Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ivana a Pavel se brali kvůli dítěti, dlouho rekonstruují zanedbaný byt po babičce a bydlí u rodičů. Pavel pracuje jako závozník a žije svými koníčky – hokejem, fotbalem a hlavně divadlem, které amatérsky hraje. Ivana ho v tom podporuje, stará se o dítě a o domácnost. Časem přibude k synovi ještě dcera. Po revoluci Pavel učiní koníčky svým zaměstnáním. Vede kulečníkovou hernu a pořádá turnaje. Obě děti se věnují kulečníku. Ivana se stará o domácnost. Po čase se manželství rozpadne a oba si najdou nové partnery. Přes Ivaninu počáteční hořkost jsou stále v přátelském kontaktu. Dcera Růženka se stává známou tanečnicí. (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačne tu dosiahla Třeštíková vrchol svojej tvorby v rámci série Manželské etudy. Dlhoročné skúsenosti poznať v každom zábere, každej replike, strihu alebo nevyslovenej otázke, na ktorú účastníci odpovedajú. (pozor spoilery) Tak sa nám po dlhých rokoch postupne rozpadá snáď najnormálnejší vzťah zo všetkých etúd a rozpadá sa pozvoľne a celkom neštandardne. Pavel ani netušil, ako svojím zaujímavým výrokom o nevere už v prvej časti pred 35 rokmi trafil do čierneho. Alebo už vtedy tušil? Deti sú už dospelé so svojimi životmi a rodičia sa venujú svojim záľubám a novým vzťahom. Z Ivany sa vykľul zvláštny úkaz, keď presedlala na akoby kočovný spôsob života, s vervou šoféruje obrnený transportér a nerobí si starosti. U Pavla znovu biliard, večierky, zábava, šport a u "malej" Ruženky tanec, tentokrát trochu dráždivejší. Koľko sa do tohto dielu zmestilo je obdivuhodné, sú to udalosti, emócie a záver nabáda k ďalšiemu pokračovaniu novou generáciou. Zostáva len pani Třeštíkovej zaželať pevné zdravie, veľa tvorivých rokov života, alebo aj vychovanie nasledovníkov v rámci svojho tímu, ktorí by nás oblažovali etudami ďalšie desaťročia, a snáď tu etudy budú aj keď my už tu nebudeme. –––– Jsem šťastná. – Jsem šťastný. Jsem šťastný, ale... ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. kousek téhle rodinky hodnotím nejvíce. Autorka jde s rozhovory koněčně na dřeň a snaží se odkrýt upřímné reakce všech. Pani Ivana je však neoblomná a hraje “ životně spokojenou”za každou cenu... nelze ji věřit.. ale i o tom je život...přetvářka může mít různé tváře.. skvělě zachycená paralela mezi oběma dospěláckými životy manželů ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně silný příběh z cyklu Manželských etud - zejména díky tomu pohledu do roku 2017. Rozhodně jsem tohle vyústění nečekala a byla jsem překvapená podobně jako Ivana. I když... byla? V devadesátkách s boomem podnikání a nečekaných možností spousta lidí chytla příležitost za pačesy. Pavla začal bavit svět heren, kulečníků a zábavy, Ivana zůstala doma a pečovala o jejich dvě děti. Po pár letech to zřejmě začalo skřípat a výsledkem je třetí díl jejich příběhu. Poměrně drsné a hodně smutné. Obdivuju celou rodinu, že s natáčením souhlasila i po letech. Naprosto se ztotožňuji se závěrem komentáře pupidup: díky a držím palce. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Děti odrostly, není se o koho starat, láska fuč, matka bez práce i chlapa, tata má stále své podnikání. Matka si nakonec najde svého podivína a tata tajemnou přítelkyni. Syn je 15ti násobný vítěz v republikovém mistrovství v kulečníku, ale po narození svých dětí se k tatovi nezná, tata neví proč. Dcera s ním naopak basu drží, stává se republikovou vítězkou v mistrovství tance na tyči a nakonec vítězí i v mistrovství světa v Londýně. Pohádkový konec nepohádkového vztahu. ()

Kmyn 

všechny recenze uživatele

tož Halamka Pavel... aktivní maník, ale úspěšný bych neřekl. první černobílá etuda se mi líbila nejvíc, když si nechal Pavel trvalou, a kuňkal o nesnázích s bytem. u etudy po 20 letech jsem trpěl. Pavel jakožto porevoluční podnikatel, to bylo opravdu zlé. vousy vyholený do kosočtverce, trapas na Miss Billiard, rozvážení ušmudlaného časáku po hernách, a navrch nesnesitelně příšerná Balada pro banditu. nebylo teda pro mě překvapení, když po 35 letech jsme našli vyhořelce. bohužel, táhl s sebou dolů i svoje děti, když je nechal (nutil?) vystupovat po hernách a firemních večírcích. dcera je mistryně republiky a kdovíčeho, a musela se v tátovo programu ztrapňovat jako uklízečka, ubohé. možná proto s nim nakonec přerušil kontakt syn, možná už nechtěl být využívaný v těch opičárnách. ono se stačí dnes podívat na halamka.cz amatérský web, s hromadou totálních debilit jako je Živý jukebox - deska s otvorama a názvama pár hnusných písní, klient hodí žeton do otvoru, na druhé straně stojí nějaký skřehotal, který pak zazpívá. no není to super? ne, to rozhodně není. to muselo být trapný i v těch devadesátých letech. ostatní programy které Pavel nabízí, on dodnes považuje za úžasné a jedinečně originální, ale ve skutečnosti je to zoufalý kýč, např Žertovný špalek - zatloukání hřebíků, vám Pavel nabídne za 3000,- no neber to! ono už podle té místnosti v bytě, kde to vypadá jak na skládce, jde poznat úroveň Pavla i jeho služeb. no a Ivana, ano ta byla neaktivní a věnovala se jen dětem. když se Pavel zkurvil u kulečníku se štětkama v mrkváčích, samozřejmě ji to ranilo, ale nakonec s tim Jeníčkem, podle mě dneska žijou docela štastně. dvorek s vojenskou technikou, mobilheim, ohniště a pohoda. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno