Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Drtivý dopad je skutečně drtivý, tedy do samotného konce, kdy vypukne na Zemi to pravé nezastavitelné peklo. Také je to hlavně katastrofický film, který vůbec není špatný, ale málokdy je takový film dobrý a tento je jedním z mála, také na něm spolupracoval slavný Spielberg, takže se to na filmu rozhodně podepsalo. Film a jeho podstata nereálná není, právě naopak ukazuje možnost, která klidně kdykoliv může nastat, a to je na něm tak strašidelné. Drtivý dopad je rozhodně jedním z těch mála, který má co nabídnout i po deseti letech. Stále má co říct a je neskutečně nadčasový, ale furt je u mě za tři hvězdy. Nechtěl bych potkat něco tak strašidelného, co můžu vidět právě tady. Až z toho leze mráz po zádech, strašidelné. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Ak čakáte klasický katastrofický film, ste na zlej adrese. Áno, hrdinstva a povinného patriotizmu si aj tu užijete požehnane, no Drvivý dopad nie je ani tak o zrážke meteoritu so Zemou, ako o zrážke ľudských vzťahov s novou, nečakanou situáciou. Pravda, možno sa to dobre číta, ale zas až taká strašná zábava to nie je, to mi verte. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím ale já tyto druhy katastrofických filmů už delší donu prostě rád nemám.Stále stejný scénář obrovský meteorit který má narazit v nejbližších dnech do země.A co?Předtím různé spletité osudy jednotlivých rodin a jejich následné odloučení, pláč, obrovská panika a smrt.Jak jednoduché téma, typicky Americké.Jak jinak.A výsledek?Vždy stejný všichni až na pár drobných vijímek zachráněni a podobně třeba jako v Armageddonu pár obětovatších se.A pokaždé je v ohrožení především Amerika.Není to už poněkud ohrané?Viz.např.:Armageddon, Den poté aj.První polovina filmu doslova nudná a zbytečně zdlouhavá a až ve druhé půli se jakž tak něco začíná dít.A nebýt herců Freemana a Woodse kteří táhli v podstatě celý film tak by si tohoto snímku ani nikdo nevšiml.Ty dvě hvězdičky dávám za celkem zdařilé efekty letu meteoritu atmosférou a za následnou obří vlnu která spláchne vše co jí stojí v New-Yorku a v jeho okolí v cestě.Typický komerčně spotřebitelský film jakých se točí mraky a kort v Hemerice.A ten černej Americkej prezident (jak už tu bylo kolikrát zmíněno) ten se jim fakt povedl to byl přímo výsměch a také poslední tečka do rakve ! Už nikdy více tento a jakýkoliv podobný film.. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Solidní katastrofická jednohubka, která zaujme velkorysým obsazením a efektně natočenou finální vlnou tsunami. Jen škoda, že celkový dojem markantně sráží chabý a patetický scénář, který po nějaké chvíli začne působit vážně hodně hloupě. „We watched as the bombs shattered the second comet into a million pieces of ice and rock that burned harmlessly in our atmosphere and lit up the sky for an hour.“ ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Drtivý dopad a Armagedon. Dva konkurenti, kteří se ucházeli o divákovu přízeň, téměř ve stejnou dobu. Pro mne byl tento film koukatelnější a příjemnější hlavně proto, že si odpustil dojemné srdcervoucí a sebeobětovací scény, jako ta s Brucem a působil na mne tak něják reálněji. Doufejme že podobných misí, jako byl Mesiáš nebude v reálu nikdy potřeba! Obama by Morganovi nesahal ani po kotníky :-) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Jenny Lerner (Téa Leoni) měla být původně zpravodajkou stanice CNN. Tato společnost to však odmítla jako nevhodné. (Terva)
  • Rok 1998 byl jedním z těch, kdy se v rozmezí několika týdnů ucházely o pozornost a peníze diváků dva filmy s prakticky totožným námětem - v tomto případě šlo o snahu zabránit asteroidu aby zasáhl Zemi. Nakonec měli úspěch oba konkurenti - vyloženě popcornový Armageddon utržil při rozpočtu 140 milionů amerických dolarů celosvětově 554 milionů. Konkurenční, spíše vážnější Drtivý dopad nasbíral sice "jen" 349,5 mil. (z toho 140,4 mil. v Severní Americe), ovšem také stál podstatně střídmějších 80 milionů. (NIRO)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama