Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 2

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (240)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože jde jen o čtrnáct let starou událost, je tento film označen jako historický. Jakoby někdo chtěl tato zvěrstva vytěsnit ze současnosti a navodit tak pocit jakéhosi falešného bezpečí. Tohle je pravěk...to už se dnes neděje. Jenže to není pravda. Lidstvo provází války, teroristické útoky, katastrofy, epidemie i různá lokální neštěstí odjakživa. Vždyť za posledních asi dvacet let, jsme vše z toho zažili. Jedna generace. A ano, svět se díky médiím zmenšil, takže se ten "náš dvoreček", trochu zvětšil. I díky takovým filmům, jako Hotel Mombai, na nás tvrdě dopadne poznání, nebo spíš připomínka, že lidstvo nejsou ani zdaleka jen umělci, filozofové, vědci a humanisté. Svět plný zkurvených fanatiků, násilnických psychopatů, slaboduchých vrahounů a bezskrupulózních egomaniaků. Životy druhých jsou pro takové primitivy naprosto nepodstatné. Jestliže fanatik neváhá obětovat svůj život pro svou věc, zcela jistě nebude ani chvilku váhat a obětuje i ten váš. Parta takových mozkuprostých aláhářů nacválala do hotelu plného lidí, se samopaly a granáty. I kdyby to nebylo podle skutečných událostí, tak vás tento film svou intenzitou smete. Chytí vás pod krkem a nepustí až do závěrečných titulků. Ne proto, že je to akční vybíjená, která hraje na city. Je to díky scénáři a režii. Vzácně se tady snoubí skutečný příběh s vynikající filmařinou. I proto nemá smysl vyzdvihovat některý herecký výkon. Protože všichni působili velmi autenticky. Díky tomu, to není akční film, ale opravdu historické drama. Příznačně se na konci filmu dozvíme, že za pár týdnů po této události, byl hotel Taj Mahal slavnostně znovuuveden do provozu. A to dokonce za účasti některých přeživších hostů. Popravdě...trochu mě z toho mrazí. Lidi se dokážou otřepat z čehokoliv. A docela rychle. Asi i proto jsme stále tady...mor, dvě světové války, jaderné zbraně/elektrárny, náboženské i etnické čistky, přírodní katastrofy... . Snad i díky tomu, že jsem pacifista, mě ta vlna násilí, tříštící se o bezmoc obětí, pocuchala víc, než jiné diváky. Pro mě jasných 5*. V rámci žánru...čemu už jinému. Nedávno jsem viděl film Převrat. Díky Hotelu Mumbai, na mě teď působí jako komorní výmýšleneček, který primitivními nástroji, hraje na city diváka. Prostě jako další americký "oninámubližují" akční film. PS: Opět nezkoumám, jak moc pravdy filmaři použili...resp. jak moc měli potřebu "vylepšovat". Není to dokument, beru to tak, jak mi servírují. UPS: Neuvěřitelné, že jde o režisérský debut. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hotel Mumbai se povedl po všech stránkách. Je dynamický, akce je autentická, bez jakýchkoliv na efekt dělaných zpomalovaček a podobných nesmyslů, které do takovýchto filmů nepatří a hlavně se snímek absolutně vyvarovává zajetým klišé akčních thrillerů a problémů hlavních postav (pro které neplatí velmi často stejná pravidla jako pro ostatní smrtelníky), se kterými se po většinu stopáže zachází v rámci mezí realisticky a značně nešetrně. Mumbai zdařile, barvitě, napínavě rekonstruuje teroristický útok z roku 2008, který se nestal ve vyspělé západní civilizaci, takže o něm vlastně ani moc lidí neví a forma, jakou nám tvůrci tuto událost připomínají je vysoce nadprůměrná. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Teoreticky jsme všichni o těch chlapcích s A. v hlavě poučeni, ale je lepší to i vidět. Kdo má samopal, je král. Divit se, že ani ten nejluxusnější hotel široko daleko nemá pořádnou ochranku, je asi zbytečné, když jsme mohli sledovat tu naprostou impotenci bezpečnostních složek jako celku. Těch střelců bylo jen pár, nevylodila se žádná armáda o tisíci hlavách a člověk by řekl, že Bambaj snad není žádný zapadákov, aby museli více než 12 hodin čekat na posily z Dillí...přesto čekali. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Host je Bůh! '' ---- No jo, zase kucí Australský. Já jsem fakt ještě neviděl špatnej australáckej film. Včera jsem koukal na 22. července a tohle strčilo Greengrasse hravě do kapsy. A zase jsem si v duchu musel říkat - šmejdi islámský muslimský. Ten jejich Alláh ... Ne, nechci v téhle zemi ani jednoho. I kdyby sliboval, že má rád králíčky, ráno zdraví na ulici a stařenkám pomáhá na přechodu ! Ani jednoho tu nechci. On jim pak někdo může zavolat a říci, že Alláh už čeká v ráji... Tak jako se stalo v Indii v ty osudné dny. Herci hráli naprosto skvěle! Když jsem se díval na jiný film - URI, točený Indy, bylo vidět, že herci vedlejších rolí jsou rádi, že hrají. Různě koukali po očku do kamery a sem tam se i usmívali a to i ve vypjatějších momentech. Tady to měl rejža pevně v rukou a i když komparz místních byl velký, každý dělala to co má a když jsem se například zaměřil na tváře lidí vybíhajících z hotelu... každý měl v očích nefalšovaný děs. Jako by skutečně prchali před střelbou islámských fanatiků ! V souvislosti s tímto filmem (a původně jsem si dokonce myslel, že je to tentýž hotel) jsem si vzpomněl na našeho statečného diplomata, velvyslance České republiky ve Vietnamu a Pákistánu Ivo Ždárka. Ten zahynul také při teroristickém útoku islámských fanatiků a také v hotelu. Nebylo to však v Indii, ale v Islamabádu v Pakistánu a to těsně před těmito útoky 20.9.2008. Útok teroristů i se svojí vietnamskou přítelkyní přežil, místo útěku pomáhal evakuovat přeživší a zraněné z hořícího hotelu, protože i v tomto případě jej muslimští teroristé zapálili. Bohužel při tomto odvážném činu on i jeho přítelkyně zahynuli, když jim odřízl oheň cestu ven. O jejich statečnosti vypovídali přeživší svědci. A tak tento film beru i jako poctu jemu, protože i v hotelu Marriott se zřejmě odehrával naprosto stejný scénář, kdy mezi neozbrojené mírumilovné lidi vpadli vymatlanci bez mozku a řvouc Allahu Akbahr začali vraždit! Jak říkám, ne, nechci u nás ani jednoho muslima... ani když bude tvrdit, že on je hodný ! Dávám za 5 hvězd filmu a všem těm statečným z personálu hotelu! * * * * * ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Tohle je napsáno hned pod recenzemi: Cukrárna Cacao Prague / Nejen cukrárna a kavárna kousek od Prašné brány. Nabízíme dezerty, kávu i zdravé snídaně. Tedy "nejen kavárna a cukrárna", a co tedy ještě? A čím byl ještě hotel Taj Mahal v Bombaji? Bylo to předevčím centrum osob označovaných jako "very important". Jaké to jsou osoby? Jsou to osoby, jejichž "perverzita" je cerebrální a celebritární, všeobecně známá a oceňovaná, jíž se musí každá Non-VIP podrobit a vyjít ji vstříc. Čím se  vyznačuje VIP? Penězi! ... Nejhorší na těchto filmech jen to, že když vám někdo (třeba přímý účastník) řekne, že to bylo jinak, nebudete mu to věřit. Film je prostě kánon (nejen pro analfabety). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Film byl zčásti natáčen v ateliéru Adelaide Studios, který byl přeměněn, aby se stal interiérem hotelu Taj Mahal v Mumbai, který je exkluzivním hotelem vysoké třídy v Bombaji. Po monzunovém období se natáčení přesunulo do Indie. (ČSFD)
  • Premiéra filmu byla naplánovaná na konec listopadu 2018, aby se shodovala s 10. výročí teroristických útoků Taj Palace Hotel z listopadu 2018. Premiéra se nakonec posunula. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama