Reklama

Reklama

V osidlech noci

  • USA Clash by Night (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mae Doyle sa vracia do svojho rodného mesta zmenená, stala sa z nej cynická žena. Jej brat Joe sa bojí, že jeho láska Peggy, ktorá pracuje v konzervárni, sa môže "pokaziť" ako Mae. Mae sa vydá za Jerryho a majú spolu dieťa. Je šťastná, no nepokojná, stále ju to ťahá za Jerryho priateľom Earlom... (matriosa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Fritz Lang plně domestikovaný v Hollywoodu točil jeden noir za druhým. Tentokrát vsadil na hru Clifforda Odetse z roku 1941, ve které tehdy hrála na Broadwayi Tallulah Bankhead. Neo-realistický styl odpovídal tehdejší poptávce a i ve filmu bylo možné rozehrát cosi perverzního mezi námořníky. Nejsilnější scény se odehrávají v kabině filmového promítače. Stanwycková je skvělá, studená a atraktivní zároveň. S MM je to poněkud horší, protože ta vzbuzovala v Langovi jen touhu po násilí. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Bez lásky není žárlivosti. Bez lásky není citu. Bez lásky není štěstí. Jenže jak moc může být láska opravdová? A jak poznat, že je opětovaná? Toto drama je vlastně klasickým příběhem, kdy se do rodného maloměsta navrátí atraktivní dívka bohatší o zkušenosti a chudší o iluze, jež se zde po nějaké době vdá a porodí dítě. Ale šťastná není. Na konflikt je tak zaděláno a je jen na jednotlivých aktérech tohoto příběhu, jak se vše vyvrbí. Tohle vidím jako vcelku tuctový příběh, který mě mnohdy nudil, a jen gradace v závěru dokázala probudit můj zájem a položit si otázku, nakolik by žena měla být svobodnou bytostí a nakolik majetkem muže. Ale ani tento závěr a donucení k zamyšlení nepomohl filmu vystoupit z obyčejného průměru. [Noir Film Festival 2019] ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Barbara Stanwycková je krásná žena + výborná herečka s podmanivým hlasem a mně se v roli Mae moc líbila, pánové Paul Douglas a Robert Ryan ji skvěle doplnili a celkově jim to společně sedlo, ladilo a bylo zajímavé i poutavé je sledovat, za zmínku nepochybně stojí ještě i filmový pár Keith Andes a Marilyn Monroe.. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Vynikající dialogy, skvělý postavy a ještě lepší herci - cynická Stanwycková jako ženská, co neví, co chce, Robert Ryan jako stárnoucí seladon, na kterýho každej sere, Paul Douglas jako Jerry je ten správnej čestnej, i když ne moc chytrej chlápek a pak se tu taky sem tam mihne Marylin, která docela umí pobavit, nicméně ten její boyfriend mi občas lezl na nervy. Taky se mi hodně líbila atmosféra toho studenýho rybářskýho maloměsta. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Príbeh ako vystrihnutý z reklamy na zoznamovaciu agentúru s názvom "Kríza stredného veku". Dvaja protikladní chlapi sa môžu pred ňou aj na hlavu postaviť, stále bude Barbara Stanwyck hrať lepšie a vyzerať pritom, že sa vôbec nesnaží. Len škoda, že bola jej postava taká temperamentná a ostrieľaná životom, no v citoch celá zmätená. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Joan Crawford odmietla hrať hlavnú ženskú rolu, a tak bola nahradená Barbarou Stanwyck. Barbara predviedla vo filme pozoruhodný výkon a jej rola v tomto filme je jednou z najlepšie hodnotených v jej kariére. (westerns)

Související novinky

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Reklama

Reklama