Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Beatles mám ráda, nikdy to u mě sice nebyla mánie, ale písničky si poslechnu s chutí. Perný den jsem chtěla vidět. Bohužel musím říct, že jsem od samotného filmu čekala více, ale ty písničky to všechno napravují. Byla to jízda, ale čekala jsem ji divočejší, strhující, ono to kolem mě jen tak nějak proplulo... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

První snímek legendární britské a zároveň mé neoblíbenější hudební skupiny The Beatles. Bez nich by to byla jen přehlédnutelná blbinka z šedesátých let, po které dnes nikdo neštěkne. Ale takhle je to parádní hudební komedie se skvělou čtveřicí neherců. Srší z toho ta dobová atmosféra a snímek si poradí i jako dokument zachycující tehdejší beatlemánii. Přesto se mi následující snímek Help! líbil o něco víc. Jsem zvědav na další díla s touto jedinečnou kapelou. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Když probírám seznam filmů, které si znovu rád pustím, patří k nim nepochybně Perný den, který mi dokáže zlepšit den. Mimochodem dodnes mojí nejoblíbenější kapelou zůstávají Beatles, zbláznil jsem do nich hned s prvním poslechem. Mně se otevřel nový směr. To byl důvod, proč jsem začal hrát na kytaru a bylo to moc fajn. Žil jsem muzikou. Jenomže tohle všechno už je pryč a nemůže se vrátit. Takhle nějak to cítím... ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak moc byli Beatles v době natáčení slavní se mohlo velmi snadno stát, že by je film zobrazoval příliš pietně - na miláčky celého světa se přece nesahá. Ale kluci naštěstí projevili velkou dávku sebeironie a nadhledu (třeba Ringo Starr v roli otloukánka kapely nebo svérázný Paulův dědeček), a tak mohlo vzniknout dílo opravdu zábavné i pro padesáti letech. Není divu, že Beatlesáci (hlavně George Harrison) se posléze stali milovníky Monty Pythonů. V lehce absurdním a trochu snad až surrealistickém humoru, v těkavé kameře a šílených střizích je kvásek hippie éry. Je zajímavé sledovat, jak to vše začínalo... Jediné dvě věci co mi vadily - dlouhá pasáž koncertu na konci a nesympatický představitel McCartneyho dědy. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Beatles mají asi ohromné štěstí, že po téměř padesáti letech nejsou zapomenuti třeba jako takový Al Jolson a že Perný den je koukatelnější než Jazzový zpěvák. Velká část skladeb zde prezentovaných je totiž poměrně nudná a navíc i nudně odprezentovaná, výjimkou je snad jen jejich hraní ve vlaku. Snímek zachraňují šílené scénky, ve kterých se nezpívá a potrhlý dědeček. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • John Lennon má na sobě ve vlaku bílou košili a černou kravatu, ale když The Beatles utíkají z vlaku do aut a tím prvním prolézají, tak má na sobě černý rolák. Jak později uvedla skriptka filmu, nikdo se neobtěžoval dělat si poznámky o tom, co v které scéně měl kdo na sobě. Proto se jejich oblečení i v dalších záběrech nelogicky střídá, například v úvodní honičce, když Beatles utíkají na vlak. (don corleone)
  • Perný den byl promítán v Praze v říjnu 1964 v rámci týdnu kulturní výměny mezi Československem a Velkou Británii. Šlo o první západní hudební film promítaný za železnou oponou. Film byl uveden v roce 1964 také v Portugalsku, kde byl ale po několika reprízách cenzurován. (kosticka7)
  • Film se s několika přestávkami s ohledem na nabitý program The Beatles natáčel od 2. března do 24. dubna 1964. Režisér Richard Lester do něj zakomponoval i několik záznamů z různých reportáží a tiskovek. (Robbi)

Reklama

Reklama