku světa, kde ho příliš neznají. Svědčí o tom i příjmy, pokud lze věřit komentátoru T2: tržby v USA 141 600 000 dolarů, zatímco celosvětové tržby jsou jen o 900 000 dolarů vyšší._____ 2)  Pokud jde o mnou zmíněnou prcičkovitost, výstižně to vyjádřil komentátor c.tucker*****: Všechny klišé, které jsou v současných komediiích jsou sice i zde, ale v tomto filmu s tím začali. Komentář cituji i s chybami._____ 3)  Důvodem, proč jsem film sledoval, byl 24letý Tom Hulce (štíhlý nováček Larry Kroger v bratrstvu Delta), o šest let později Amadeus u Formana a o další léta později vyoutovaný gay. Celkem mu to slušelo, ale v jeho nevýrazném výkonu bych budoucího Mozarta nerozpoznal._____ 4)  Na studenty vysoké školy věkově kapku přestárlí 24letý James Daughton (Greg), 31letý Mark Metcalf (vojenský velitel na bílém koni Doug Neidermeyer), 30letý Peter Riegert (Boon), 27letý James Daughton (Greg), 30letý Tim Matheson (Eric), jeden ze scenáristů 31letý Douglas Kenney (Stork) jsou doplněni 25letým Jamesem Widdoesem (šéf Delty) či filmovým debutantem 19letým Kevinem Baconem (Chip). Asi to chce poznamenat, že i režiséru celého podniku, Johnu Landisovi, bylo 27 let._____ 5)  Věk protagonistů uvádím k roku natáčení - 1977._____ 6)  Na university of Oregon ve městě Eugene (ne, není to největší město státu Oregon, tím je Portland, ba dokonce ani hlavní město, tím je Salem) se natáčely scény z universitního života, který studentům, věru, nezávidím. Boje mezi spolky (v Americe zvanými brotherhood - bratrstvo) Omega a Delta mě nějak neberou._____ 7)  Ano, vím, že jde o komedii, ale přesto vidím smysl vysokoškolského života jinde, než v neustálých pitkách, šukání a výtržnostech. Asi jsem nějakej vadnej._____ 8)  Výstižný koment: StaryMech**. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (45)

  • Budova na půdě Oregonské univerzity, která sloužila pro venkovní záběry domu bratrství Delta, byla na počátku devadesátých let zbourána. Pro záběry z interiérů byla použita budova, v niž sídlí bratrství Sigma Nu. (D3VIL)
  • V originálním traileru můžeme krátce vidět scénu, ve které Otter veze dívku do motelu. Scéna však byla z filmu vystřihnuta. (D3VIL)

Reklama

Reklama