Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dobrý katastrofický film, který je ovšem ve srovnání s Armageddonem vcelku nevýrazný. Děj je roztříštěn na velké množství malých příběhů a trochu tím ztrácí na konzistenci. Herecké obsazení je slušné, zejména "mladej Frodo" či Morgan Freeman v roli černého prezidenta potěšili. Přesto mám pocit, že to mohlo být o kus lepší. Velké plus za Hornerovu hudbu, která, byť sice ne vždy do atmosféry filmu sedla, byla nádherná. Stejně tak závěrečná vlna byla až děsivě mrazivá. Slabší 3* ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vážnější bráška Armageddonu, z něhož se na harddisku většiny populace dochovala patrně jen CGI vlna a předLOTRovský Frodo. Ale jinak je to pokus docela sympatický, kór když si chcete v neděli po obídku dopřát nějaký ten decentnější konec světa. A taky je po dvaceti letech fajn pozorovat, jak pozoruhodná herecká směska se tu sešla. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Strašne rozťahaná a nezaujímavá prvá polhodina dosť strháva body, ale od štartu rakety je to už dosť pozerateľné a zaujalo ma to. Škoda, že to vo vesmíre, vzhľadom na úvod vybavili až príliš rýchlo a záver zbehne ešte rýchlejšie. Asi najlepšie boli scény náhodného počítačového výberu obyvateľov, v ktorom občania nad 50 rokov už nemali takmer žiadnu šancu, ibaže by bol niekto významný vedec či politik (pre kurvy sa vždy nájde miesto). Práve tá obava o postavy, kto bude žiť, kto nie, bola zaujímavá a scéna, v ktorej sa Téa Leoni vzdá svojho miesta, dokáže dojať. Dojme aj pár iných momentov, ako napríklad posledný odkaz synovi „Buď dobrý, buď dobrý....“, namiesto otrepaného „milujem ťa“ a pretože mám katastrofické filmy rád, prikláňam sa k štyrom, aj keď som si vedomý, že film zďaleka nieje bez chýb. 70%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Armageddon na jiný způsob. Svým způsobem mám tenhle film opravdu rád. Z lidí se stanou jen mravenečci utíkající před obrovsku vlnou. Uvědomí si, že nejsou vládci planety a že se musí připravit na všechno možné hrozící jak z vesmíru, tak z nás samotných. Dokonce ani Eliah Wood mi tady moc nevadil. Přesto se nemůžu překousnout přes to, že Drtivý dopad nemá tak drtivý dopad na mě jako diváka ani emocionálně, ani vizuálně, ani dokonce hudebně. Je to takový mírný nadprůměr, který mě však rozhodně neurazil a klidně se na něj ještě v budoucnu rád podívám. 65% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím ale já tyto druhy katastrofických filmů už delší donu prostě rád nemám.Stále stejný scénář obrovský meteorit který má narazit v nejbližších dnech do země.A co?Předtím různé spletité osudy jednotlivých rodin a jejich následné odloučení, pláč, obrovská panika a smrt.Jak jednoduché téma, typicky Americké.Jak jinak.A výsledek?Vždy stejný všichni až na pár drobných vijímek zachráněni a podobně třeba jako v Armageddonu pár obětovatších se.A pokaždé je v ohrožení především Amerika.Není to už poněkud ohrané?Viz.např.:Armageddon, Den poté aj.První polovina filmu doslova nudná a zbytečně zdlouhavá a až ve druhé půli se jakž tak něco začíná dít.A nebýt herců Freemana a Woodse kteří táhli v podstatě celý film tak by si tohoto snímku ani nikdo nevšiml.Ty dvě hvězdičky dávám za celkem zdařilé efekty letu meteoritu atmosférou a za následnou obří vlnu která spláchne vše co jí stojí v New-Yorku a v jeho okolí v cestě.Typický komerčně spotřebitelský film jakých se točí mraky a kort v Hemerice.A ten černej Americkej prezident (jak už tu bylo kolikrát zmíněno) ten se jim fakt povedl to byl přímo výsměch a také poslední tečka do rakve ! Už nikdy více tento a jakýkoliv podobný film.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Rok 1998 byl jedním z těch, kdy se v rozmezí několika týdnů ucházely o pozornost a peníze diváků dva filmy s prakticky totožným námětem - v tomto případě šlo o snahu zabránit asteroidu aby zasáhl Zemi. Nakonec měli úspěch oba konkurenti - vyloženě popcornový Armageddon utržil při rozpočtu 140 milionů amerických dolarů celosvětově 554 milionů. Konkurenční, spíše vážnější Drtivý dopad nasbíral sice "jen" 349,5 mil. (z toho 140,4 mil. v Severní Americe), ovšem také stál podstatně střídmějších 80 milionů. (NIRO)
  • Z proslovu prezidenta Becka (Morgan Freeman) vyla vystřižena věta: "Tohle není armageddon." Tvůrci si totiž při natáčení neuvědomili, že budou soupeřit se souběžně připravovaným Armageddonem (1998) a nechtěli, aby to působilo dojmem laciného dloubnutí do konkurence. (NIRO)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama