Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 5

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (153)

angel74 

všechny recenze uživatele

Bez mučení přiznávám, že jsem si tuhle hororovou podívanou docela užila. Tvůrci se sice dopustili celé řady chyb a nelogičností, ale čert to vem. Polévalo mě horko při představě, že bych s omezeným množstvím kyslíku bloudila někde v tajemných hlubinách labyrintu podmořských jeskyní a měla přitom každou chvíli žraloka za zády. Rozhodně jsem se nestíhala nudit, a proto přimhouřím oko nad nepravděpodobným a značně přestřeleným závěrem. Ovšem pochvalu si určitě zaslouží parádní výběr lokací, ve kterých se natáčelo. (60%) ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Bez šokujúceho zvratu na konci, bez zápalu a akéjkoľvek invencie a pre tenotkrát len s jednoduchým,rutinným príbehom a partiou nie príliš dobre hrajúcich herečiek. Cením však, že Johannes Roberts neskĺzol do komédie či paródie a snažil sa aj po druhý raz natočiť plne vážny a seriózny animal horor. Žraloka je málo, atmosféra strachu moc nefunguje a film sa ťahá aj napriek tomu že má bez tituliek len hodinu dvadsať. I napriek všetkým týmto negatívam filmu tie najslabšie možné 3* udelím. Čiastočne je to preto že pre animal horory mám jednoducho slabosť (ako pre seriózne tak aj pre tie béčkovejšie úlety ako napr. Žralokonádo), ale hlavne preto že keď už žralok je na scéne tak a) vyzerá celkom dobre a vidno na ňom nejaký ten budget a b) jeho zabitia sú dobre natočené. Podarenej jednotke som dal najvyššie možné 3*, dvojke 47 metrov dávam najslabšie možné 3*. 50% ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě pěkné podvodní záběry starobylého města a žraloků. Dokonce i všechny scénky jsou natočeny poměrně realisticky a napínavé, duo tomandandy tam nastřelilo dobrou hudbu. Co mi kazilo dojem, byly uječené ženské, kdy to místy nešlo fakt vydržet (asi dabingem). Závěrečná scéna s výletní lodi pak byla třešnička na dortu ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Děvenky, podvodní labyrint a slepí žraloci. Jak okolní příroda, tak i podmořské záběry jsou nádherné. Ostrý obraz a skvělé barvy dovolují divákovi vychutnat si tu nádheru. Pravda, když dojde na zběsilý úprk, jeden se v rychlém střihu, bublinách a kmitání světla z baterek téměř neorientuje. Ale tak to má přeci být, ne? Kdybych byl mezi děvečkami, viděl bych stejný zmatek jako divák, beru to tedy jako snahu o vtáhnutí do filmu. Asi nemá cenu řešit, proč neměly ploutve (proč vůbec chyběly ve vybavení), jaká byla asi teplota, že se žralok orientuje pomocí šestého smyslu, a tak by své oběti vypátral hravě kdykoliv a podobně. A mně to nakonec nevadilo, jen bych přidal do žánrové kolonky fantastický, jelikož v reálu by dopadlo všechno úplně jinak. Takže v rámci pohádky jsem spokojený, přesto dám jen 3*. Chápu snahu tvůrců zakončit film happyendem, jenže posledních deset minut sklouzlo do komedie, což se neodpouští. Na druhou stranu většina postav zařvala, a to se cení. Pokud by někdo chtěl reálný příběh, k dispozici má spoustu dokumentů na dané téma. Jo, chudáci experti, co mají drahnou dobu smůlu a žádný film jim nesedne. Možná to ani tak není filmy, jako těmi experty.... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Je možný, že mě to bavilo více, než před 2 roky jednička. Má to svižné tempo, dobrou atmosféru, několikrát jsem se dost dobře lekl. Žraloci ale průměrný, na postavách mi nezáleželo, i když holky to byly celkem fájn, smrti průměrný, ale zase jich nebylo málo. Závěr byl sice debilní, no mělo to alespoň šťávu. Na jedno zhlédnutí, je to asi v pohodě. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)
  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)
  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)

Reklama

Reklama