Reklama

Reklama

Cobra Kai - Série 1

(série)
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, 2018, 4 h 48 min (Minutáž: 22–36 min)

Kamera:

Cameron Duncan

Hrají:

Ralph Macchio, William Zabka, Mary Mouser, Xolo Maridueña, Tanner Buchanan, Courtney Henggeler, Vanessa Rubio, Jacob Bertrand, Gianni DeCenzo, Martin Kove (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pár desítek let po turnaji, který jim změnil život, na sebe znova narazí soupeři Johnny a Daniel. Další pokračování série filmů Karate Kid. (Netflix)

Recenze (44)

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série byla úžasná, každý díl mě vždy nabudil na další a díky krátkým 20-30ti minutovým dílům můžete celou sérii zkouknout klidně za jeden den. Hodně se mi líbilo, jak zde byly díly propojeny s flashbacky na film z roku 1984 a celkově bylo úžasné, že někdo navázal na takto starý film. V této sérii bylo celkem dost akce, hodně dobrých postav, a hlavně bylo pěkné se dívat na život dětí chodící na americkou střední a sledovat jejich psychologický vývoj při postupném učení karate. Poslední díl byl takovým závěrem první řady, kdy šli všichni na turnaj a bojovaly o první místo. První sérii dávám 8/10. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Objektivně neobjektivně tak 8/10, ale uteklo to tak strašně rychle, že ten pětikvalt té první řadě tam střelit musím. Je nesmírně osvěžující si po těch všech hodinových seriálech pustit třeba Cobra Kai s jednotlivými díly do třiceti minut (až na výjimky), přitom je oněch 10 dílů naprosto ideálních a bez příběhové vaty. U hlavní dvojky Zabka&Macchio je až neuvěřtelné, že do té doby měli oba prakticky zabitou filmovou kariéru a zde fungují naprosto přirozeně jako by to tak nebylo. Je to takřka nepopsatelný pocit vidět je v takovémhle povedeném seriálu, i když jste kupříkladu jako já neviděli původního Karate Kida, ale viděli jste Himym, takže je oba dobře znáte. Zajímavé je, že tento seriál produkoval Will Smith, stejně jako remake Karate Kida s jeho synem a Jackie Chanem (o kterém je tu zmíňka, ale remake pochopitelně jakoby neexistoval). Skvělé feel good nezávadné karate osvěžení, momentálně dokonce zdarma na Youtube. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taký silný závan nostalgie tu už dávno nebol. Starý hrdinovia známeho kultu zostarli, stále majú svojich démonov a snažia sa o veľký comeback. To čo kedysi prestalo fungovať, v tomto prípade funguje bez chybičky. Skvelý William Zabka a Ralph Macchio v úlohách, ktoré ich preslávili. Má to vtip, romancu, silné momenty, filozofovanie, skvelé finále a hlavne plnohodnotné postavy, ktoré neustále prechádzajú vývinom, ktorý je ale logicky zmotivovaný. Nielenže by som sám vbehol do najbližšieho doja a dal si 20 klikov na hánkach ale zároveň mám strašnú chuť pozrieť si všetky filmy. Pre mňa absolútne príjemné prekvapenie, ktorému nemôžem z čisto osobných dôvodov nič vytknúť. Modlím sa a teším sa na druhú sériu. Nech je rovnako našlapaná ako táto. 1. séria - 100% ()

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už dlouho se mi nestalo, abych se z roboty těšil na nějaký seriál! Je jedno, že Daniel San měl na začátku natáčení 57 let! 1. sérii jsem sjel za 2 dny (částečně proto, že díly mají cca 30 min:). Parádní mix nostalgie (použity originální flashbacky z původního Karate Kid, na který seriál defacto přímo navazuje) a minidramatu trenérů ve středním věku. Zajímavé je také obsazení - beze změny - paráda. Souboje jsou sice takové předpotopní, ale je jasné, kdo jde cestou obrany (Miyagi Do Karate) a útoku (Cobra Kai). Samozřejmě se nevyhneme pubescentních výjevů ze školy ala Beverly Hills 902 děcek, ale nevadilo mi to. Není to ani žádný recyklát, velmi umně to scénáristé zmákli a dle závěrečné epizody se ještě máme na co těšit. PS: Je mi úplně jasné, že to bude spousta lidí hanit, ale to nevadí. V dnešní přetechnizované době, kdy se každý za něčím žene, je fajn, si u něčeho zrelaxovat. A to se tomuto seriálu daří náramně. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně řečeno, ze začátku slušná jeba. Seriál, který má základ v kultu a neotřele s elegancí dokázal na svého předchůdce navázat. Samozřejmě se silnou formou nostalgie v zádech. Nicméně hlavním problém někdy zůstane to, že se to točí kolem toho samého problému, a co hůře, moc to připomíná seriály, co jsme tu měli už tisíckrát. Obecně, na YouTube hodně dobrá práce a něco, co si zaslouží nějakou tu sérii navíc i její pozornost. Ale jinak nic extra nového. Bohužel. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama