Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Klasický parádní Disney tentokrát zasazený do džungle. Příběh o Tarzanovi zná snad každý a tahle pohádka je velmi dobrým zástupcem kvalitního animáku. Ač je však dobrý, jak chce, dokonalým Pixarům se rovnat nemůže. Velkým plusem je také hudební doprovod od Phila Collinse, který do filmu pasoval perfektně. 85% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro staré disneyovky mám nekritickou slabost. Na Tarzana jsem kdysi vyrazil do kina se smíšenými pocit a ....prostě paráda. Po letech jsem si film pustil znovu a opět si vychutnával čarokrásné scenérie pralesa, vodopádů, stromoví. Kombinace klasické animace s 3D je šťastná a velmi citlivá. Osobně nemusím gorily, ale zde přirostou člověku k srdci. Akční jízda po křivolakých větvích stromů je bezchybná, v kině se mi chvílemi zatočila hlava jak na horské dráze. Dojemné scény jsou prostě disneyovské, když ale hrozí kýčovitá nabubřelost, objeví se lítá šelma, šílení paviáni nebo šílenec s puškou. Vtipné, krásné, dojemné i napínavé. Myslím, že W.Disney by z tohohle filmu měl radost. A hudba je tou pravou třešinkou na čokoládovém dortu s hustou šlehačkou! ()

Reklama

Mia... 

všechny recenze uživatele

Nádherné, vážně nádherné. Naprosto oceňuju, že postavy nezpívaly a písně hrály rádoby do vzduchu. Krásné písně, musím vyzvednout sountrack, protože u Disneyovek bývá trochu slabší. Disneovská animace je úžasná vždy, ale ta krásná příroda mě vážně dostává. Bylo to opravdu úchvatné prostředí. Všimli jste si, že mamka Goryla vypadá jako Bohdalka v Nesmrtelné tetě? :-D .. finální scéna s dědulou na lijáně je neskutečně vtipná. Prostě naprosto povedená pohádka. Bravo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Disney rád převádí vážnější příběhy do své kreslené podoby a v tomto případě se zaměřil na známého "syna džungle", kterého vychovaly opice. Jako každá disneyovka je i tato skvěle animovaná, zábavná, sentimentální a plná písniček. Rozhodně doporučuji vidět film v originále, protože Collinsovi písničky přezpívané do češtiny rvou neskutečně uši a výsledný dojem dost kazí. ()

alyssa18 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nejkrásnější disneyovka...zasměju se při tom, někdy uroním pár slz dojetí, srdce mi zaplave na romantické vlně...co víc si přát..:-) Že je tam asi hodně odchylek od předlohy, mi vůbec nevadí. Tohle je první verze Tarzana, se kterou jsem se seznámila, a jako taková bude pro mě vždycky "the best". ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu je několik odkazů na starší sérii Tarzanových filmů s Johnny Weissmullerem v hlavní roli. Například fráze "Me Tarzan, you Jane", Tarzanův zápas s krokodýly nebo šaty Jane na konci filmu, které připomínají ty, které nosila Maureen O'Sullivan. (D3VIL)

Reklama

Reklama