Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

Hees 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná rozprávka,ktorá poteší srdce dieťaťa a aj dospelého.Rozhodne ju odporúčam na pozeranie s deťmi a podobne.Je milá a nápaditá.Aj keď je jasné čo je to Tarzan.Aj tak prináša vtip a pekné momenty,ktoré ocenia ja viem sa znovu opakujem najmä najmenší diváci.Páčilo sa mi to a rozhodne si to môžem pozrieť aj znova. ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě hodně odlišný Tarzan od toho, co vystupuje v úžasných knihách E.R.Burroughse. Tato disneyovka potěší na duši, i když nepatří mezi ty nejlepší. Jane v podání Minnie Driver je prostě kouzelná a říkejte si co chcete, ale sloni jsou nejlepší africká zvířata vůbec :-) Ze Sabora jde opravdu mráz po zádech a vůbec ta akce je na disneyovské poměry na jedničku. Dokonce i Claytonova smrt je docela otřesná. Film samotný bych nejspíš ohodnotila ***, avšak za krásnou hudbu Phila Collinse musím jednu * přidat. Strangers like me má krásný text, Son of man je neskutečně nabité energií a You'll be in my heart pohladí rozechvělou duši. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tarzana jsem neviděl už několik let, snad naposledy ve svých sedmi letech ještě na VHS a od té doby jsem ho neviděla, takže to bylo krásné oživení mého dětství. Film mě bavil od začátku do konce, je tam opravdu nádherná hudba, sice konec se mi zdál až moc neuvěřitelný, ale je to pohádka a v pohádkách se děje všechno možné, hlavně u Disneyho. Rozhodně se Tarzan zařadil mezi mé oblíbené pohádky. ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Tak jsou to především krásně nazpívané písničky od Petra Muka, které mě potěšily. Písničky nejsou jen vycpávka, ale plní roli časové a dějové zkratky. Gorilky i ostatní zviřátka jsou nesmírně roztomilé a krásné a vizuálně ladí k hlasu Petra Muka. Celkově nemám, co bych příběhu i zpracování vytknul. Klasická disneyovská šaráda, kdy zvířata zahrají písničku, není samoúčelná - gorily totiž demolují tábor. Seznamování Jane (žena) a Tarzana (muž) vtipně servíruje odvěký komunikační problém. To, že zvířata jsou morálně vyzrálejší než lidé, je již všeobecně přijímaný fakt. Tarzana se to naštěstí tolik netýká. (Výborný komentář, který se zamýšlí nad fakty a srovnáním s předlohou, viz monolog.) ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší a nejkrásnější Disney animák. Zbytečně moc se tam nezpívá a i když je příběh už profláknutý, pořád baví a sviští to. Líbí se mi, že z toho Disney neudělal jen pohádku pro děti. Nechybí tvrdost džungle, smrt a ten příběh pořád funguje a zároveň je to zábava. Fakt je to pro mě ten nejpovedenější. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Aby tvůrci získali zkušenosti a film vyzněl autentičtěji, vydali se před začátkem natáčení pozorovat gorily a přírodní prostředí do africké džungle. (ctirlistek)
  • Příběh o Tarzanovi je po Draculovi druhý v žebříčku "nejčastěji adaptovaných knižních předloh". (D3VIL)
  • Aby animátoři přesně zachytili pohyb Tarzanova těla při sjíždění kmene, inspirovali se pohyby skatera Tony Hawka. (D3VIL)

Reklama

Reklama