Reklama

Reklama

Cobra Kai

(seriál)
  • USA Cobra Kai
Trailer 2
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, (2018–2025), 37 h 29 min (Minutáž: 22–49 min)

Hrají:

Ralph Macchio, William Zabka, Xolo Maridueña, Mary Mouser, Courtney Henggeler, Tanner Buchanan, Peyton List, Vanessa Rubio, Jacob Bertrand, Gianni DeCenzo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(65)

Pár desítek let po turnaji, který jim změnil život, na sebe znova narazí soupeři Johnny a Daniel. (Netflix)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (219)

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Karate Kid: The Legacy. Nejpříjemnější seriálové překvapení roku. Nechápu, jak někoho vůbec mohlo napadnout natočit seriálové pokračování Karate Kida po třiceti letech. A už tuplem nechápu, jak se to mohlo tak povést! Zabkův stárnoucí Johnny Lawrence je přesně ten typ zábavného cool losera, kterého nejde nemít rád (hlavně kvůli jeho humpolácké 80's povaze, která si s dnešní dobou příliš netyká). Kupodivu to ale vůbec nestojí jen na něm - snad všechny postavy (i ty vyloženě okrajové) tu mají své místo a dokáží být velmi zábavné a různými způsoby sympatické. Abych se tu zbytečně zdlouhavě nevykecával - Cobra Kai je nejlepší současný "rodinný" seriál, který velmi dobře ukazuje, jak mohou křivdy minulosti i po mnoha letech plodit a přiživovat křivdy nové (a leckdy mnohem hlubší, osudovější a tragičtější). Současně je to možná nejlepší současný teenagerovský seriál, kde se kromě obligátních lásek a zrad nečekaně působivě a uvěřitelně tematizují dnešní podoby šikany mezi dětmi a mládeží. A nakonec je to asi nejlepší seriál s tematikou bojových umění. To je ale spíš kvůli chabé konkurenci, a proto, že karate (a s ním spjatá filosofie) zde ani omylem není ústředním motivem, ale je pouze jedním z mnoha. S01: 85 %; S02: 85 %; S03: 85 %; S04: 80 %; S05: 80 % ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemal som vysoké očakávania. Z Karate Kid totiž po rokoch zostal iba taký patetický nostalgický obláčik, na ktorý sa síce dobre spomína, ale samotné pozeranie už toho moc neponúkne. No som prekvapený, ako sa tu dokázal rozvinúť príbeh "loosera" finálového zápasu. Samozrejme, má to svoje chyby, tiež je tu niekoľko vecí nad ktorými som zdvihol obočie, ale v konečnom dôsledku som si stále rád pustil nový diel.... niekedy som si aj povedal, že taká vtákovina, no nemohol som si pomôcť. Má to skrátka v sebe akési kúzlo. A teším sa aj na novú sériu, ktorá sa už chystá. Príjemné pukancové guilty pleasure. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších sequelů, co znám. Navázat po více než 30 letech takhle důstojným a zcela plnohodnotným pokračováním se skutečně jen tak nevidí. Seriálový formát navíc logicky umožňuje mnohem důkladnější prokreslení obou hlavních charakterů, kdy v příběhu po 30 letech ukazuje Daniela a Johnnyho v mnohem komplikovanějším světle než dříve, kdy byly jejich charaktery v podstatě černobílé. Sluší se říct, že Cobra Kai hraje hodně na nostalgickou notu (což se mj. projevuje častými prostřihy z původních dvou filmů), na druhou stranu si tuhle sérii užije i divák neznalý prvních dvou filmů. Scénář je navíc poměrně bohatý na konflikty nejen mezi oběma hlavními představiteli, ale také mezi jejich ratolestmi, do kterých si ti staří pardálové samozřejmě často projektují vlastní představy o tom „správném přístupu ke karate a k životu“. Celkově se jedná o pozoruhodnou aktualizaci původního osmdesátkového příběhu (pro který mám stále slabost a je to hodně silná vzpomínka na moje vlastní dětství), která je dostatečně vtipná a ve správný moment dovede být i dostatečně dramatická. Po prvních dvou sériích hodně silné 4*. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Není to jen nostalgie a opakování. Tohle je o úhlu pohledu, o tom kam člověka vítězství a prohra může dostat a že všechno není jen černé a bílé. Do turnaje jsem byl naprosto nadšen perfektním scénářem (který dialog neměl smysl?), pomrkáváním na staré fanoušky, ale i novými pohledy (existuje pohled, v kterém je šikanující Johny ten outsider?). Turnaj pro mě byl trochu zlom, kdy jsem si řekl, jak tohle skončí a kudy to půjde a přesně to se stalo, ale scénáristé se pomalu vrací k tomu jednoznačnému rozdělení a to mě trochu mrzí. Doufám, že si opět uvědomí, že celé to kouzlo není v tom, tihle jsou špatní a tihle dobří, ale v tom, že každý má svojí cestu a každá situace má více úhlů pohledu. Po dlouhé době jde o seriál, který na mě působí lidsky, přirozeně a elegantně se každým dílem posouvá. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na filmy jsem koukal jako malej, takže se řadím do kategorie nostalgiků, tehdy jsem to fakt žral a před seriálem jsem si chtěl obnovit vzpomínky, což jsem teda nakonec neudělal, ale ono to není ani nutný, povedený flashbacky skrz serii řeknou všechno podstatný a byla docela prdel si uvědomit, že to co jsem tehdy považoval za supr karate náklad je dneska vyloženě směšně pomalý a neohrabaný. Ostatně i tady to není žádnej karate masakr a Daniel je vyloženě chcíplej a zprvu jsem na to koukal hlavně z nostalgie, jelikož rozjezd je pomalejší, ale v momentě jak se rozjede Cobra kai a sensei začne nakládat šprtům a lůzrům, tak jsem zbytek první série vdechnul na jeden zátah. Drůhá série je pak totální ultra karate náklad. Strike first, strike hard, no mercy ()

Galerie (933)

Zajímavosti (33)

  • Ve finální scéně v limuzíně zazní píseň „Eye of the Tiger“ od skupiny Survivor, kterou mohou divácí znát z filmu Rocky III (1982). (Rominator)

Související novinky

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

27.04.2024

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama