Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malo to občas také pred beanovské grimasy. A čo sa týka humoru samotného? Táto historická doba bola asi až priveľmi temná, pretože v nej čierny humor neustále zanikal a bol ťažko rozpoznateľný. Prvú sériu Černej zmije by som odporučil vynechať, aby ste sa vyhli zbytočnému odradeniu od pokračovaní. Tie totiž prinášajú pobavenie a Rowana Atkinsona v neprofláklej podobe. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje nejoblíbenější série celého seriálu. Rowan Atkinson se zde pitvoří přesně jako Mr. Bean a v této poloze jej mám nejraděi. Dokonale slizký, zlý, lenivý, hloupý a zbabělý Černá Zmije je asi nejlepší Atkinsonovou rolí. Přece jen oproti Beanovi mu zde dovoluje použít mohem větší škálu výrazů a během jednotlivých sérií se jeho postava neustále vyvíjí. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První šestidílná série historické satiry přináší opravdovou historickou příšernost, která je tak strašná, až je úžasná. Filmařsky to sice není žádný skvost, ale námětově je to opravdu geniálně šílené. Díly: 1. Věštba, 2. Vousy španělské královny, 3. Arcibiskup, 4. Zrozen pro trůn královský, 5. Čáryčichač a Lovec čarodějnic, 6. Černá pečeť ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto geniální dílko od tvůrců Mr. Beana prošpikované skvělými situacemi a hláškami britského humoru. Jedinečný a originální sitcom ze středověku, plný úžasně vymyšlených a napsaných postav. Vévoda edmund Černá zmije a jeho sluhové Percy Percy a Baldrick, syn Robina, kydače hnoje mě zaujaly už od první sekundy a teď jimi doslova žiji. Pravda, vtipy se sice občas ztratí v nenávratnu a ne vždy vyzní situace tak vtipně, jak by měly, ale to nic nemění na tom, že je to úžasná série. Rowan Atkinson je prostě génius a ostatní herci mu skvěle sekundují. Hudba Howarda Goodala se vám vryje do paměti a i obsah samotných epizod svědčí o tom, jak je ta série skvělá. Tento sitcom ukazuje středověk opravdu ve všech jeho podobách - nejlepší epizodou je Čáryčichač a lovec čarodějnic, kde je Edmund obviněn z čarodějnictví. Nový český dabing s Jiřím Prágrem mě také naprosto dostal. A ta jeho matka a španělská královna jsou také skvěle napsané vedlejší postavy. geniální věc, tahle Černá zmije. 100%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu v komentářích rozlišovat jednotlivé série, i když v duchu mi samozřejmě některé jsou sympatičtější než jiné. Všechny ovšem v mých očích zaslouží absolutorium. Nejen pro nepřekonatelný osobitý Atkinsonův humor sám, ale hlavně proto, že si dokáže utahovat prakticky z téměř celá britské historie, přičemž ani na vteřinu nelze zapochybovat, že je sám hrdý Brit, a aniž své Brity uráží. Celé Černé zmiji ode mne patří 100%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Edmundowo manželství s princeznou Leiou Uherskou je odkazem na manželství Richarda II. s Isabellou Francouzskou, které bylo v době sňatku pouhých 6 let. Bylo to čistě politické manželství bez sexuálního soužití. Isabella ovdověla v 10 letech. (Kulmon)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama