Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Tygrys 

všechny recenze uživatele

Film patří k tomu nejhoršímu co jsem kdy viděl, abych byl upřímný tak jsem to nedokoukal. Vzhledem k rozpočtu a hvězdnému obsazení je to asi největší propadák co znám. V Armageddonu byl alespoň humor a akce, Drtivý Dopad bych klidně hodil ihned po premiéře do dopoledního programu Novy mezi telenovely. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

A opäť tu máme jednu veľkú filmovú vykrádačku. Opäť tu máme katastrofický film ktorý vyznie skôr smiešne. Jednak to má na svedomí absolútne neschopná režisérka ktorá nevie, čo chce celým filmom povedať. Či chce vykradnúť celý Armageddon s jeho kompletným konceptom, či chce z filmu romantický príbeh mladej lásky na pozadí príchodu konca sveta alebo citový návrat rozhádanej dcéry ku otcovi. Ani v jednej z tejto dejovej línii si nieje Mimi Lederová absolútne istá. Vznikol z toho absolútne nevyrovnaný dej s až hanebnými odklonmi od hlavného deja. Pri takejto slabej réžii a strihu nemá absolútne šancu vyniknúť ani hviezdne obsadenie, ktoré sa do snímku podarilo dotiahnuť. Jediné čo si divák bude z celého filmu pamätať budú príhovory Morgana alias prezidenta. No skôr sa budú parodovať, ako brať seriózne. Pred časom som videl silu dopadu. Ten môžem odporučiť viac, lebo sa na nič nehrá a to sľubuje väčšiu zábavu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Drtivý dopad je skutečně drtivý, tedy do samotného konce, kdy vypukne na Zemi to pravé nezastavitelné peklo. Také je to hlavně katastrofický film, který vůbec není špatný, ale málokdy je takový film dobrý a tento je jedním z mála, také na něm spolupracoval slavný Spielberg, takže se to na filmu rozhodně podepsalo. Film a jeho podstata nereálná není, právě naopak ukazuje možnost, která klidně kdykoliv může nastat, a to je na něm tak strašidelné. Drtivý dopad je rozhodně jedním z těch mála, který má co nabídnout i po deseti letech. Stále má co říct a je neskutečně nadčasový, ale furt je u mě za tři hvězdy. Nechtěl bych potkat něco tak strašidelného, co můžu vidět právě tady. Až z toho leze mráz po zádech, strašidelné. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je to o trochu lepší než armabeton, ale nějak už mě ty filmy, kde světu hrozí katastrofa a několik statečných američanů nakonec svět zachrání, přestávaj bavit. Sice tohle nebylo tak trapný, jako když Brus Wyliž obětoval svuj život na hemeroidu, ale stejně jsem u toho měl oči vsloup. Navíc mam alergii na Frodo šourka (páreček Frodo & Leelee Sobieski byl opravdu bizarní) a ten konec s projevem prezidenta byla trapnost největší. Jinak černoch prezidentem USA je spíš k smíchu (i když teda Morgan Freeman ve filmu podal ze všech herců asi nejlepší výkon). update: No vida, tak jsem se smál černýmu prezidentovi USA a uběhlo 10 let od natočení filmu a je to tady :-) ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Drtivý dopad a Armagedon. Dva konkurenti, kteří se ucházeli o divákovu přízeň, téměř ve stejnou dobu. Pro mne byl tento film koukatelnější a příjemnější hlavně proto, že si odpustil dojemné srdcervoucí a sebeobětovací scény, jako ta s Brucem a působil na mne tak něják reálněji. Doufejme že podobných misí, jako byl Mesiáš nebude v reálu nikdy potřeba! Obama by Morganovi nesahal ani po kotníky :-) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Z proslovu prezidenta Becka (Morgan Freeman) vyla vystřižena věta: "Tohle není armageddon." Tvůrci si totiž při natáčení neuvědomili, že budou soupeřit se souběžně připravovaným Armageddonem (1998) a nechtěli, aby to působilo dojmem laciného dloubnutí do konkurence. (NIRO)
  • Film se s tržbami téměř 350 milionů amerických dolarů stal nejvýdělečnějším ze snímků roku 1998, režírovaných ženou. (Terva)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama