Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 12

Recenze (491)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Sám si nejsem úplně jistý, co vlastně stojí za mým hodnocením, protože možností je víc. Buď jsem na film nebyl správně naladěn, nebo už Matthew Vaughn není, čím býval (tomu ale odmítám věřit), nebo už je téma příliš vytěžené. Ať už je to, jak chce, třetí návštěva u nejtajnější z tajných služeb mě už příliš nepobavila a třetí hvězdičku snímku zajistilo hlavně skvělé obsazení. Sice mě notně pobavilo zařazení mnohých historických osobností do děje, ale příběh samotný zjevně trpěl na akutní klišoidy a patosoidy, úhlavní mizera byl proklatě mdlý a stopáž byla vzhledem k viděnému opravdu předimenzovaná. U některých natahovaných pasáží jsem se totiž celkem nudil; i to vysoce akční šermování v závěru mi přišlo jako snadno prostříhatelné. No, čekal jsem víc. / Poučení: Za vším hledej Skota. 3*- ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jakoby to napsal někdo, kdo ani koutkem oka nezahlídl předešlé Kingsmany. Snímek na reálných historických faktech vystaví jakousi alternativní historii o vzniku kingsmenů. A tváří se u toho děsně vážně. A je šíleně dlouhý. Zanechal ve mně velmi rozpačitý pocit, protože se evidentně snažil, abych se dojímala nad vymyšlenými historkami zasazenými přitom do reálného pekla První světové války, búrské války a ruské revoluce. Přidal ještě takové nechutnosti, jako fakt oplzlé olizování nohy Ralpha Fiennese. Ten ostatně je dost nablblá postava – coby pacifista zmasakruje desítky lidí. Přehnaná délka filmu je způsobená i jednou dlouhou epizodou o synovi, která by se přitom ve zkratce dala odvyprávět za pár minut. SHRNUTÍ: Když se vymyšlená historka tváří vážně, není k zasmání, leda k smíchu. Kdyby nebyla tak strašně dlouhá. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kingsman: První mise není ničím jiným než sledem náhodných scén v hodně mlhavé paralele s historickými událostmi. Scén, které dávají divákovi dostatek vizuálních lákadel a wtf momentů, aby nemusel přemýšlet nad tím, jak je zápletka nicotná a vlastně vůbec nedává smysl. A odhalení hlavního záporáka podávané jako obří překvapení (které si divák domyslí v páté minutě filmu), to snad Matthew Vaughn nemohl myslet vážně. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Jako ok, Ralph Fiennes je charismatický hlavní hrdina a film má docela spád. Zápletka příliš bombastická, rozuzlení a hlavní záporák jsou trochu přitroublí a pateticky dětinské outro mimo mísu, ale jinak se mi zdá, že jako akčňák film funguje. Akční scény fajn (nejlepší je souboj na šavle, nebo Rasputinův kozáček) a nepůsobí na mě tak odfláknutě, jako třeba v posledním Indiana Jonesovi. Bez postav Gemmy Arterton, Djimona Hounsoua a hlavně Aarona Taylor-Johnsona by se film obešel, ale předpokládám, že se v budoucnu bude pracovat na sequelu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

První dva Kingsmani uchvátili diváky zejména svým osobitým stylem, perfektní kamerou, ujetým vizuálem a skvělým zpracováním a já spokojeně můžu říct, že ve stejných kvalitách se nesl i třetí díl. Ubral sice na barvitosti vizuálu, punkovém high-tech stylu a odkročil trochu do minulosti, ale všechny ostatní charakteristiky mu zůstaly. Po pro mě až moc historickém úvodu do děje se pak už naplno vrháme do perfektní akce, špionážně-vychytralého děje a až do konce se jede plnou parou. Filmu nechybí výborné charaktery, a to ať už na straně hodných či zlých, živá akce, highlighty ve formě Rasputinova baleťáckého souboje či bitvě na nože v zákopech, ale stejně tak ani výrazný záporák, odzbrojující zvrat v polovině filmu, který zaručeně nikdo nečeká, a ani zábavné finále. Z výsledku jsem pak vlastně nečekaně spokojen a ačkoliv to pro mě není až tak dobré jako díl první, protože mám spíše radši teenage futuristické prvky, které mi zde chyběly a film se ubíral vlastně přesně opačným směrem, než bych chtěl, tak i přesto jde o zdařilou kino návštěvu, která dokáže místy překvapit. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 37,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 125,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama