Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Han22 

všechny recenze uživatele

Po Perném dni jsem se na Pomoc šíleně těšil a o to horší je to zklamání. Zatímco Perný den zachycoval s velikou nadsázkou jeden den v životě Beatles, v Help po nich celý film jde šílený gang uctívačů bohyně Kalí kvůli prstenu a dva ještě šílenější vědci. Zápletka řídká a postupem času čím dál debilnější (možnosti fanatiků, neschopnost policie). Já mám rád komedie aspoň trošku ukotvené v realitě a pokud ne, tak aspoň vtipné takovým tím způsobem ala Žhavé výstřely. Navíc je to mizerně natočené se spoustou šílených střihů a zmanetě zrychlených záběrů. Ani jako velký fanda Beatles nejsem spokojen, Beatlesáci neměli v roce 1965 takovou nálož hitů jako o rok dřív a na filmu se to projevuje. Jsou tu dva megahity Help a Ticket to Ride (Help si zasloužila aspoň nominaci na Oskara!) a zbytek slušně zahrané, pěkně zazpívané absolutně neznámé písničky nejen dle mě, ale i z hlediska hitparád (You're Going to Lose That Girl, You´ve Got To Hide Your Love Away, I Need You, Night Before, Another Girl). Ať přimhuřuji oči jak chci, na víc jak 3* to není. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky výhradně za tváře členů skupiny Beatles a samozřejmě za skvělé skladby. Film samotný po stránce dialogů dost pokulhává, (ne)herecké výkony brouků - neherců nelze hodnotit. Smyslem tohoto filmu jistě ale nebyla snaha vytvořit něco filmově dokonalého, ale pouze zvýšit u teenagerů popularitu Beatles a prodávanost hudebních nosičů. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Od začátku až do konce vykalkulovaná záležitost, která staví na hvězdné, fenomenální popularitě Beatles. Scénář je řiďoučký a v podstatě i hloupoučký, herecké výkony nevalné, ale o nic z toho tu nejde. Ten film vznikl kvůli hudbě a scénář tvoří vlastně jen spojovací můstek pro pásmo písniček. Koneckonců, proč ne. Pro fanoušky Brouků povinnost, pro ty ostatní zajímavý popkulturní fenomén a doklad doby. Celkový dojem 55 %. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Tohle se nedá nemilovat. Přirovnání k Monty Pythonům je zcela namístě z hlediska podobnosti stylů humoru, tím že je to také britské a samozřejmě suché a ujeté. Z hlediska historického už srovnání lehce pokulhává, jelikož Monty Pythoni začínali být vidět (slyšet) až roku 1968, mám pocit. Jenže na druhou stranu se nechali velice inspirovat jednou francouzskou humoristickou skupinou snad z 50tých let - na jméno si nevzpomenu. Takže si to přeberte každý sám. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zábavná crazy komedie v dobovém duchu, to jest prošpikovaná absurdním humorem a hodně ulítlými nápady všeho druhu (zmenšovací paprsek, tanková bitva, šílení vědci a ještě bláznivější následovníci kultu bohyně Kailí). Několik odkazů na bondovky, různé akčně špionážní díla, sellersovky, všechno dohromady. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Během natáčení závěrečné rvačky na pláži měl John Lennon schůzku a nemohl být přítomen - musel za něj tedy zaskakovat dvojník (což po je podobná situace, k jaké došlo i během natáčení předchozího beatlovského filmu Perný den). (Morien)
  • Kdeže všude to Beatles natáčeli? Nahrávací studio jim filmaři postavili ve twickenhamských ateliérech, alpskou sekvenci vytvořili v rakouském Obertauernu, vojenské cvičiště bylo situováno do Wiltshire, na Bahamách vrčely kamery v Balmoralu a na Paradise Island. (Robbi)
  • Původně chtěli Beatles natočit western, v němž by hráli hrdinné mladíky ochraňující slabé ženy, ale z tohoto záměru nakonec sešlo. (Morien)

Reklama

Reklama