Reklama

Reklama

Odkrývání Alcatrazu

(TV film)
  • USA Drain Alcatraz
USA, 2017, 48 min

Hrají:

Craig Sechler (vypravěč)

VOD (1)

Obsahy(1)

Zjistěte, proč nebylo možné z tohoto slavného ostrovního vězení utéct a co se může stát, až San Francisko zasáhne další velké zemětřesení. (National Geographic)

Recenze (5)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vždy mě bavily dokumenty, které se na cosi historického podívají "očima" nové technologie - tady National Geographic zkombinoval mořskou geologii, moderní sonarové snímání s vysokým rozlišením, hydrodynamiku, a starou dobrou Skálu kousek od mostu Golden Gate. A téměř se 100 % jistotou dokázal, že ze Skály utekl opravdu leda ten Sean Connery:) Jak jinak, ne že by člověk dokázal tak dokonale vybudovat zabezpečení - ostatně přímo v dokumentu se říká, že věznice nebyla v šedesátých letech už moc v kondici, protože drsné klima a málo peněz na opravy udělaly svoje - ale vyřešila to matka Příroda. A zjištění, že kromě nechutných proudů se ve vodách kolem Alcatrazu plácají i žraloci, na klidu rozhodně nepřidá:) Kvalitní práce, do které autoři vyváženě namíchali historické povídání a vědecké poznatky, a doplnili to velmi pohledným vizuálním zpracováním. 80% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak dokument o samotné, legendární americké věznici. Jedná se spíše o prozkoumávání dna, mořských proudů a všelijakých přírodních vlivů v nejbližším okolí Alcatrazu. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokumentů o Alcatrazu jsem viděl více, ale tento je specializovaný na odkrývání mořského dna a jeho vlivu na mořské proudy v zálivu na příkladu jednoho záhadného útěku. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama