Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stephanie (Anna Kendrick), matka a blogerka, se snaží odhalit pravdu o náhlém zmizení své nejlepší přítelkyně Emily (Blake Lively) z jejich městečka. Do napínavé hry plné nečekaných zvratů, tajemství, odhalení, černého humoru, vztahů, lásky, zrady, oddanosti, vraždy a odplaty se zaplete i Emilyin manžel Sean (Henry Golding). Nebezpečný koktejl ve stylu filmů Dívka ve vlaku a Zmizelá Vám namíchá režisér Paul Feig. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (360)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Především: žádný nebezpečný mysteriózní koktejl to není, jak se praví zde v obsahu. Negativa: Ruperta je tam zoufale málo, manžel mě nebavil a posledních dvacet minut stojí za houby. Tam scénáristům došel dech a plácají to: bota-kolo-meruňka. Jinak obě děvčata předvádějí solidní show. Role mají střižené na tělo, očividně si v nich libují. Dialogy jsou povětšinou kvalitní, ale chvílemi také zbytečně přiblblé. Ostrovtipem se však nešetří, je se na co koukat, výsledkem je tedy povedená komedie. Srovnání se Zmizelou a Dívkou ve vlaku je out. Tenhle film oba zmíněné výrazně převyšuje svoji lehkostí, svižností a sympatickou nadsázkou. Žánrově bych ho přirovnala spíše k letošní Noční hře. Za zkoněné finále: pouhé tři. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Takový mišmaš několika různých žánrů. Docela by mě zajímalo, jestli to tvůrci přesně takto zamýšleli od samého počátku, nebo to z toho tak nějak vzešlo, čekala jsem úplně jiný film. Jsou zde momenty, u kterých většinou obracím oči v sloup, ale ono to pro mě z nějakého záhadného důvodu jednoduše fungovalo. Já se královsky bavila, taková podzimní zábavná jednohubka, kterou nic nezkazíte, když vyrazíte do kina. A já zase po delší době můžu napsat, že to bylo něco, co jsem dlouho neviděla. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Thriller se vším všudy, bohužel všechna překvapení a zvraty už jsme nesčetněkrát viděli někde jinde, takže zkušeného diváka neohromí. Přesto především díky výbornému tandemu Kendrick-Lively jde o zábavnou podívanou, která rozhodně nenudí. Všichni a všechny ostatní jsou pouze do počtu, tyhle dvě mladé herečky ovládly celou stopáž. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zneuznaný Paul Feig jde ve šlépějích raného Briana De Palmy. Ale nenechte se mýlit - rozhodně se nedrží jen nějaké osvědčené kopírky, zavedený styl několikrát poruší černohumornými vsuvkami a režiséra může těšit, že jeho female thriller rapsodie dosáhla příjemné spletitosti. Je ale zároveň fér kulantně přiznat, že je jej lze prokouknout, ale nechtěl jsem režisérovi kazit radost z povedeného díla. Anny Kendrick je ve filmu nejvíc, promění se v jakousi sympatickou Nancy Drew pro odrostlejší publikum, co investigativně pase po své zmizelé kamarádce, která má určitě značnou auru mysterióznosti. A jelikož má film nepřístupný rating, najdou se i odvážnější scény. Příznivci lehké erotiky však kýženého svlečení u Blake Lively nedosáhnou. Scéna, kdy jde do naha, zde sice je, jenže herečka je snímána jen zezadu a není vyloučeno, že jde o body dublerku. Nesluší se z děje příliš vyzrazovat. Musel bych hodně spoilerovat. Jistě, očekávanými i nečekanými zvraty se nešetří, takže delší stopáž je ideálně zaplněna. Kompaktní ráz ke konci opadl, ale u Feiga je hotový zázrak, že byl v inscenování a postupné konstrukci děje trpělivý, a to film nemá nijak závratné tempo. Nejlepším na filmu je určitě Blake Lively. Její postava a herecké ztvárnění je zajímavý hybatel děje. Jen kostymérky asi dostaly špatné instrukce, neb outfity, do kterých herečku navlékly, rozhodně vkusem neoplývaly. Veskrze jde o příjemný thriller, namixovaný z několika žánrových odnoží. Navíc je cítit určitý nadhled a ne ve všem se to bere smrtelně vážně. 10/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Film Pula Feiga se vším všudy. Kdyby to natočil někdo jiný, dost pravděpodobně by to pojal pouze jako thriller a vznikla by blbost, protože děj prostě není z nejsilnějších. Feig přihodil nadhled, humor a navedl Annu Kendrick, aby to zahrála, tak jak to zahrála. A díky ní si ten film budete pamatovat, protože je prostě mega naivně roztomilá, odhodlaná a nejde jí nepřát úspěch. Do toho to tam skvělě glosujou další rodiče. Vždycky jsem se gebil když tam byli. Blake Lively oproti tomu působí trochu mdle. Je fešná, ale tu světačku jsem jí moc nežral. Nebyla dostatečně výrazný protipól. Ke konci už to ztrácí dech, ale stejně jsem se pobavil a i ten soundtrack je boží. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v kanadskej provincii Ontario. (MikaelSVK)
  • Ke zvýraznění kontrastu mezi strašidelným a vtipným se režisér Paul Feig rozhodl film natočit jako dobře osvětlenou komedii. Řekl k tomu: „Napínavé věci se dějí i v denním světle, nejen v temných místnostech.“ (hansel97)

Reklama

Reklama