Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jak jen tohle může mít jen o dvě procenta horší hodnocení naž australáckej The Reef u kterého jsem si napětím okousal nejen nehty na nohách, ale i drápky našeho psa, to fakt nechápu. Tohle je asylumácká záležitost jak vyšitá, jen s trochu lepší kamerou a lepšími digitálními efekty. Děj filmu je prostý. 4 blbky si jdou zaplavat. Už jen to je horor, ale je nenapadne nic jiného než se jít ponořit do zatopené pohřební jeskyně dávných Mayů. Tatík jedné z nich tam chystá světla a diskárnu pro archeology z Evropy a jeho zaměstnanci tam svařují pod vodou z jeklů pódium či co. Jenže tam za ním vpluje několik velikejch bílejch, kteří tam ale v té tmě ihned oslepnou. Za to se jim vyvinou jiné vjemové orgány, takže když pocítí echolokací vibrace prdelek čtyř blbek-potápek jsou celí diví a jdou si pro žrádlo...Holčiny jsou co se týče obsazení rasově vyvážené jen chyběla zástupkyně Inuitů, takže lze očekávat protesty a žalobu na tvůrce kvůli diskriminaci. Obávám se, že nově vzniklé hnuté ILM brzy začne rabovat americká města a zmrzlými treskami bude rozbíjet okna policejních aut. U filmu je třeba nepřemýšlet a myslím si, že na to tvůrci u diváků ani nespoléhali. Mayské vykopávky vypadaly papundeklově bez patiny jako by je tam dali filmaři (aha oni je tam dali filmaři). Co trochu bavilo byly ty podvodní záběry, natáčet ve vodě asi nebylo úplně jednoduché už jen kvůli tomu elitnímu obsazení amerických héreček. Trochu napnutější jsem byl jen u jedné scény a to v průlezu trhlinou. Podobně jsem se totiž šprajcnul v sakra úzké chodbě v podzemí ve Slavonicích, to ale nebylo pod vodou (i když pod nohama tekla) a neměl jsem na zádech kyslíkovou láhev kterou bych mohl odhodit, takže jsem to měl náročnější. Jestli slepí žraloci nakonec uspějí a nakrmí se prozrazovat nebudu, každopádně při koupání v moři mějte v kapse vždycky žraločí zub ! A dojala mně ta kámoška ze školy, která nakonec Miu asi přeci jen přijala konečně do party kámošek. Dávám za dvě procenta kyslíku. * * ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Produkčně atraktivní béčko s hezkými podvodními jeskyněmi a mokrými Tomb Raiderkami v kalhotkách, bez ploutev. I ten dravec vypadá scary a zadělá na jednu slušnou lekačku. Ale jinak se zde dějí věci, jaké nezažil ani žralok ze Zombi 2. Nejde uvěřit, že to tvůrci mohli myslet vážně, a už vůbec ne, že stojí taky za povedenou jedničkou. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Na dárek od otce v podobě projížďky lodí s možností pozorování žraloků se nevlastní sestry vykašlaly, raději vyrazily na dívčí jízdu do mayského města, respektive pohřebiště pod zemí, které je kvůli stoupající hladině moře zaplavené. Pro milovníky dávných časů je to ráj, pro žraloky zrovna tak. Jak se v jeskyních predátoři objevili, neřeším, podstatné je, aby potápění nebylo zdlouhavé a únavné (což ale je) a aby byl dostatek potravy (což je naštěstí taky). Dokonce si žraloci pošmáknou na dlouhonohé dcerce jedné akční legendy. Johannes Roberts (rozhodně bych nemluvil o nějakém pokračování, společní jsou jen žraloci a docházející kyslík) naházel do hrnce krapet jiné ingredience a trochu jiné koření, potenciál prostředí se mu daří využít a občas se i vytáhne (třeba zpomaleným estetizovaným záběrem, při kterém hraje důležitou roli právě dcerka akčního bijce). Logiku ale místy nechal za dveřmi. Nakonec se v dietní stopáži do finále doklopýtá a soudě podle reakcí naštve „jen“ každého druhého diváka. Což zase není tak hrozné skóre. Nicméně zlaté jednohubkové Mělčiny s luxusní Blake Lively. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Johannes Roberts je velice zručný řemeslník a svojí práci odvádí více než dobře. Produkční zázemí má film naprosto v pořádku, herci hrají, napětí šlape, lekačky fungují, tentokrát ale trochu skřípe CGI a film je mnohem víc akčnější, ale taky mnohem víc béčkovější než první díl, který má s dvojkou společný jen název. Mám rád žraločí horory a každý kus s dobrým vizuálem a napádem vítám. Nastavovaný sci-fi konec se mi paradoxně dost líbil. na 4* to sice není ani náhodou, ale 45% je normálně na blití. Už sem si zvyknul, že kvalitní animal survival horory jsou tady prostě neskutečně nedoceněné (hello, Crawl). Až Roberts dodělá reboot Residentu dal bych si klidně trojku. Žraloků není nikdy dost.59%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

S oběma přimhouřenýma očima dávám tři hvězdy, ale opravdu jen proto, že mi přišlo zajímavé prostředí a docela si mě to udrželo a pěkně to plynulo. Což se ovšem nedá říct o některých místech ve scénáři. Žralok je tady totiž až nějak moc slaboučký a neschopný, chování postav v některých situacích ani nekomentuju a nerealističnost některých scén byla opravdu silnou pěstí na oko. Kupříkladu, hlavně závěr je opravdu debilní a neporazitelnost a nesmrtelnost zdejších hrdinek už fakt občas překračovala všechny hranice. Teď jsem si vyjmenovala asi všechny důvody, proč tomuto filmu, který se tak trošku přiživuje na dechberoucí jedničce, která v sobě té reálnosti měla naopak hodně, ubrat na hvězdičkách. Nicméně, nějak mi ten film neublížil a tak nějak mu chci prostě dát víc, než si zaslouží. Takže pro tentokrát se budu řídit srdcem. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)
  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)
  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)

Reklama

Reklama