Reklama

Reklama

Elán - Tanečnice z Lúčnice

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Československo, 1986, 3 min

Recenze (6)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pieseň "Tanečnice z Lúčnice" je úvodná, v poradí prvá skladba z piateho štúdiového albumu slovenskej hudobnej skupiny Elán. Album nesie názov "Detektívka". Vyšiel prvého novembra roku 1986 v dnes už neexistujúcom monopolnom vydavateľstve Opus. Hudbu ku songu "Tanečnice z Lúčnice" zložil spevák a basgitarista Jozef Ráž a text napísal Boris Filan. Ku tejto skladbe, ktorá je pop rockovou podctou umeleckému folklórnemu súboru Lúčnica bol natočený aj oficiálny videoklip. *** ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[4,5*]     "Mocní z bryndze, rýchli z žinčice, kto mal vedieť, že boli z Lúčnice?"     Elán bol v detstve mojou milovanou kapelou a táto moja náklonnosť trvala až do revolúcie, po ktorej som im odrazu akosi nedokázal prísť na chuť. Táto výborná, nápaditá skladba od autorskej dvojice Jozef Ráž / Boris Filan je zrejme najväčším hitom ich piateho albumu "Detektívka" (1986), ku ktorému mám obzvlášť vrelý vzťah, prameniaci zo silnej nostalgie. Úsmevné video, ktoré vychádza z textu piesne, svojou kvalitou za samotnou skladbou vôbec nezaostáva. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Režie: Dušan Trančík. Nejlepší klip z Detektívky k největšímu hitu z Detektívky. Ve své době nemálo známá věc, a nejpozději od doby, co vyšel na výběrovém DVD, je zase známý. Tomu snad ani není co vytknout. ()

Reklama

Reklama