Reklama

Reklama

Návrat tří mušketýrů

  • Česko Návrat mušketýrů (více)

Obsahy(1)

Rok 1649 přinesl monarchii celé Evropy velké obtíže. V Anglii svrhly jednotky Olivera Cromwella krále Karla I., ve Francii nastoupil na trůn mladičký Ludvík XIV. Zemi však vládla jeho matka, královna Anna, a její milenec, nenasytný kardinál Mazarin. Společně dali uvěznit vévodu du Beaufort, vůdce lidové Frondy, a Francie se rozštěpila na znesvářené strany. Rodiny se rozpadly a přátelé se střetávali jako protivníci. Bývalí stateční mušketýři Athos, Porthos, Aramis a D´Artagnan už dávno nejsou spolu. Aramis je kněz a královnin zpovědník, Athos žije na svém panství s adoptovaným synem Raoulem, Porthos se výhodně oženil a je z něj bohatý muž, kterému ke štěstí chybí už jen šlechtický titul. a D´Artagnan je stále mušketýrem a velmi touží po povýšení na kapitána. Mazarin si nechá zavolat D´Artagnana a chce, aby pro něj společně se svými přáteli pracoval. Porthos souhlasí, ale Athos a Aramis nabídku odmítnou. Do Francie se vypraví dcera popravené Mylady de Winterové, Justina, aby našla čtyři muže odpovědné za smrt matky. Vyhledá kata, který vedl popravu její matky, a od něj se dozví jméno jednoho z nich, hraběte de la Fere. Katovi pak bez slitování setne hlavu a slibuje pomstu za smrt matky. Náhodou se seznámí s Raoulem, kterému svůj úmysl prozradí – netuší, že mluví s Athosovým synem. Ten pak otci a jeho přátelům její plán prozradí. Du Beaufort uprchne z vězení a D´Artagnan s Porthosem dostanou za úkol ho najít. Na cestě se setkají s Athosem a Aramisem, kteří du Beaufortovi pomohli uprchnout. Dojde k potyčce mezi Aramisem a D´Artagnanem, po které Aramis uraženě odjíždí a du Beaufort je volný. Mazarin je naštvaný a D´Artagnana s Porthosem propustí. Mezitím za Mazarinem přijede Justina de Winterová, aby mu prozradila Cromwellův plán: král Karel I. má být popraven. To se nelíbí jeho sestře, královně Anně, a tak povolá D´Artagnana, Athose, Porthose a Raula, aby krále zachránili... (TV Prima)

(více)

Recenze (47)

Radko 

všechny recenze uživatele

Mne sa aj pokračovanie vynikajúcich troch mušketierov páčilo. Sú už síce o niečo starší a tučnejší, ale to na dobrodružnosti ich putovaní nič nezmenilo. Spočiatku síce stoja na rôznych stranách barikády, ale spoločný nepriateľ a záchrana kráľa z rúk zradného kardinála spoja silnú štvorku opäť dokopy. Keď sa k tomu pridruží snaha získať postavenie, majetok, zažiť dobrodružstvo alebo postup v cirkevnej hierarchii, hrdinov veru nič len tak nezastaví. Príbeh po neúspechu s polapením nepriateľa kráľovského dvora zavedie hrdinov do Anglicka, kde si takmer chlipnú vína zmiešaného s krvou z hlavy urodzenej; potom putujú zase späť a túžba po dobrom portskom (až výbušne dobrom) im zachráni život, na lodi prepravujúcej ich späť do Francie, o ktorý ich chce neustále pripraviť krásna blondínka, aby tak dokonala pomstu za zabitie vlastnej matky. Zradný kardinál unesie mladého kráľa, mušketieri však využijú prítomnosť Cyrana z Bergeracu, práve sa chystajúceho letieť na Mesiac a s pomocou jeho cestovného prostriedku sa dostanú na hrubostenný, dobre pevnený a vodnou priekopou opevnený hrad. Na príbehu som sa zabavil a potešil, aj keď úplne dokonalý návrat ku koreňom sa pánovi Lesterovi nepodaril. ()

Molir 

všechny recenze uživatele

Nemastne neslane, je sice pekne videt ctene (a Jedine Spravne ;-) ) musketyry po 25 (+/-) letech, ale uz to proste neni ono... a pri vsi ucte Noiret na Hestona jako padouch rozhodne nema (uz jen vzhledove) - asi ho holt mam zafixovaneho do roli ala roztrzity profesor rectiny ;-) a nejsou tu Faye Dunaway a Raquel Welch (no i kdyz v jejim pripade je spise dobre ze se tu neobjevila ;-)) )... ale mozna trosku krivdim, protoze jsem oboje videl jen v dabingu a ten barrandovsky k "puvodnim" musketyrum je po strance proste skvely (snad to nikoho nenapadne predabovavat), navracene musketyry jsem mel uz jen se "standartnim" TV dabingem... ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Bez atmosféry a nudné. 1) Původní film není žádný skvost, ale alespoň částečně respektoval základní charakteristiku postav a příběhu. Tento snímek na pokračování tří mušketýrů jen parazituje._____ 2) První, co vášnivému čtenáři (mně) dumasovek padne do očí, je silně zkrácený a proškrtaný děj. Jsou zvýrazněny akční scény s velkým prostorem. Politickým a společenským souvislostem se film nevěnuje ani v tak omezeném měřítku, jak to činí Dumas._____ 3) V příběhu se samými chlapy vůkol se v roli úkladného nepřítele rozhodli filmaři nahradit Myladina syna Mordaunta (z Tří mušketýrů ještě po deseti letech) Myladinou dcerou Justinou, jejíž pomstu jakož i děj filmu zasadili do doby frondy (Tři mušketýři po dvaceti letech). No budiž. Je to podobný nesmysl jako Mordaunt v knize, takže to náladu filmu nezměnilo a 33letá Kim Kattrallová své odvedla._____ 4) Horší je, že film vůbec neoplývá atmosférou knihy, ba dokonce ani tou trochou z předchozího zpracování._____ 5) Výstižný koment: salahadin*. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrodružství slavných mušketýrů, kteří dokazují, že heslo jeden za všechny, všichni za jednoho platí i po dvaceti letech. Avšak nějak mě to nezaujalo, tématicky příběh navazuje na příběhy tří mušketýrů, vystupují tam i stejné postavy, akorát Milady je mrtvá, takže ve filmu vystupuje její dcera. Příběh se točí vesměs a celý okolo toho samého jako první díly (láska, přátelství, kordy), ale není to už ono, první verze byla zkrátka lepší než tato. Zdálo se mi to příliš moderní, místy i tak trochu vyumělkované a bez toho pravého francouzského humoru, na který jsme byli zvyklí..Jednoznačně nejlepší byli ty první dvě verze nějak po sobě s 61' s Gerardem Barrayem v hlavní roli, od režiséra Borderieho, a jako nejslabší se mě zatím zdála verze s 93' v hlavní roli s Charlie Sheenem. Věc názoru... ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

S pôvodnými Troma mušketiermi sa to síce nedá porovnávať, ale ak si sadneme k televízoru s týmto vedomím, apoň trošku sa zabavíme. Traja mušketieri z roku 1973, resp. 1974 boli plný sviežosti a vtipu a o niečo podobné sa pokúša Lester i po 16 rokov, ale v mnohých prípadoch sa mu to už nedarí. A do tretice jedno porovnanie; Pôvodní Mušketieri obsahovali niekoľko pre mňa nezabudnuteľných momentov, no Návrat mušketierov neobsahuje takýto moment ani jeden. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama