Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nebýt koňské dávky budovatelského kapitalismu v závěru a celopološného UScentrismu, byl by to to docela fajnový katastrofický biják s lehce nadprůměrnými efekty a poměrně slušnými herci. Takhle je to typický průměr, který nenudí, ale ani nepřekvapí. Mimochodem, proč je pro Američany symbolem zkázy pár pitomých mrakodrapů a jedna zelená socha? Že by proto, že při cifře stáří evropských památek je jejich fantazie vystavena drtivému dopadu? ;o))) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušné katastrofické dílo, které v některých chvílích postrádá logiku a silný scénář. Dost tomu chybí více poutavá a zajímavější režie než je mimi Ledera. Srovnání v ostatních komentářích s Dnem nezávislosti a Armagedonem... No nevím, ale Den je mnohem mnohem lepší a Armáč i přes svůj odhadnutelnej happyend je více nadupaný a Bay tam více poutá sledující osoby k dění. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Prvú polku filmu nemôžem neporovnať z Armageddonom ktorý Deep Impact predbehol snáď vo všetkých smeroch ale druhá časť filmu je už niečo iné. Možno táto druhá časť chýbala Armageddonu aby sa stal suverejne a bezkonkurenčne najlepším katastrofickým filmov všetkých čias Ale musím dodať že predstavenie to bolo naozaj strhujúce aj keď nie ako Armageddon ale na druhú stranu som aj tak veľmi spokojný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Vím, že jste jen novinářka, ale taky jste bývala člověk, ne?“ uzemní James Cromwell dychtivou Téu Leoni, která stoupá kariérně vzhůru. Vydala se po stopách politického sexuálního skandálu, ovšem záhy bude televizní tváří jednoho marného boje. Mládežník Elijah Wood totiž v rámci astrologického kroužku objevil kometu. Ovšem kometu, která si to míří rovnou na Zemi. Lidstvo čelí kruté pravdě. Je tu však ještě skupina astronautů (naftař Bruce Willis dostal tentokrát volno), která se pokusí o nemožné, a pak další postavy, kdy některé z nich mají to štěstí, že se coby vyvolení dostanou do záchranného podzemního krytu. Zbytek má smůlu. Režisérka Mimi Leder se prostě podívala na skutečnost, co by kdyby. Výsledek není a nemá být o opulentních speciálních efektech (jasně, vlny, která smete New York, se dočkáme), vymazleném vizuálu a velkých hrdinských gestech, rozměr má být mnohem komornější a „psychologičtější“. A asi je. Jen se to celé bere smrtelně vážně. A to je škoda. Protože některé momenty jsou spíš úsměvné než dramatické. Herci každopádně fajn, James Horner tradičně dojímavý. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Klasicky hollywoodský konec amerického světa, kde Frodo na motorce ujíždí přílivové vlně.. Smutnou skutečností je, že celý film jen vlastně čekáte, kdy sebou ta vlasatice praští do moře a slzy zjihlosti se smísí se slanou vodou. Je mi líto, ale s Armageddonem to házím do jednoho pytle, který patří schovat do sklepa či na půdu (podle toho, kam chodíte méně). Jak se tak dívám, pro některé je největší science fiction obsazení M.Freemana do role amerického prezidenta a ejhle - než bys párkrát řekl "borůvkový koláč“ - je tu Barack! Snad to není znamení nějakého blížícího se Wolf-Biedermana.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Z proslovu prezidenta Becka (Morgan Freeman) vyla vystřižena věta: "Tohle není armageddon." Tvůrci si totiž při natáčení neuvědomili, že budou soupeřit se souběžně připravovaným Armageddonem (1998) a nechtěli, aby to působilo dojmem laciného dloubnutí do konkurence. (NIRO)
  • Morgan Freeman (Beck) chtěl mít náušnici. S tím režisérka nesouhlasila, ale nechala ve filmu záběr, v němž se vyhrnou prezidentovy manžety a odhalí se skutečné Freemanovo tetování na ruce. Prezidenta to mělo více zlidštit. (Rocky62)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama