Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 2

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (240)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem se přistihl, že strašně moc chci, aby se ve filmu objevilo klišé v podobě člena speciální jednotky toho času na prázdninách v Bombaji, který by všechny ty parchanty skopal do hranaté koule. Ale ten tu nebyl a tak zoufalým hostům a personálu nezbývalo nic jiného, než utíkat a skrývat se. Z tohoto pohledu to bylo nepříjemně sugestivní a z toho, jak teroristé bez emocí odpravovali jednoho hosta za druhým šel mráz po zádech. Charaktery postav jsou načrtnuty jen povrchně, ale přesto si snadno získávají sympatie i soucit a tvůrcům budiž přičteno ke cti, že ani pohled na teroristy není úplně černobílý. Zafungoval i závěr, ve kterém se povedlo zatlačit na emoce tak, že to nepůsobilo prvoplánově. Velký respekt personálu hotelu a do Austrálie letí palec nahoru. 90% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Rozhlédněte se, bratři. Podívejte se na to všechno, co ukradli vašim otcům, vašim dědům. Vzpomeňte si na váš trénink. Nepoutejte na sebe pozornost. Nemějte zpoždění. Načasování je klíčové. Nejdřív začněte s nádražím. Všechny ostatní cíle do 30 minut. Nezapomeňte, bude vás sledovat celý svět.“ A všichni se opravdu dívali a prakticky nemohli nic dělat. A tak se museli najít neznámí hrdinové, ti beze zbraně...Hotel Mumbai je více než intenzivní emocionální masáž, která sází i na autenticitu a syrovost. Žádný člen personálu či host nepopadne samopal a teroristy nevyřídí. Mít alespoň nějakou šanci na přežití znamená nebýt viděn ani slyšen, protože i malá nepozornost může být osudná. Díky tomu film nabízí atmosféru strachu, opravdu spoustu napínavých scén (namátkou třeba šatník, výtah, vyvolávání hostů atd.) a divák může přemýšlet nad tím, co by asi dělal v kůži přepadených on (jen jsem nepochopil, proč nikoho nenapadlo si kvůli hluku sundat boty hned). Australané se opravdu ukázali, výborná podívaná za silné 4*. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po spoustě áčkových zklamání přichází celkem odnikud kousek který většinu z nich strčí do kapsy.Hotel Mumbai se snaží jít cestou jakou chodí Paul Greengrass a velmi často se mu to opravdu daří.Atmosféra by se dala krájet a i když i tady by se našly chyby,jde z 80% stopáže o intenzivní a sakra nepříjemnou podívanou.Nejsmutnější na tom všem je,že aby podobný kousek vznikl se takové zvěrstvo muselo opravdu stát (platí i třeba o Bloody Sunday,United 93 atd atd).Hezky to taky ukazuje,že sice Aláh je mocný (nebo kterýkoliv jiný bůh),ale peníze jsou vždycky mocnější...80% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Konvenčně, nicméně dostatečně nekompromisně natočená teroristická střílečka, která navíc stihne hezky kopnout do neduhů dnešní doby: 1) ani místo s extrémní koncentrací lidí nemá dostatek bezpečnostních složek 2) dychtivá média prostřednictvím svých nadržených reportérů a přímých přenosů poskytnou cenné informace samotným teroristům, čímž se nevyhnutelně stávají spolupachateli ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neskutečně syrově natočený thriller zachycující jedno výbušné odpoledne v hotelu v Bombaji. Thriller, který šokuje hned na několika úrovních. Každý evropský divák jistě musí žasnou nad neexistující bezpečnostní složkou ve významném hotelu. Terorismus v nejryzejší podobě, kde nemilosrdně vraždí fanatičtí přisluhovači režimu takřka dětského věku. Neskutečně autentická psychologická hra roztočená na dvou hodinách stopáže, kdy nikdo nesundal nohu z plynu. 2 hodiny plné napětí. Nad tím vším jeden fantasticky hrající Dev Patel, jehož permanentně vystrašený výraz v očích mu zkrátka nelze neuvěřit. [85 %] ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Když Vasili (Jason Isaacs) kousne teroristu do nohy a on ho zastřelí, Vasili se převalí na záda a má hlavu směrem k oknu. V další scéně, když se terorista zvedá a kamera zabírá celý pokoj, Jason leží na břiše a je otočen hlavou ke dveřím. (Seffi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama