Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

JayZak 

všechny recenze uživatele

Od jedničky nám tu přibylo záporáků, lásky i akce. Ubylo humoru, který zachraňuje akorát Lex Luthor jako takový sidekick hlavních záporáků ("Vždyť to říkám, jsou to burani"). Čeho ubylo hodně, je chytrost a kvalita scénáře. Zajímalo by mě od kdy se prezident Spojených států bere jako vůdce celého světa, a ten konec s US vlajkou radši ani nebudu komentovat. Nicméně když přehlédnete tyto a mnohé jiné naivity v ději, můžete se i dobře bavit. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Ok, tak tady mi moje dětské vzpomínky a nostalgie daly pěkně do čumáku. Druhý Superman v souboji s generálem Zodem byl jedním z mých nejoblíbenějších dětských filmů, ale zub času je neúprosný. Ke cti profesionála Richarda Lestera, ta polízanice ke které se nešťastnou náhodou nachomýtl byla až moc vylízaná. Triky jsou vlastně směšné (pro filmy se slabými triky, jež vznikly po roce 1977 nemám pochopení), Gene Hackman nevyužitý a generál Zod s pohůnky byli ušetřeni ostudy v původním českém dabingu jež jsem doteď výhradně znal. Pochvalu si zaslouží jednoznačně Reeve, hulící Lois a atraktivní "set pieces", protože Eiffelovka či Měsíc se v akci nevidí každý den. 30 % ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co snímek dělá pokladem, to jsou efekty. Když dojde na bitvu ve městě, je to skutečně krása. Nemohu si pomoct, ale v té době dokázali tvůrci opravdu hodně. Herecké výkony pak rozhodně nezklamou. Gene Hackman je stále příjemně potrhlý, Terence Stamp je na Zoda správně zlý a nebezpečný, ale hvězdou zůstává Christopher Reeve, který je naprosto přesný v každé vtipné scéně. A když pak vzlétne do nebe v těch červených spoďárech, najednou už nemáte pocit, že je k smíchu, ale že tohle je opravdu hrdina, který dokáže lidstvo ochránit. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/08/236-superman-2-1980-75.html ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Paradny zaciatok, slusny zaver, ale medzi tym neunosne mnozstvo logickych nezmyslov, blbosti a strach nahanajucich dialogov. Az na par momentov sa charizma Supermana uplne vytratila a z Lexa Luthora sa stal obicajny (aj ked je treba priznat ze miestami zabavny) saso. Po trikovej stranke omnoho horsie ako jednotka a uplne najviac ma nastvalo ako pokazili (vymenili) tie uzasne uvodne titulky z jednotky. Film drzi ako tak po hromade humor a par podarenych scien. Oproti prvemu dielu je to vsak hotova tragedia. (4/10) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Opoznání horši než první díl, tady je snad všechno horší, kdyby aspoň ty nelogičnosti odstranili, ale ty bohužel ponechali a na to narvali přeplácanej příběh a ubohý souboje, nejdřív jsem si teda myslel, že to nebude špatnej nápad vložit supermanovi do cesty jemu rovnýho soupeře, bohužel hned od první chvíle kdy se tři "zlý supermanové" ocitnou na zemi a začnou pěkně trapně ovládat zemi a stupidně po každým chtít aby jim vyjádřil pokoru tim, že si před nima klekne, jsem věděl že to nebude to pravý a pozdější stálý prodlužování souboje mě v tom jenom utvrdilo a šel bych s hodnocením ještě níž, kdyby supermanovi odebrali jeho sílu, jak to v první chvily vypadalo, ale naštěstí, pro mě zahadným zpusobem ji zase ziskal zpět, takže jsem v klidu mohl skouknout úděsnou bitku, ve který byl superman v plný síle a nechci ani domyslet co by se stalo kdyby nebyl, bohužel taky nebyl skoro vůbec využitej Gene Hackman a ve filmu jen tak paběrkoval a i tak byl daleko lepší než ty "zlý supermanové", ale i tak superman je superman a už jenom kvůli nejlepším představiteli supermana Christopheru Reevovi tomu musim dát aspoň 3* ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Původní režisér Richard Donner má ve snímku Superman 2 cameo (epizodní výstup) roli jdoucího muže ve světlehnědém saku, kterého je možné vidět ve scéně, kdy se Clark (zbavený svých supermanovských schopností) a Lois přibližují k restauraci u silnice v autě. (Rominator)
  • Původní režisér Richard Donner natočil pro tento díl scénu, kdy Superman mluví se svým otcem. Představitel Jor-Ela Marlon Brando si ale soudní cestou vymohl procenta ze zisků prvního filmu, a proto producenti nechali jeho scény z pokračování vystřihnout. Superman tak místo toho promlouvá se svou matkou. Díky soudnímu řízení ale Brando získal i podíl z druhého filmu, přestože se v něm nakonec vůbec neobjevil. Právě inkriminované scény s Brandem jsou k vidění v Donnerově režisérském sestřihu, který vyšel v roce 2006 a byly použity i v Singerově snímku Superman se vrací. (novoten)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno