Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve světě sužovaném smrtícími tvory, kteří loví podle zvuku, hledá dospívající dívka se svojí rodinou útočiště za městem, kde narazí na tajemný kult. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (166)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tady si z nás Netflix asi dělá prdel, ne? Sabrina a Zelda měly pauzu od seriálu, tak si řekly, že nebudou zahálet, protože peňazí je treba. V životě jsem neviděla tak neskutečně debilní chování postav po všech směrech. Digitální efekty jsou navíc fakt průser a přesto, že to má pouhých 90 minut, připadalo mi to jako věčnost. Herecké obsazení je přitom na dobré úrovni. Prosím vás, už toho Leonettiho k režii nepouštějte, stačí, že nám zkurvil Annabelle. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak nízkemu hodnoteniu skutočne nerozumiem, za mňa film takmer vôbec nezaostáva za tou spomínanou konkurenciou oboch filmov nakrútených v cca rovnakom čase s podobnou tematikou. Ale tu sú monštrá pozemského pôvodu. Atmosféra je dosť temná (...búrka...), niekoľko scén je vygradovaných na maximum (...had, telefóny...), občas sa človek aj čierno-humorne zasmeje (...drtička...) a ako to už chodí, tou najväčšou hrozbou, či skôr zlom, nie je príroda, ale ľudia. V tomto prípade ale v trochu inej forme, než by ste čakali a možno aj preto nemusia mať film v tak nábožensky založených Štátoch radi. U mňa zapojením istej skupinky ľudí do deja Potichu zabodovalo ešte viac. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

A Quiet Jurassic Box. Máme tu další rodinku přežívající v tichém světe. Oproti starším bratříčkům je The Silence o poznání béčkovější a i scénářem působí spíše jako pilot k seriálu, než jako samostatný film. Což mně osobně nijak zvlášť nevadí. Líbí se mi, že postavy nejsou vrženy do apokalypsy okamžitě, ale o nebezpečí ví dopředu a ono nebezpečí se velmi rychle blíží. Nechybí tedy plíživý strach z neznáma a ani při střetu není o napětí nouzi - z velké části i díky hudbě. Rodinka jedná po většinu času logicky a jsou všichni do jednoho sympatičtí (Kiernan Shipka roste do krásy). Bavilo mě to víc, jak Bird Box, méně jak A Quiet Place, i když objektivně je to asi o třídu horší film. Nenudil jsem se však ani na moment. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Netflix po Bird Box našel a zadaptoval další knihu, jejíž námět tak trochu připomíná Tiché místo, a opět je z toho dobrý (a na dnešní poměry sympaticky krátký) film, který se od obou zmíněných liší dost na to, aby se o něm nemluvilo jen jako o nějaké kopii. Kiernan Shipka a Stanley Tucci jsou moc fajn, masožravé vespy působí přesně tak, jak mají, a když po stovkách hřadují na drátech vysokého napětí, nejde si nevzpomenout na Hitchcockovy Ptáky. Nejnapínavější scéna ovšem přijde, když se rozezvoní mobilní telefony. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Na to že tenhle film má jenom 54% tak sem si docela dost užil. Sice prvních 20 minut filmu se skororo nic neděje ale potom to začne být velká zábava. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatické a hudba je skvělá. Atmosféra je velmi hustá, temná a hodně dobrá. Napětí zde je taky a je jako atmosféra velmi dobré. Za mě 7,5/10. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Napriek podobnosti so snímkom Tiché miesto (2018) je tento film založený na rovnomennej knihe od Tima Lebbona, ktorá vyšla v roku 2015, teda celé 3 roky pred filmom Tiché miesto. (Astonko)

Reklama

Reklama