Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Lima 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak sci-fi, jako spíše uvěřitelný obraz našeho světa, čelícímu hrozbě, která klidně může přijít i v reálu. To, co se stalo začátkem 20.století na Sibiři,kdy do naší planety udeřil malý asteroid o síle několika atomových pum, může za pár let klidně postihnout jiný kout světa v mnohem větší a pro život na zemi katastrofální míře. A o tom je právě tento film. Nehostinný vesmír bohužel životu nefandí a je dobré to vědět, nebo natočit o tom film. Ale to je bohužel tak všechno, co člověk může dělat. Nebo v rámci zachování lidského rodu obydlet i jiné planety, jako pojistku. Jenže to už jsme opravdu u sci-fi, ale filmy by byly o tom taky parádní. Drtivý dopad 2 až 10 :o)) Ale zpět k samotnému filmu. S přimhouřenýma oběma očima dávám čtyři* a jsem ochoten přehlídnout i trapárnu v podobě přistávání na asteroidu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Úchvatný film, který diváka nechá vydechnout jen při pozvolném a zdánlivě nicneříkajícím začátku, který je zároveň podle mého názoru největší slabinou celého filmu, nicméně chápu, že divák musí být nějakým způsobem uveden do děje a respektuji to. Ovšem od prvního prohlášení amerického prezidenta o hrozící srážce planety Země s kometou film nabírá obrátky a je to jedna velká a nezadržitelná jízda, která stojí za to. Morgan Freeman jako americký prezident má totiž neuvěřitelné charisma, takže když na něj koukáte, víte, že nebezpečí je na dohled a nepotřebujete žádné další důkazy, on je prostě tak přesvědčivý, že jsem měl z jeho prezidentských projevů husí kůži. Ovšem zajímavá nebyla jen část s prezidentem a dychtivou reportérkou, zajímavá byla i dějová linie s Elijahem Woodem, který byl neuvěřitelně sympatický a zároveň tak nějak mile nevinný, zkrátka hrdina, kterému musíte fandit. A část s astronauty byla už jen takovou příjemnou třešničkou na dortu. Skoro se mi ani nechce věřit, že už to je nějakých 10 let, co jsem tento film viděl poprvé, ale je tomu tak, od té doby jsem ho pak viděl ještě několikrát, naposledy včera večer, a rád se k němu znovu někdy vrátím. S filmem jsem celkově spokojený a uděluji lepší čtyři hvězdy. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Drtivý patetický odpad, ale já prostě zbožňuju, když nám filmaři vizuálně nápaditě likvidují planetu. Logika si opět vzala dovolenou, ovšem to je u katastrofických filmů normální. Obsadit béčkové a céčkové (ne)herce, nic by tuhle hypersračku nezachránilo od jediné hvězdičky za pěkné efekty. Naštěstí nechybí pár obstojných herců a dva Páni Herci - Robert Duvall a Morgan Freeman, kteří tenhle příliš dlouhý doják dělají koukatelným. 55% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny trvající katastrofický epos o zániku planety, přičemž samotný "dopad" se odehraje až na konci filmu. Jinak po celou dobu se nám i tak dostává "Drtivého dopadu." Avšak v podobě té nejprovařenější zásobárny klišé, patosu a hraní na city, jaké může apokalyptické téma v rukou "zkušeného" Hollywoodu nabídnout. Samozřejmě včetně nějaké té dávky nelogických scén, postupů a chybek. Ani známí herci, v čele s prezidentem Freemanem:) či mladičkým, roztomilým Elijahem Woodem, nedokáží překonat sílející postup dějové nezáživnosti a jednotvárnosti. Alespoň James Horner dokázal svým hudebním umem navodit nějaké větší emoce, než nudná očekávání v tom, která klišé budou následovat nyní. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím ale já tyto druhy katastrofických filmů už delší donu prostě rád nemám.Stále stejný scénář obrovský meteorit který má narazit v nejbližších dnech do země.A co?Předtím různé spletité osudy jednotlivých rodin a jejich následné odloučení, pláč, obrovská panika a smrt.Jak jednoduché téma, typicky Americké.Jak jinak.A výsledek?Vždy stejný všichni až na pár drobných vijímek zachráněni a podobně třeba jako v Armageddonu pár obětovatších se.A pokaždé je v ohrožení především Amerika.Není to už poněkud ohrané?Viz.např.:Armageddon, Den poté aj.První polovina filmu doslova nudná a zbytečně zdlouhavá a až ve druhé půli se jakž tak něco začíná dít.A nebýt herců Freemana a Woodse kteří táhli v podstatě celý film tak by si tohoto snímku ani nikdo nevšiml.Ty dvě hvězdičky dávám za celkem zdařilé efekty letu meteoritu atmosférou a za následnou obří vlnu která spláchne vše co jí stojí v New-Yorku a v jeho okolí v cestě.Typický komerčně spotřebitelský film jakých se točí mraky a kort v Hemerice.A ten černej Americkej prezident (jak už tu bylo kolikrát zmíněno) ten se jim fakt povedl to byl přímo výsměch a také poslední tečka do rakve ! Už nikdy více tento a jakýkoliv podobný film.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Jenny Lerner (Téa Leoni) měla být původně zpravodajkou stanice CNN. Tato společnost to však odmítla jako nevhodné. (Terva)
  • Natáčení probíhalo od 16. června 1997 do 24. října 1997 ve Virginii, Washingtonu, Californii a New Yorku. (ČSFD)
  • Film se s tržbami téměř 350 milionů amerických dolarů stal nejvýdělečnějším ze snímků roku 1998, režírovaných ženou. (Terva)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama