Reklama

Reklama

Pásky z Nagana

  • USA The Nagano Tapes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Olympijský hokejový Turnaj století v Naganu 1998 trochu z odstupu a nadhledu v dokumentu Ondřeje Hudečka. (Česká televize)

Videa (1)

Trailer

Recenze (475)

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Silná vzpomínka na turnaj století, kde hráli nejlepší hráči tehdejší doby bratři P. a V Bure, Fjodorov, Bourque, MacInnis, Lindros, Yzerman, Gretzky, Shanahan, Chelios, Modano, Hull, LaFontaine a proti ním Dominik Hašek. (Jméno, Počet obdržených branek za zápas, Procento úspěšnosti zákroků) - 1. Hašek - 1,00 - 96,13, 2. Roy - 1,5 - 93,53, 3. Štalenkov - 1,6 - 93,10. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Emoce jako kráva a takovej ten nepopsatelnej pocit, kdy se během celýho filmu usmíváte od ucha k uchu a spotřebujete karton papírovejch kapesníků. Našincům to ze zjevnejch důvodů dá mnohem víc, no a zahraniční diváci aspoň konečně pochopí, proč Češi vyslovujou hokej s velkým H. "Každej si pamatuje, kde v tý době zrovna byl." Nádhera. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Bezesporu největší úspěch českého sportu v minulém století. A to počítám všechny další tituly mistrů světa v hokeji, další sporty, Čáslavskou a Zátopka a mnoho jiných. Ale pořád chyběl hlavně kolektivní úspěch, který se v tomhle památném roce 1998 konečně podařil. Měli jsme sice obrovské štěstí, ale to už tak někdy prostě je a když se k tomu přidá ta správná parta hokejistů a hlavně Dominátor v brance, tak jsem si zase se slzou v oku připomněl ty chvíle, které jsem zažíval před dvaceti lety a které aspoň na nějaký čas stmelily náš národ. Je dost možné, že už se dalšího, podobného nedožiju, ale tenhle zlatý, japonský, ten si budu určitě pamatovat, až do zbytku svého života. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že hokejový turnaj v Naganu je po těch dvaceti letech naprosto vytěžené téma. A vida, Ondřej Hudeček nám v americky rychlém stylu naservíroval množství materiálu na toto téma, které jsem nikdy neviděl, a přidal čerstvě natočené vzpomínky (nejen) účastníků. Ke sportovním zážitkům je chytře přimícháno i dost politických kontextů, aby vypjatost duelů s ruským týmem pochopili i diváci z Ameriky. Výborné (90%). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zde leží Mike Crawford, ten vůl, který nevybral Gretzkyho na nájezdy." A já budu mít na hrobě nápis: Ten, který na vzdálenost 12.491 kilometrů mentálně přinutil Mikea Crawforda, aby nevybral Gretzkého na nájezdy. Ano, byl jsem to já. Stejně si myslím, že ani Great One by Dominátorovu branku neodemkl, ale jistota je Gretzky při nájezdech na lavičce. Jinak samozřejmě patřím k těm, kteří znají svou polohu během všech zápasů v Naganu. Dokonce si pamatuju i vyhrocenost zápasů s CCCP, takže mi tento dokument přinesl jen pár nových záběrů, několik pro mne dosud utajených informací a spoustu staré dobré nostalgie při přepisování olympijské historie. Díky za to. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (18)

  • Na podvozku letadla je napsané: „Rozdíl mezi možným a nemožným je jen v míře lidského odhodlání...“ (Duoscop)
  • Olympic Channel chtěl, aby co nejvíce účinkujících mluvilo anglicky, ovšem když to tvůrci s některými zkusili, nakonec raději zvolili pro ně přirozenou češtinu. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama