Reklama

Reklama

Během pracovního dne dostane Igor (Igor Lizengevič) do rukou obyčejnou obálku, kterou musí doručit na nedalekou adresu. Při pokusu o doručení se setkává se starou ženou, ta mu zaplatí za doručení na správnou adresu, ale upozorní ho, že nesmí obálku otevřít. Igor zjišťuje, že doručení dopisu nebude lehký úkol, zvláště potom, co se kolem něj začnou dít zvláštní a nadpřirozené věci. S pomocí policistky Mariny (Julija Peresild) se snaží dopátrat nejen adresáta tajemného dopisu, ale i jeho minulost. (Lucccy.N)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

stration 

všechny recenze uživatele

Trochu nadhodnotím, protože mi tento kousek od našich východních přátel vyloženě sedl. Ruských hororů je jako šafránu, a tak je potřeba oceit každý kousek. Námět je vcelkku originální a pojednává o jedné prokleté obálce, která chce být doručena, ale o kterou její adresáti v žádném případě nestojí. Tempoje svižné, stopáž velice přívětivá a celé to připomíná spíše mystický thriller, než horor. to mi ale také celkem nevadilo. Herci jsou sympatičtí a prostředí ruské metropole neokoukané. Do fakt dobrýho filmu chybělo trochu víc si s tématem pohrát, vymazlit a vygradovat jednotlivé scény. Ale jako celek opravdu spokojenost. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Rusi síce asi nikdy nebudú patriť medzi hororové veľmoci, ale zase tento kúsok im celkom vyšiel. Síce nijako neohúri, ale aspoň ho nepokazili. Chcelo by to však pritvrdiť. Tvorcovia nám ponúkli celkom zaujímavý príbeh o prekliatom liste, ktorý nie je tak jednoduché doručiť na správnu adresu. O tom sa presvedčí hlavný hrdina, ktorý napokon nebude mať inú možnosť, ako začať pátrať po histórii dopisu. Je to veľmi pekne nakrútené, atmosféra by sa taktiež našla, občas potešia démonické zjavenia (aj keď žiaľ len v minimálnom množstve) a kratučká stopáž len niečo vyše hodiny taktiež nie je na škodu. Len keby sa divák aspoň občas zľakol. Takto mi to miestami viac pripomínalo mysterióznu kriminálku. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Uprostred rušného pracovného dňa dostane Igor (Igor Lizengevič) zdanlivo jednoduchú úlohu. Má doručiť list na adresu neďaleko jeho pracoviska. Keď sa rozhodne úlohu splniť, zisťuje, že nejde o obyčajný list, pretože list má v sebe starobylú kliatbu, ktorej sa práve stal súčasťou. Igorov deň sa stáva stále záhadnejším a musí spojiť sily s policajtkou Marinou (Julija Peresild) ešte predtým, než sa kvôli listu dostane jeho život do ohrozenia. - Rád sa pozerám na tieto vyspelé horory z Ruska, pretože vždy prinášajú trochu iný pohlad na supernaturálny svet. The Envelope má najväčšiu výhodu v tom, že je v ústredí velmi zaujímavá osoba žijúca reálny život, na rozdiel od charakterov typu Paranormal Activity, ktoré sedia celé dni v miliónových domoch a nič nerobia. Mytológia v tomto prípade funguje, tvorcom sa darí držať mysteriózny oblak okolo listu a v závere do seba všetko pôsobivo zapadne, takže sa podla mňa tých 68 minút tomuto hororu oplatí obetovať. + herec z The Bride ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Pár scén se sice snaží, ale horor to fakt není. To ale nic nemění na tom, že je to fajn jednohubka, kde jsem se díky stopáži nezačal nudit. A i když se dobrej nápad nepodařilo vytěžit, je fajn, že se rusové nesnaží za každou cenu opičit a točí si filmy po svym. Některý momenty byly super, jen škoda, že jich nebylo víc. Silnější 3* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Rusové poslední dobou docela jedou, přestože si jsou jejich hororové snímky často v lecčem podobné. Víc, než horor je ale Konvert mysteriózní krimi s občasnými prvky hororu, které zrovna moc bodů k dobru nepřidaly, a tak spíše oceňuji mysterióznost a originální námět. Osobně se mi zamlouvala spíše postava detektivky, než hlavní hrdina, jenž byl trochu nemastný, neslaný. Palec nahoru dávám za stopáž, při které neměl Konvert moc šancí nudit, takže příjemně utekla. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama