Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

hábič 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě je Tarzan jeden z nejkrásnějších animáků co jsem doposud viděl a neodmyslitelně patří spolu s PC hrou inspirovanou tímto filmem k mému dětství. I po letech se na něj s chutí podívám a to kouzlo tam pořád je... :-) Jednou z největších předností je u Tarzana nezapomenutelná hudba od Phila Collinse (v české verzi skvěle interpretovaná Petrem Mukem). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jestlipak víte, co je u Disneyho filmu dobrým znamením? Když se díváte s dětmi a nepřejete si, aby to neprostorové lineární kontinuum, co může dle Lenky Filipové za všechno, nekompromisně zkrátilo každou minutu nejmíň o 40 vteřin.. Skvělá animační i hudební složka, kdy se Muk místy přinejmenším vyrovnal bardovi Collinsovi a taky možná špetka té inspirace pro Jamese Camerona, který si v hlavě spřádal budoucí podobu dolary obrostlé planety Pandora. Pro morouse poukazující na celkový odklon od Burroughsovy předlohy podotýkám, že jim v tom mělo být jasno už po osmi minutách, kdy opice promluvily.. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dramatický bezeslovný úvod, kdy vše řekli Phil Collins s Markem Mancinou svou písní/hudbou, byl v podání špičkové "2D" animace (později možná až příliš rozevláté) bezmála dechberoucí. Nastavenou laťku se však udržet nepodařilo, klasická story neměla čím překvapit a nesourodě míchala dospělé elementy s infantilním šaškováním všech, nejen komických zvířátek. Bohužel mne po chvilce už dvakrát nebavilo ani extrémně kinetické pohupování-proskakování-klouzání mezi stromy, natož zkratkovitá romantika. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Konec Disneyovské renesance, jo? Musím říct, že mě bavil padouch, který si pro změnu nebrousí zuby na protagonistovu milou. Animace klasicky pěkná a hravá, ale za to už Disney ani nesbírá body, prostě se to od něj čeká. Občas ale dost nekompromisně připravuje děti na nevyhnutelný odchod jejich blízkých, když se nebojí spoustu ze svých postav pozabíjet. A asi, že jsem jich neviděl moc, je to druhá nejlepší adaptace - hned po Georgovi z džungle :D ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Emocionální bomba. Sice s několika flíčky v podobě hlušších míst ve druhé polovině, ale i tak s nejvyšším hodnocením. Infantilní úlitby typu tajtrlíkujících opic nevadí, naopak překvapivě k duchu vyprávění sedí. A scéna Tarzanových hrátek zakončená jeho přechodem do dospělosti je jednoduchá a zároveň fascinující. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • V jedné ze scén Tarzana napadne levhart a poraní jeho hruď drápy. V následující scéně už není žádné zranění patrné. (Horryx)
  • V původním románu Edgara Rice Burroughse je Tarzan adoptován šimpanzi, jedinou zmíněnou gorilou je Bolgani - nepřítel Tarzana a jeho tlupy. Tantor je v knize starým, obyvateli džungle neoblíbeným slonem, Sabor lvicí, a Terk pomstychtivým šimpanzím samcem. Kerchak je pak vrahem Tarzanovy rodiny. Producenti předlohu pozměnili, aby byl film přijatelnější pro celou rodinu a nebyl příliš krutý. (D3VIL)

Reklama

Reklama