Reklama

Reklama

Linie obrany

  • Čína Zhong hua ying xiong (více)

Obsahy(1)

Mladý voják čínské armády Jet (Jet Li) přichází na sklonku druhé světové války do Tsing Tao, aby se poohlédl po novém životě. Jednou v noci se stane svědkem toho, jak arogantní americký důstojník Hans zraní svou bezohlednou jízdou nevinného chodce. Jet se mu vydá na pomoc, ale dostane se do potyčky se skupinkou amerických vojáků. Ačkoliv Jet muže přepere, je jimi nadále pronásledován, pouští se tedy do boje o život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný akčňák s povedenými souboji. Příběh je přímočarý a jednoduchý stejně tak i postavy ale je jasné, že v tomto typu filmu nepůjde o postavy nebo o příběh ale hlavně o akci. A té je zde dost. Hlavně co se týká soubojů. Ty jsou opravdu povedené a chvílemi se tváří docela reálně. Pro fanoušky Jeta Li povinnost pro ostatní slušná nenáročná zábava. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film pôsobí ako taká rýchlovka medzi dvoma natáčanými filmami. Scenár naivný až hlupučký, o nejakom príbehu je škoda hovoriť, prakticky nie je; herci mizerní. Celé to pôsobí, ako by si čínska vláda zadala objednávku na protiamerickú agitku, v ktorom veľkí americkí hromotĺkovia vyrývajú do malých a zúbožených Číňanov. Scény Li-ho a toho dvojmetrového Amíka pôsobili na mňa dosť smiešne. A aj keď sú bojové súboje efektné, je to taká nekonečná mlátička, v ktorom sa hl. protagonisti dokážu mlátiť hoc aj celú noc. Keď odmyslíme nejakú tú slabšiu únavu, sú to bitky bez výraznejšej ujmy. A predpokladám, že aj film mi v pamäti výraznejšiu stopu nezanechá. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Skrz-naskrz priemerné, ale stále zaujímavé. Hlavný konflikt (nemáme radi Američanov a ich "koloniálnu" politiku) je zaujímavý, akčných scén je pomerne dosť, aj keď nejde o žiadne extra pekne nasnímané súboje. Čo sa mne najviac páčilo, bolo, ako film pritvrďoval od takmerkomédie až po drsné finále... ()

Puol 

všechny recenze uživatele

3* s ohľadom na dobu, kedy bol nakrútený. Dej je nepodstatný, Jet Li ako režisér príliš neoslnil. Subojé sú drsné, dlhé, bez drôtov ale aj tak sú efektné. Celkom príjemný návrat na začiatky honkongskej kung-fu legendy. Jet Li sa vraj sa pri nakrúcani zranil a v niektorých(zaverečný súboj) scénach ho zaskakoval iný herec. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Typicky nablblý východoasijský styl vyprávění,pro neasijského diváka nepochopitelná,až směšná gestikulace všech zúčastněných,příběh na úrovni prvního ročníku základní školy.Jen málokdo se těmto rysům z produkce pocházející z této části světa vyhne a bohužel ani Jet Li se nestal vyjímkou.Nicméně,o to vše jde v těchto filmech až v druhé řadě,točili se hlavně pro souboje.A v tom Jet Li překonal naprostou většinu podobných snímků.On je skutečná mlátička,neuvěřitelně obratný chlapík,prvotřídní lámač kostí a zároveň i sympaťák a charismatický herec.Jen škoda,že těch soubojů není zas až tolik(tedy ne,že by jich bylo nějak málo,ale zase třeba v porovnání s jeho Jing wu ying xiong(Fist of Legend) je toho rozhodně míň).Navíc ani moc nemění soupeře,mlátí se vlastně jen s dvěma chlápkama pořád dokola,a to jeden z nich je navíc pěkná srágora.Každopádně samotné souboje jsou vrcholem bojového umění zobrazeném na plátně,realistické,tvrdé,žádné idiotské wire-fu létání,drsné krvavé pěsťovky.A i přesto,že závěrečná likvidace soupeřů mohla být nápaditější,musím konstatovat,že ony souboje a samotný Jet Li povyšují jinak veskrze průměrný bojový film na něco víc. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Jet Li si po zásahu v jednej z boxerských scén zlomil nos. Na každom filme po tomto je vidieť na nose malú jazvu. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama