Reklama

Reklama

Peter Gabriel - Sledgehammer

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
USA, 1986, 5:45 min

Obsahy(1)

Sledgehammer je titulní singl z pátého alba Petera Gabriela nazvaného So. Videoklip je jeden z nejproslulejších v historii žánru, krom jiných uznání  dominoval devíti cenami na MTV Video Music Awards v roce 1987. Surrealistické dílo bylo vytvořeno několika pracnými metodami animace, na nichž se podílely takové legendy jako bratři Stephen a Timothy Quayové či studio Aardman Animations, jehož hlavní hvězdou je Nick Park. Klip byl uveden i v českých kinech během přehlídky Projekt 100 v roce 1998 v rámci profilu zmíněného studia pod názvem Nick Park uvádí... (J.Connor)

(více)

Recenze (4)

nevermore 

všechny recenze uživatele

Dle názoru některých odborníků se jedná o nejlepší animovaný klip v historii. A ano, nebyl to Švankmajer, kdo režíroval :) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento videoklip snáď vyhral na MTV Video Music Awards všetko, čo sa vyhrať dalo. Zaslúžene? Určite niektoré ceny boli v správnych rukách. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Tady asi po sedmatřiceti dlouhých letech není potřeba moc dlouhých komentářů. Nejen tento videoklip a skladba, ale celé album "So" se právem staly legendárními. Někdy v té době se Peter Gabriel v televizi zmínil, že konečně potěšil klasické Gabrielovské fanoušky a zároveň nalákal i nové díky přístupnějšímu materiálu. Svatá pravda! Nicméně pro mě je celá Peterova diskografie svatá... ()

Reklama

Reklama