Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Katastrofický film s minimom katastrofických záberov, a keď už, tak za moc nestoja. Nefungujúce vzťahy ako dospelých, tak teenagerských hrdinov, patos, nepríjemne sympatický americký prezident, minimum napätia. Pozerať sa na to ale celkom dá, hlavne ale nie večer, ako na hlavný bod programu. Nič proti Mimi Leder, ale ženy túto látku zrejme zvládnuť nedokážu. Na to tu máme napríklad Emmericha, alebo Baya, na ktorých sa stále iba sťažujeme. Asi nie úplne právom. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dobrý katastrofický film, který je ovšem ve srovnání s Armageddonem vcelku nevýrazný. Děj je roztříštěn na velké množství malých příběhů a trochu tím ztrácí na konzistenci. Herecké obsazení je slušné, zejména "mladej Frodo" či Morgan Freeman v roli černého prezidenta potěšili. Přesto mám pocit, že to mohlo být o kus lepší. Velké plus za Hornerovu hudbu, která, byť sice ne vždy do atmosféry filmu sedla, byla nádherná. Stejně tak závěrečná vlna byla až děsivě mrazivá. Slabší 3* ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších katastrofických filmov,na Armageddon sa nechytá ale celkom slušné.Tvorcovia tam zakomponovali aj ľudské príbehy a k tomu koniec sveta.Ale musím podotknúť,že skoro celý film je nuda a skoro nič sa tam nedeje,až na posledných pár minút,ale to filmu už nepomože.Aj herecké obsadenie ma nezaujalo a M.Freeman ako prezident to tam tiež nevytrhol.Keby tam bolo viacej trikov aj moje hodnotenie by bolo lepšie. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Důvod, proč spousta lidí nad tímhle filmem ohrnula nos, je poměrně prostý - vznikl totiž paralelně s Armagedonem, a tak masové publikum čekalo (nevím proč, ale prostě čekalo) něco podobného - že partička amerických kovbojů nasedne na raketu a pojede nakopat tomu teroristickému asteroidu prdel. Mimi Leder však neměla v úmyslu natočit další pestrobarevnou kulisu pro konzumaci popkornu, ale chtěla se na problém ohrožení Země z vesmíru podívat trochu seriózněji. A povedlo se jí to téměř dokonale. Film má velice realistickou atmosféru a alespoň trochu přemýšlivý divák určitě ocení umně spletené předivo politických intrik a houstnoucí atmosféry, alespoň po první třičvrtěhodinu. Lederová je však evidentně méně zdatná, pokud jde o zvládání katastrofického, neřkuli postkatastrofického žánru. Že Drtivý dopad není plný akce na počátku a uprostřed, to je v pořádku a celkovému vyznění a myšlence to jen prospívá. Ale že plyne v podobně poklidném tempu i tehdy, kdy by se už konečně mělo začít něco dít, to je poměrně vážný nedostatek. Přesto čtyři hvězdičky za myšlenku, snahu a odvahu. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Světe div se, ale mi se tohle líbilo snad i více, než Armageddon. No jo, nemůžu si pomoct, ale je to tak. Zatímco Armageddon mi připadal daleko čitelnější, tady mě párkrát i dostali, když nechali umřít někoho nečekaného. A vůbec má v tomhle filmu apokalypsa skutečně drtivější dopad na lidskou civilizaci. Na druhou stranu se mi zdá, že ten film na svou délku mohl ukázat ještě o kousíček více. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Morgan Freeman (Beck) chtěl mít náušnici. S tím režisérka nesouhlasila, ale nechala ve filmu záběr, v němž se vyhrnou prezidentovy manžety a odhalí se skutečné Freemanovo tetování na ruce. Prezidenta to mělo více zlidštit. (Rocky62)
  • Natáčení probíhalo od 16. června 1997 do 24. října 1997 ve Virginii, Washingtonu, Californii a New Yorku. (ČSFD)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama