Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

Faye 

všechny recenze uživatele

Film jako celek, mě nijak nenadchnul, ale za naprosto skvostné považuji 2 kousky znuděné manželky Kate. Její kuchařský koncert na hudbu Bonnie Tyler „ Holding out for a Hero“ a její následná jízda Mercedesem, opět na píseň Bonnie.To její naštvané bouchání do volantu „I really need you tonight“. Ten větší zbytek filmu beru, jako pro mě naprosto zbytečnou omáčku, takže. „Once upon a time I was falling in love. But now I'm only falling apart.There's nothing I can do. A total eclipse of the heart“. ()

Lucjen odpad!

všechny recenze uživatele

Nie, nie, nie a ešte raz nie. Obsah znel lákavo, dokonca som medzi riadkami vyčítala, že by to mohlo byť vtipné - neviem čítať medzi riadkami a už sa o to nebudem pokúšať. 110 minút dialógov, v ktorých som sa snažila nájsť niečo, na čom by som sa zasmiala, neskôr niečo nad čím by som sa aspoň pousmiala, od druhej polovice filmu som bola rada za rozhovor, ktorý ma nenútil prevracať očami. Posledných 10 minút ma prekvapilo svojou nápaditosťou, no aj napriek tomu nie som schopná odpustiť filmu takmer dve hodiny nudy. Ak si hovoríte, že sa na to pozriete kvôli Brucovi Willisovi, žiadneho Johna McClane nečakajte, tu je hviezda akčných filmov dosť nudná. Chlapi (a možno aj niektoré ženy) si užijú aspoň pohľad na krásnu Cate, aj keď ani tá tu nehrá bohvieako zaujímavú postavu. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá kriminální komedie, trochu ve stylu Dannyho parťáků. Hlavní hrdinové na začátku utečou z vězení a stanou se z nich ”Přespávající banditi (Sleepover Bandits)”. Do party přiberou i nešťastnou ženskou v domácnosti, oba se do ni zamilují, ona se zamiluje do obou (protože dohromady jsou ”dokonalý muž”) a vše směřuje k happyendu. Díky tomu, že si scénář pohrává s retrospektivními scénami, je to happy end opravdu překvapivý a jednotlivé střípky do sebe zapadnou jako kousky skládačky. Willis vypadá s delšími vlasy divně, Thorton naopak zženštile a Blanchett je jako zrzka zvláštní, ale sexy. Příjemný film staršího střihu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy jste ti hoši z televize: Nocující banditi. To jsem asi rukojmí. Honem pojďte dál, ať můžeme začít." Pokud by všichni ředitelé bank brali přepadení v takovém klidu, tak bych se tím snad mohl živit i já. Jenže oni to tak neberou, brání se, natáčejí si mě, dávají mi mezi bankovky barvící kapsle a ještě na mě volají poldy. To se radši budu živit poctivě a po večerech si užívat u podobně pohodových filmů, ve kterých si rukojmí femme fatale zarputile odmítá vybrat mezi svalovcem a hypochondrem. A jelikož k tomu hraje pohodová muzika, tak si pod hrozbou namířené zbraně dovolím hodnocení zaokrouhlit nahoru. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mi Banditi připadali jako Butch Cassidy a Sundance Kid v moderním hávu, avšak kvalitativně jsem tu viděl značný rozdíl. Neříkám, že jde o špatný film, to vůbec ne, děj není špatný, protože kombinuje prvky komedie, krimi, dramatu a romantiky, hraje tu Bruce Willis, kterému role svědčí, podobně jako Cate Blanchett, zaznívá tu příjemná hudba, ale v celkovém dojmu to u mě není na více než 3*. Banditi mi zkrátka přijdou jako průměrná, či lehounce nadprůměrná záležitost, kterou mohu vidět jedenkrát, ale podruhé bych si ji už nejspíš nepustil. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Film je založen na příběhu dvou zlodějů, kteří vykrádali banky podobným způsobem jako Joe a Terry. (D3VIL)
  • Billy Bob Thornton má ve skutečném životě strach ze starožitného nábytku, a tak byla tato "fóbie" připsána i jeho filmové postavě. (D3VIL)

Reklama

Reklama