Reklama

Reklama

Ztráta nás změní. Tragédie nás zkouší a síla je náš smysl života... Skutečný příběh muže, který se stal obětí bombového útoku na Bostonském maratonu 2013. Bojoval a přežil, aby si získal srdce obyvatel svého města a stal se symbolem naděje. Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) je bostonský rodák, docela obyčejný muž, který pracuje v lahůdkách a žije v malém dvoupokojovém bytě se svou matkou Patty, závislou na alkoholu. Jednoho dne v místním baru Jeff potká svou bývalou přítelkyni Erin, která obdivuje jeho laskavost a šarm, ale frustruje ji jeho nedostatek zaujetí. Erin mu sdělí, že poběží Bostonský maraton, aby získala peníze pro nemocnici, ve které pracuje. Jeff požádá každého štamgasta v baru, aby finančně přispěl a slíbí ji, že na ni bude čekat v cíli s velkým transparentem. V den maratonu Jeff spěchá, aby se dostal do cíle včas. Jak se Erin přibližuje, na místě, kde čeká Jeff, vybuchne bomba. Jeffovi museli amputovat obě nohy nad kolenem. Když znovu nabyl vědomí, vzpomněl si, že před výbuchem spatřil atentátníka…Patty volá FBI. Ale Jeffova vlastní bitva právě začíná. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (128)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Konečně. I k heroickému tématu se dá dodat něco reálného. Jak říká hlavní postava: "Jsem hrdina, protože mi ustřelili nohy?" Normální, nic moc extra kluk, který se dostal do hledáčku médií a těžce to nezvládá. Protože málokdo se rodí hrdinou. A tady to je. Ten stres. Ta hrůza, tréma, pocit nezasloužené výlučnosti. Ten kluk čistil grily v rychlém občerstvení a najednou má být Tváří Bostonu? Jen proto, že byl ve špatný čas na špatném místě? Najednou ho všichni tlačí do škatulky amerického hrdiny, do které on vůbec nepasuje. Lidi chtějí snít, ale člověk si chce žít po svém. SPOILER jak smutně realisticky, ale opravdově, zní zpráva, že tenhle kluk a ta holka, přestože spolu protrpěli kde co a narodila se jim dcera, se zanedlouho poté rozešli. Bylo to evidentní. Je to realita, ne hraní si na hrdinný film. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Jake je proste jeden z top hercu...neskutecnej borec - od patroly ho sleduju a kolem zodiaca prisel zlom a kde hral proste byl zarukou kvality..na kazdou roly se pripravuje na maximum a zdime divaka..at uz kurva dostane toho oscara! tohle je proste umeni - jake a hardy nejlepsi herci poslednich 5ti let! ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Jake Gyllenhaal dělá co může, ale na nějaký světoborný film to bohužel nestačilo. Viděl jsem daleko lepší filmy, které na diváka i lépe zapůsobily skrze emoce a celkové prožití tragédie. Tady to bude znít dost tvrdě, ale někdy se mi zdál hlavní hrdina dost na facku a byl mi místy jeho osud až lhostejný. Chápu, že to byla součást vykreslení jeho charakteru, ale mi to do sebe nějak nezapadlo. Navíc se mi zdálo, že film neměl moc pevnou půdu pod nohama co se týče celkové vize, kde chce směřovat. Musím, ale zmínit i mnohá pozitiva snímku, které mě potěšily. Ať už se jedná o obsazení hlavního hrdiny, který hraje jako o život a sundávání obvazů jsem prožíval s ním. Také vyobrazení celkové tragédie a že se film nebál ukazovat dost drastické záběry mi bylo velmi sympatické. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po naprosto fantastickém a strhujícím Patriots Day je pro mě snímek Stronger druhým filmovým počinem, zabývajícím se teroristickým útokem při bostonském maratonu. Zatímco první jmenovaný se ale zabýval samotným útokem a následným dech beroucím honem na ty islámský zmrdy, Stornger je zaměřen na oběti onoho zbabělého činu, respektive na jednu z nich, Jeffa Baumana a jeho poměrně živelnou rodinu. Příběh se odvíjí od samotného bombového útoku, přes následný Baumanův pobyt v nemocnici, ovšem největší úsek filmu je věnován následnému, jak fyzickému, tak hlavně psychickému vyrovnávání se s nastalou situací, rehabilitacím a také vnímáním okolí, tedy bostoňanů především, vůči ústřední postavě, které mi tedy přišlo až příliš zidealizované, ale dobrá, třeba byli všichni skutečně tak vřelí a soucitní, nevím. Hodně se tu příběh zaoobírá i vztahem mezi Jeffem a jeho přítelkyní, která to též neměla zrovna jednoduché, a právě ona je tím hlavním prostředkem ke zdůraznění obětavosti a ochoty v dané chvíli. A právě kvůli tomu všemu je Stronger především snímkem o emocích, s čímž ovšem přichází hlavní problém, a to že zde ty emoce příliš nefungují. Jake Gyllenhaal tu sice odvádí další ze svých famózních výkonů, vyprávění má spád a divák lehko soucítí s lidmi, kteří jsou jakýmkoliv způsobem doživotně poznamenáni zhovadilostí náboženských fanatiků, ale tvůrcům se zde zkrátka vůbec nepodařilo vyvolat ani sebemenší působivé pocity právě vůči situaci a handicapu hlavní postavy, celé mi to přišlo strašně chladně nepřístupné a povrchní, nepodařil se jim proniknout do nitra Jeffa Baumana, já to prostě vnímal jen jako tragický osud jednoho týpka, který mi byl ale prakticky zcela cizí a lhostejný. Já jsem tedy z výsledného dojmu bohužel dost zklamaný, očekával jsem daleko dramatičtější a emočně silnější příběh, takže to především díky Gyllenhaalovi sice nenudí, ale vzrušení z filmu, na které jsem tak vsázel, mám tak maximálně padesátiprocentní. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

David Gordon Green mě opět nepřesvědčil o svých režisérských kvalitách. Jeho styl vyprávění mě prostě nesedí. Jake po Bojovníkovi předvádí další snaživý výkon, ale stejně jej mám raději jako Slídila. Američané tyhle filmy o silných událostech potřebují, já to respektuju. Víc než jedno shlédnutí ovšem tomuhle nedám. 40% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Mnoho vedlejších postav ve filmu hraje sebe sama, včetně většiny lékařského personálu. Např. Dr. Jeffrey Kalish, který odstranil obvazy z nohou Jeffa Baumana, odstranil ve filmu i obvazy z nohy Jakea Gyllenhaala. Ve filmu se objeví i stejné rehabilitační techniky a sestry z centra Spalding Rehab, kde se léčil skutečný Jeff Bauman. (Dr Lizal)
  • Jedná se o zpracování autobiografické knihy od Jeffa Baumana, jednoho z přeživších bombového útoku na Bostonský maraton 16. dubna 2013. Autor knihy při útoku přišel o obě nohy. (raikonen16)

Související novinky

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Reklama

Reklama