Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stephanie (Anna Kendrick), matka a blogerka, se snaží odhalit pravdu o náhlém zmizení své nejlepší přítelkyně Emily (Blake Lively) z jejich městečka. Do napínavé hry plné nečekaných zvratů, tajemství, odhalení, černého humoru, vztahů, lásky, zrady, oddanosti, vraždy a odplaty se zaplete i Emilyin manžel Sean (Henry Golding). Nebezpečný koktejl ve stylu filmů Dívka ve vlaku a Zmizelá Vám namíchá režisér Paul Feig. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (360)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na Blake Lively se mi vždycky dobře dívá, takže o estetickou stránku vizuálu jsem obavy neměl a vcelku rychle se ukázalo, že mě nezklame ani scénář. Anna Kendrick si opět střihla jednu z těch trhlých postaviček, které jí tak sedí, a i když jsem se u filmu přímo nelámal smíchy, bavil jsem se velice dobře. Jsem zvyklý, že v závěru téměř každého thrilleru dojde k dějovému zvratu, ale tady jich bylo hned několik a všechny se povedly. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Plusy: fajn soundrack s francouzským popíkem, luxusní Blake Lively a její kostýmy. Mínusy: zmatečný scénář, předvídatelné vyústění (máme tu několik porušení pravidel pátera Knoxe), neumětelské mixování thrilleru a nevhodného humoru. Film na mě působí, jako by byl natočený na motivy knihy, kterou ve volném čase napsala znuděná americká mamina - máme tu hrdinky, které mají dokonalé děti, lidi s očividně nadprůměrnými příjmy, záhadu, kterou vyřeší hlavní hrdinka lépe než policie... zkrátka takový malý americký sen malé americké mysli. Zároveň mi vadilo, jak jsou ve filmu vyobrazení všichni muži jako buď zženštilí (gay módní návrhář, taťka chovající se jako mamka), nebo neschopní (Sean, černošský detektiv). Pak jsem si všimla, že film natočil režisér ženské verze Krotitelů duchů a mnohé se vysvětlilo... ()

Reklama

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Odlehčená verze Gone Girl, která se však po úvodní půl hodince spadá do nešikovné směsice komedie a thrilleru. Bohužel se tohoto pocitu až do závěrečných titulků nezbavíte a nakonec to na vás celé zapůsobí dojmem hrozně uměle vykonstruovaného, zbytečně natahovaného a během závěrečného twistu i nedotaženého experimentu, kterým se tvůrci snažili přesvědčit sami sebe, že nepatří do neambiciózního průměru. Pro páteční večer sice dostačující volba, ale příště asi radši sáhnu po filmařsky vyzrálém Fincherovi. 6/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zneuznaný Paul Feig jde ve šlépějích raného Briana De Palmy. Ale nenechte se mýlit - rozhodně se nedrží jen nějaké osvědčené kopírky, zavedený styl několikrát poruší černohumornými vsuvkami a režiséra může těšit, že jeho female thriller rapsodie dosáhla příjemné spletitosti. Je ale zároveň fér kulantně přiznat, že je jej lze prokouknout, ale nechtěl jsem režisérovi kazit radost z povedeného díla. Anny Kendrick je ve filmu nejvíc, promění se v jakousi sympatickou Nancy Drew pro odrostlejší publikum, co investigativně pase po své zmizelé kamarádce, která má určitě značnou auru mysterióznosti. A jelikož má film nepřístupný rating, najdou se i odvážnější scény. Příznivci lehké erotiky však kýženého svlečení u Blake Lively nedosáhnou. Scéna, kdy jde do naha, zde sice je, jenže herečka je snímána jen zezadu a není vyloučeno, že jde o body dublerku. Nesluší se z děje příliš vyzrazovat. Musel bych hodně spoilerovat. Jistě, očekávanými i nečekanými zvraty se nešetří, takže delší stopáž je ideálně zaplněna. Kompaktní ráz ke konci opadl, ale u Feiga je hotový zázrak, že byl v inscenování a postupné konstrukci děje trpělivý, a to film nemá nijak závratné tempo. Nejlepším na filmu je určitě Blake Lively. Její postava a herecké ztvárnění je zajímavý hybatel děje. Jen kostymérky asi dostaly špatné instrukce, neb outfity, do kterých herečku navlékly, rozhodně vkusem neoplývaly. Veskrze jde o příjemný thriller, namixovaný z několika žánrových odnoží. Navíc je cítit určitý nadhled a ne ve všem se to bere smrtelně vážně. 10/10 ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Největší devízou filmu je skvělá Blake Lively jako über-bitch, sympatická je i Anna Kendrick. Film si hraje s premisou filmu Zmizelá, ale příběhově mu zůstaly kalhoty stažené na půl žerdi. A ani to lehkonohé zakončení není to, co film celou dobu sliboval. Hezký film pro chvilku s alkoholickým nápojem s kamarádkou, nic víc. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Nejvýznamnější část soundtracku tvoří francouzské písně z 60. let. (ČSFD)
  • V čase 1:43:50 stojí Emily (Blake Lively) u kuchyňského stolu a loupe nožem citron, poté je záběr na Stephanie (Anna Kendrick) a Seana (Henry Golding) a poté opět na Emily, která sedí na druhé straně daného stolu a seskakuje dolů. Hodně rychle se tam dostala a také dost potichu na takových podpatcích. (Pavlínka9)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2018 v New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama