Reklama

Reklama

Peter Gabriel - Sledgehammer

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
USA, 1986, 5:45 min

Obsahy(1)

Sledgehammer je titulní singl z pátého alba Petera Gabriela nazvaného So. Videoklip je jeden z nejproslulejších v historii žánru, krom jiných uznání  dominoval devíti cenami na MTV Video Music Awards v roce 1987. Surrealistické dílo bylo vytvořeno několika pracnými metodami animace, na nichž se podílely takové legendy jako bratři Stephen a Timothy Quayové či studio Aardman Animations, jehož hlavní hvězdou je Nick Park. Klip byl uveden i v českých kinech během přehlídky Projekt 100 v roce 1998 v rámci profilu zmíněného studia pod názvem Nick Park uvádí... (J.Connor)

(více)

Recenze (4)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento videoklip snáď vyhral na MTV Video Music Awards všetko, čo sa vyhrať dalo. Zaslúžene? Určite niektoré ceny boli v správnych rukách. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Dle názoru některých odborníků se jedná o nejlepší animovaný klip v historii. A ano, nebyl to Švankmajer, kdo režíroval :) ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Tady asi po sedmatřiceti dlouhých letech není potřeba moc dlouhých komentářů. Nejen tento videoklip a skladba, ale celé album "So" se právem staly legendárními. Někdy v té době se Peter Gabriel v televizi zmínil, že konečně potěšil klasické Gabrielovské fanoušky a zároveň nalákal i nové díky přístupnějšímu materiálu. Svatá pravda! Nicméně pro mě je celá Peterova diskografie svatá... ()

Reklama

Reklama