Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (402)

misterz 

všechny recenze uživatele

Len pre okrajového diváka. Otázky a úvahy o priateľstve, láske, šťastí a potrebe mať niekoho, kto dokáže vyplniť vnútornú prázdnotu, tu sú vyjadrené neskutočne sarkastickou a bizarnou formou. Swiss Army Man mi navyše ponúkol širokú škálu rôznorodých pocitov a emócií - také niečo dokážu tak 2-3 filmy dohromady, ale jeden... tak to už je raritka, naozaj ide o veľmi pocitovo bohatú záležitosť, pričom je i vynikajúco zahraná. A záver so sebou priniesol peknú bodku a hlavne veľa impulzov na dumanie. Originalita tomuto snímku rozhodne nechýba. 85/100 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se v žádném případě netěšil a čekal jsem, že se budu při hodnocení pohybovat v hodně nízkých hodnotách, když mě ale nějaký snímek dokáže pobavit a rozesmát i proti mé vůli, něco na něm prostě být musí. Pitomost to tedy byla ozrutná, ale Daniel Radcliffe mě tady fakt dostával. Ten ksicht (nemůžu napsat obličej, tady ne), jaký po celou dobu udržoval, a ke kterému přidal občas jako bonus pološílený, zubatý úsměv, stál opravdu minimálně za hvězdičku sám o sobě. Od dnešního dne už se nikdy nebudu dívat na nekrofily jako na úchyláky, vůbec jsem netušil, kolik kvalitní zábavy se dá užít s mrtvolou. Jen ten závěr mě docela zklamal, jinak bych na hodnocení možná i přitlačil. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Takový film člověk nevidí moc často. Jedinečné, originální, bizarní, sprosté a upřímné. Podle trailerů jsem čekal největší úlet roku a to se v podstatě potvrdilo po pár minutách, ale ten obsah v pozadí, ten příběh, který jinak banální pohádku o "trosečníkovi a jeho kamarádovi, který mu pomůže přežít" posouvá do jiných sfér. Navíc ten svět, většinu času neobsahuje moderní 24/7 styl života, massmedia (i ten instagram tam je chvíli), je to nabourání našeho stereotypního života s upřímným důrazem na jeho kritiku (o čem jiném kromě přátelství ever after by to mělo být?). Paul Dano je fantastický a Radcliffovo "nepopsané naivní dítě" se krásně během filmu změní a (spoiler) v závěru se na ten svět, který objevil, krásně vys... (konec spoileru). Málokdy jsem viděl film, po kterém bych byl tak namotivovaný něco v životě změnit, ať je to i to banální oslovení neznámé v autobuse, hlavně, aby to nebylo dlouhé umírání někde o samotě na ostrově 10x10 metrů (ach ty metafory)... Okamžiky, kdy se Hank snaží probudit v Mannym vzpomínky jako je autobus, berou dech. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Iný a divný. Idúci proti očakávaniam. Zároveň je ale zábavný aj smutný. Dano a Radcliffe v ďalších zo svojich povestných úloh, na aké sa len tak nezabúda. Na debut je to natoľko originálne, že vlastne neviete čo si máte o tom myslieť. Ak sa necháte unášať prúdom bizarností budete milo prekvapený. Ak budete priveľmi rozmýšľať a zdôvodňovať budete sklamaný. Pre mňa ale vec, ktorá nesklamala a ku ktorej sa budem často vracať. Aj vďaka výbornému soundtracku. Aj vďaka takému inému buddy feelingu, kedy mám sám pocit, že všetko v mojom živote a živote ostatných bude úplne v poriadku, dokým niekto bude mať natoľko silné gule, že spraví iný a dobrý film. Pecka! ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Výnimočne v tomto prípade, ako vidím, sa zhodnem aj s takými užívateľmi s ktorými sa skoro nikdy nezhodnem! Neskutočne morbídne a nechutné. Myslela som, že rovno napálim odpad, ale faktom je, že mi v tom zabránila hlavná myšlienka filmu, ktorá podľa mňa je taká, že chudák retardovaný Hank má vo svojom živote tak málo lásky, pochopenia a ľudskej pozornosti, že mu ku šťastiu stačí aj mŕtvola. Akurát toho šťastia bolo akosi príliš a akosi sa mi z ich prejavov mužskej svornosti permanentne dvíhal žalúdok. Nie, že by som sa ani raz nepousmiala, ale čo je veľa... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Paul Dano se nechal slyšet, že chtěl roli ve filmu jen díky jediné větě, kterou mu režiséři o filmu řekli: "Jde o film, kde tě první prd rozesměje a poslední prd rozpláče." (Hal_Moore)
  • Daniel Radcliffe chtěl být v každém záběru, kde je i jeho postava Manny. Figurína tak byla použita jen v extrémně nebezpečných scénách. Radcliffe v těchto scénách alespoň s figurínou manipuloval. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama