Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Odvrátiť katastrofu sa ako tradične snaží dvojica muž a žena. Úvodná vlaková scéna bola prijateľne akčná, ale divákovi nečakane odopreli haváriu vlaku, asi nestačil rozpočet. Jadrový výbuch nechýbal, tých pár sekúnd stačilo na vystrašenie diváka. Zvyšok filmu je už vopred jasný, ako neohrození hrdinovia drsný a nežná prekonajú všetky prekážky a miestne zložky sú absolútne neschopné. Schumacher z tohto filmu nebude nadšený, akého menovca si tam zaslúžil, scenárista fandil asi inému tímu. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak zas rusákům ukradli atomovku... a zas hrdinní amíci, tentokrát v podání charismatického dua George Clooney a Nicole Kidman, zachraňují svět eliminací teroristické hrozby. Ještěže je máme, spasitele všeho lidstva (sem patří otrávený úšklebek a oči v sloup:-)). Zajímavý začátek, poměrně nudný, ukecaný průběh, který snad měl navodit pocit realističnosti, a naprosto nepřekvapivý klišoidní konec. Akční thriller na jedno podívání, nenadchne ani neurazí. 58% ()

Reklama

Cement73 

všechny recenze uživatele

Samozrejme som sa na Peacemakera tešil, keďže americký filmový štáb niekoľko dní okupoval centrum Bratislavy. Nedá sa povedať, že by som bol sklamaný. Celkom slušný akčák, pekné prechody z krajiny do krajiny. Nicole ma síce akurát nepresvedčila o svojich kvalitách, ale Georgio vystúpil z tieňa nemocnice... ()

castor 

všechny recenze uživatele

George Clooney tehdy opouštěl televizní obrazovky, Nicole Kidman zkrátila vlasy a vyzkoušela si „mužský“ žánr coby jaderná specialistka, čímž trošku zparodovala vlastní typ. A Mimi Leder (která se po pár letech zase vrátila na televizní obrazovku) celovečerně debutovala. Nabídla několik slušně zinscenovaných akčních momentů, neubránila se však nespočtu klišé. Nicméně kdo by jej v polovině devadesátých let neočekával? Hraje se tu o několik jaderných hlavic, kterých se po explozi na Uralu zmocnil jeden Rus, snaží se je dostat do Iránu, ale celé to zprostředkovali Srbové, kteří mají s jedním získaným kouskem své plány… Proti jsou každopádně vojenský specialista Clooney, který nevolí zrovna předpisové metody, a „nukleární“ úřednice Kidman. Společně kvapně střídají lokace, pár akčních scén se povedlo a třeba pro takové Clooneyho skákání po kapotách taxíků na Manhattanu a celkově svižnému závěru to po čtvrté hvězdě solidně pokukuje. Prostě sympatický žánrový nadprůměr, ke kterému se dá kdykoliv vrátit. PS: Znalci samozřejmě vědí, že The Peacemaker byl prvním filmovým projektem studia DreamWorks. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když ho Válka spatří, náhle ustane a začne se zamilovaně ztrácet v jeho hlubokých očích. Kolena se jí podlamují, jazyk má jako svázaný a nejraději by s ním okamžitě měla spoustu malých Mírečků i za cenu vzdání se všeho, co dosud vytvořila. Řeč je o uniformovaném mírotvůrci Georgovi C., na likvidaci jehož šarmu je nutno povolat pyrotechnickou jednotku.. Chvílemi se mi zdálo, že mu Mimi Leder podlehla taky a nevěnovala se tolik činnosti, u které je napsána v titulcích. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Vlak, do něhož jsou ve filmu nakládány bedny s jaderními hlavicemi, táhne československá parní lokomotiva značky Škoda s rozchodem kol 1435 mm. Je však na ruské trati s rozchodem koleje 1524 mm. Scéna musela být proto natočena na vlečce v Malackách. (hippyman)
  • Tradiční záležitost s rudě blikajícími displeji - od chvíle, kdy na bombě je vidět zřetelně údaj 02:56, uplynou ve skutečnosti 3 minuty a 11 vteřin. Takže Julia (Nicole Kidman) a Thomas (George Clooney) utečou z kaple až 15 vteřin poté, co by měla bomba explodovat. (Robbi)

Reklama

Reklama