Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pohodový filmeček, který mohl být vzhledem ke schnopnostem svých tvůrců mnohem, ale mnohem lepší. Chtělo by to především lepší dialogy a trošku pokrátit rozvleklejší první polovinu. Výkonům hlavních představitelů vzhledem k žánru se nedá vytknout prakticky nic. Zvlášť Cate Blanchett mě překvapuje svou schopností ztvárňovat naprosto různé postavy a vždy na jedničku. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Když bych se zamyslel nad logikou tohohle filmu, byl bych nucen nasadit tomu odpad, protože takhle jednoduchej, odlehčenej a stupidní film se jen tak nevidí. V klídečku zdrhnou z vězení, který hlídal nejspíš jeden bachař, vykradají si bančičky jen v trapných parukách, fízlové mají asi dovolenou, protože takřka neexistujou, lidi je milujou, protože jsou něco jako Robin Hood? Cože? Aha. Strašná stupidita. Byl bych moc zlej, kdybych dal odpad, protože dokoukat se to ještě dalo, až na tu trapnost. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je to stokrát obehraná písnička a to včetně velice příjemného hudebního doprovodu. Jenže Willisův ironický úsměv v mých očích bourá mýty o tom, že opakovaný vtip už není vtipem. Funguje to, pobavit se u tohoto snímku dá. Je příjemně hravý a Willisovi bych odpustila i účinkování v mnohem větších hloupostech. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Film jako celek, mě nijak nenadchnul, ale za naprosto skvostné považuji 2 kousky znuděné manželky Kate. Její kuchařský koncert na hudbu Bonnie Tyler „ Holding out for a Hero“ a její následná jízda Mercedesem, opět na píseň Bonnie.To její naštvané bouchání do volantu „I really need you tonight“. Ten větší zbytek filmu beru, jako pro mě naprosto zbytečnou omáčku, takže. „Once upon a time I was falling in love. But now I'm only falling apart.There's nothing I can do. A total eclipse of the heart“. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Variace na Bonnie a Clyde, tentokrát ve třech. Willis ničím nepřekvapí, ale Bob Thornton v roli citlivého hypochondra a Cate Blanchett jako žena, lavírující mezi dvěma muži, nemají chybu. Závěrečná pointa zase tak dechberoucí není, jak zde někteří píšou. Kvůli mé milované Cate a Thorntonovi se ale přemůžu a tu čtyřku tomu dám. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Původně měl být film adaptací románu Elmora Leonarda "Bandits", producenti však knihu ohodnotili jako příliš "slabou". (D3VIL)

Reklama

Reklama