Reklama

Reklama

Cobra Kai - Série 3

(série)
Trailer 1
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, 2021, 5 h 38 min (Minutáž: 28–41 min)

Kamera:

Paul Varrieur

Hrají:

Ralph Macchio, William Zabka, Courtney Henggeler, Xolo Maridueña, Tanner Buchanan, Mary Mouser, Elisabeth Shue, Jose Miguel Vasquez, Jacob Bertrand (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dódžó Cobra Kai vede nový mistr a Johnny s Danielem tak mají dalšího soupeře. Dávné spory nikdy nezmizí – stejně jako Cobra Kai. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (56)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Nevymřelo karate v osmdesátkách?“ Jasně, že ne. Každopádně jeden leží v kómatu, druhého vyloučili ze školy a zmizel kdovíkam. A John Kreese dosáhl svého. Život se po velké rvačce ve West Valley vrací do normálu jen velmi pozvolna. A zejména Daniel nehodlá přijmout „karate“ jako zloducha. Zároveň se stále ozývá životní filosofie mistra Miyagiho, ostatně Daniel při služební cestě zamíří i do jeho rodného města na Okinawě. A my se díky tomu dočkáme dalšího milého návratu. Předchozí události zamávají i s Johnnym, nakonec se otřepe a nehodlá své sny hodit jen tak přes palubu („Orlům nikdo na hlavu nesere. To oni serou ostatním.“). Také ten se dočká úžasné společnosti (však si počkejte) a my s ním dalšího velkého vzpomínání na staré dobré časy. A víc, než kdy dřív platí, že se ve třetí sérii rozdílnost (ale i podobnost) a desítky let trvající rivalita mezi ústředním duem daří prodávat na jedničku. Ačkoliv karate souboje neplatí za hlavní tahák seriálu, když přijde jejich čas, prakticky vždy jde o výborně uchopenou choreografii. Je s podivem, že ústřední dvojka (Ralph Macchio a William Zabka) roky sbírala jen filmové drobky a pak přikluše s něčím, v čem funguje naprosto přirozeně. Čtvrtá série snad brzy zaklepe na dveře. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti prvým dvom sériám trošku posun nižšie. V zásade ale kvôli reciprocite určitých scén. Rozhodne sa ale nejedná o zbytočnú sériu. Vzťahy sa tú prehlbujú. Motivácie sa menia. Príbeh ako taký odsýpa. Presahy do minulosti - tentokrát do Okinawi - sú príjemným spestrením. V tých hodnotových, emocionálnych veciach to stále funguje. Rovnako aj čo sa týka humoru a romantickej línie. Kamera, ktorá si tentoraz holduje aj v dlhších záberoch je rovnako príjemným spestrením. V zásade mi tam vadila jedna jediná vec. A to, že v konečnom dôsledku je celý príbeh predvídateľný. Aspoň v hlavných bodoch. Otázne je...keďže sa jedná o seriál, čo je poctou takémuto oldschoolu. Dá sa to vôbec považovať za chybu? Práve kvôli tomu, že sa to tu nachádzalo bude štvrtá séria v rámci napätia o trošku funkčnejšia. Už len preto, lebo ak nám Cobra Kai ako seriál niečo pripomína - tak je to fakt, že nič nie je čiernobiele a všetko má v sebe prímes šedej. A mám pocit, že my ako diváci túžime po tom happyende. Som každopádne zvedavý. 3.séria 80% ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takze uz aj najsympatickejsi serialovy pocin poslednych rokov dobehla tradicne nezmyselna serialova struktura plna vaty a zbytocnych dejovych liniek. Nastastie to ma stale este caro a taha to ustredna dvojica. Takze stale velmi fajn, ale ten pad zabolel. Takto vysoko hodnotin hlavne kvoli skvelym poslednym trom epizodam. 7/10 ()

Chmur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odlehčenost prvních dvou sérii se rozplynula jako šance Johnnyho Lawrence na mistrovský titul poté, co ho Daniel LaRusso sejmul JEŘÁBÍM kopem. Ano, jeřábím, nikoliv jestřábím, jak to přeložil nějaký koumák, co děla titulky pro Netflix. Zřejmě si myslel, že jeřáb je jedině něco jako Lůďa z Bořka stavitele a ten nemá nožičky, aby mohl kopat. V devadesátkách tento kop běžel pod označením volavka, což dávalo aspoň trochu smysl, ale jestřáb fakt ne. Nejhorší je, že tento mimoňský překlad používají ve svých recenzích i profesionální recenzenti jako Tomáš Stejskal pro aktuálně.cz. Aspoň člověk vidí jejich úroveň a zainteresovanost. Třetí série je mnohem méně uvolněná než předchozí dvě. Je to o přecházení z jednoho dódžo do druhého, seznamování se s co největším počtem postav z 80. let a neustálém drámatu, které se časem stane vlastně dost otravné. Mimořádně otravně a zároveň nudně jsou naservírovány vzpomínky Kreese, které nám mají poodhalit tajemství zlounství tohoto drsného důchodce. Na mě to tedy nezapůsobilo. I výlet Daniela do Japonska a na Okinawu byl do celé pohádky tak uměle a těžkopádně naroubovaný, až to zavánělo ultimátní trapností. Třetí sérii z velké části zachraňuje charisma a herectví Viléma Žabky. Nutno uznat, že závěrečný souboj Kreese a Lawrence je do příchodu obarveného slaďouše Daniela jedna z nejlepších scén celého seriálu. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S návratem do školních lavic se vrací i zábava. Sensei Lawrence je zas na sračky, jeho lame scény jsou zábavnější a zábavnější, návrat hlásí i Okinawa a co je nejvíc, tak návrat Ali. Akorát karate scény nic moc, hlavně když je tam nějaká ta ambicióznější vřava a přetrvává tendence toho hodně stihnout v jednom záběru, není ta choreografie úplně zvládnutá - celkový dojem to trochu kazí. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama