Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Lima 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak sci-fi, jako spíše uvěřitelný obraz našeho světa, čelícímu hrozbě, která klidně může přijít i v reálu. To, co se stalo začátkem 20.století na Sibiři,kdy do naší planety udeřil malý asteroid o síle několika atomových pum, může za pár let klidně postihnout jiný kout světa v mnohem větší a pro život na zemi katastrofální míře. A o tom je právě tento film. Nehostinný vesmír bohužel životu nefandí a je dobré to vědět, nebo natočit o tom film. Ale to je bohužel tak všechno, co člověk může dělat. Nebo v rámci zachování lidského rodu obydlet i jiné planety, jako pojistku. Jenže to už jsme opravdu u sci-fi, ale filmy by byly o tom taky parádní. Drtivý dopad 2 až 10 :o)) Ale zpět k samotnému filmu. S přimhouřenýma oběma očima dávám čtyři* a jsem ochoten přehlídnout i trapárnu v podobě přistávání na asteroidu. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jak nedělat katastrofický film aneb finální dopad kusu komety je jediná jakž-takž zapamatovatelná scéna. "Armageddon" (*****) je po vědecké stránce ještě o třídu horší, ale díky hromadě vtipů a tunám patosu vysílá k divákovy jasný signál, že ho nelze brát 100 % vážně. "Drtivý dopad" sází na vážnou notu a díky tomu prohrává na celé čáře. Nemluvě o tom, že emoce nefungují. Vůbec. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Úchvatný film, který diváka nechá vydechnout jen při pozvolném a zdánlivě nicneříkajícím začátku, který je zároveň podle mého názoru největší slabinou celého filmu, nicméně chápu, že divák musí být nějakým způsobem uveden do děje a respektuji to. Ovšem od prvního prohlášení amerického prezidenta o hrozící srážce planety Země s kometou film nabírá obrátky a je to jedna velká a nezadržitelná jízda, která stojí za to. Morgan Freeman jako americký prezident má totiž neuvěřitelné charisma, takže když na něj koukáte, víte, že nebezpečí je na dohled a nepotřebujete žádné další důkazy, on je prostě tak přesvědčivý, že jsem měl z jeho prezidentských projevů husí kůži. Ovšem zajímavá nebyla jen část s prezidentem a dychtivou reportérkou, zajímavá byla i dějová linie s Elijahem Woodem, který byl neuvěřitelně sympatický a zároveň tak nějak mile nevinný, zkrátka hrdina, kterému musíte fandit. A část s astronauty byla už jen takovou příjemnou třešničkou na dortu. Skoro se mi ani nechce věřit, že už to je nějakých 10 let, co jsem tento film viděl poprvé, ale je tomu tak, od té doby jsem ho pak viděl ještě několikrát, naposledy včera večer, a rád se k němu znovu někdy vrátím. S filmem jsem celkově spokojený a uděluji lepší čtyři hvězdy. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Proč skoro všechny kataklyzmatické filmy vyzní poněkud trapně? Na bombastického (a zhruba stejně "kvalitního") následníka Dne Nezávislosti - Armageddon - sice hned tak něco mít nebude, ale kdyby tenhle film neměl Morgana Freemana (mimochodem - černý prezident USA, nevybavuju si, že by se film odehrával v roce 2050 :)) a Roberta Duvalla, nebylo by moc o co stát. Nevíte jak to, že Elijah Wood už nejmíň pět let vypadá úplně stejně? Ale co, taková Alicia Silverstone je stejná nejmíň deset let (ale ona je moc hezká kočička a Wood je šašek;)). Armageddonu jsem dal 50% a Deep Impact je přece jenom lepší. 60% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle scifi mělo velké ambice, ale bylo svěřeno do rukou amatérky Mimi Leder, která s daným žánrem nemá žádné zkušenosti, a tak kromě vizuálních a speciálních efektů, v ničem nevyniká. Na filmu je celkem znát, že ho natočila televizní režisérka. Amerického prezidenta hraje Morgan Freeman. Po dějové stránce je to bída. Špatné dialogové scény jsou prokládány působivými scénami destrukce, ale zase jich není tolik, aby tento film vytáhly z bídy. Je to slabota. 40% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Natáčení probíhalo od 16. června 1997 do 24. října 1997 ve Virginii, Washingtonu, Californii a New Yorku. (ČSFD)
  • Rok 1998 byl jedním z těch, kdy se v rozmezí několika týdnů ucházely o pozornost a peníze diváků dva filmy s prakticky totožným námětem - v tomto případě šlo o snahu zabránit asteroidu aby zasáhl Zemi. Nakonec měli úspěch oba konkurenti - vyloženě popcornový Armageddon utržil při rozpočtu 140 milionů amerických dolarů celosvětově 554 milionů. Konkurenční, spíše vážnější Drtivý dopad nasbíral sice "jen" 349,5 mil. (z toho 140,4 mil. v Severní Americe), ovšem také stál podstatně střídmějších 80 milionů. (NIRO)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama