Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Ono nestačí, že vás ve zdánlivém bezpečí vlastního bytu znásilní, že to zodpovědně nahlásíte a podrobíte se všem nepříjemným, ponižujícím procedurám. Policie má však pochybnosti, a tak vás zmanipuluje ke změně výpovědi. Už chcete mít konečně klid, a tak vše odvoláte. Jenomže noční můra pokračuje, zvěsti o falešném znásilnění se roznesou, přátelé jsou naštvaní, nikdo vám nevěří. Všichni se od vás odvracejí, a to jste v situaci, kdy nutně potřebujete pomoc a účast. A poslední kapka – policie vznese žalobu za křivé obvinění. Je to jen nedokonalým systémem, který dává do rukou moc nekompetentním a lhostejným jedincům, pro které je uzavřený případ víc než ztrápená oběť? ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem tohoto seriálu je fakt, že si tady do předposledního dílu člověk nemá šanci vybudovat pořádný vztah k jakékoliv postavě, protože jsou všichni jednoduše nesnesitelní. Do pátého dílu se jedná o průměrnou drama kriminálku, která naštěstí spěje k záživnému finále, které má něco do sebe a je tedy o úroveň výše. Jinak je samozřejmě strašné, že se něco takového opravdu stalo. /75%/ ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama,které se snaží divákovi přiblížit čím a jak trpí oběti sexuálnch útoků (včetně individuálních reakcí jednotlivých obětí) na straně jedné.A procedurální old school detektivka,která naopak ukazuje kolik práce je s podobnými případy a kdy ani důkazy a konkrétní pachatel nemusí ještě nutně znamenat výhru,na straně druhé.Hodně se mi líbilo,že se tady sází primárně na uvěřitelnost a tudíž to není další CSI s partou geniálních vyšetřovatelů,která případ rozlouskne raz dva.Je hodně vidět,že celý seriál je primárně ženskou záležitostí (režie,scénář,herečky),protože (a není to myšleno nikterak zle) muži tu hrají pouze roli těch co znásilňují,nebo něco pokazí,v lepším případě alespoň pomáhají dvěma hlavním ženským postavám detektivů...80% ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Tři úžasné výkony hereček Toni Collette, Merritt Wever A HLAVNĚ Kaitlyn Dever. Seriál v mnoha ohledech nahlíží na věci pouze ženskou optikou a tu a tam v jejich nezávislosti a emancipaci tlačí až moc pilu. Nic to však nemění na tom, že jde o neuvěřitelně silný, mrazivý příběh, jehož detektivní linka díky osobitému stylu vyšetřovatelek bez problému zaujme stejně jako nesmírně složitá osobnost hlavní oběti. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Syrová, děsivě skutečná detektivka o tématu, které je víc než aktuální. Pomalé tempo dává vyniknout hutné atmosféře i charakterům postav, kdy zvlášť oceňuji detektivku Karen Duvall v podání výborné Merritt Wever, která je dominantní mezi svými kolegy, ale submisivní ve vztahu k postavě Toni Collette. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)
  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama