Reklama

Reklama

Za pár let už nebudeme muset ani hnout prstem, protože moderní technologie za nás všechno obstarají. Technofobům se v takové době nebude žít zrovna lehko. Grey Trace (Logan Marshall-Green) je pověstný tím, že jako jeden z posledních lidí dává před technologiemi přednost vlastním rukám. Jedna noc, která mu obrátí život vzhůru nohama, však tenhle přístup rázně změní. Autonehoda na noční dálnici a střet s bandou grázlů, kteří mu zavraždí přítelkyni a jeho nadosmrti zmrzačí. Greyovy vyhlídky na invalidním vozíku jsou víc než temné, dokud mu kamarád vědec nenabídne technologické vylepšení. S čipem v míše dokáže Grey nejen znovu chodit a pohybovat rukama, ale získává i další, dosud netušené možnosti. Experimentální zařízení zvané STEM totiž dokáže například i vystopovat pachatele onoho nočního přepadení a také Greyovi pomoci si to s těmi gaunery vyřídit ručně. Kdo by odolal? Grey rozhodně ne. Když však zanechá prvního z pachatelů v tratolišti krve, napadne ho, jestli by STEM neměl aspoň trochu zbrzdit. Otázka zní, jestli to půjde. A jestli to Grey vůbec chce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (961)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pre mňa zatiaľ film roka. Veľmi originálny film so skvelým príbehom, ktorý má veľký nábeh na filmový kult. Naposledy bol takto originálny a nápaditý Matrix, ale ten mal určite niekoľko násobne väčší rozpočet. To, čo dokázali Austrálčania za tak malé prachy natočiť, vyráža dych. Atmosféra blízkej budúcnosti je úplne fantastická, veľký podiel na tom má pomerne jednoduchá , ale veľmi účinná hudba ,ktorá miestami diváka doslova unáša. Zopár záberov je pomerne drsných, celý film ma neskutočne bavil a čo sa teda fakt nevidí často je úplne geniálny záver, ktorý to celé ešte dokázal vyšperkovať alebo ešte lepšie - "upgradovať". A kto že je to Logan Marshall-Green? Veľmi pripomína Toma Hardyho, ale som si istý, že po tomto filme ho bude hollywood doslova prosiť, aby sa presťahoval a pridal sa k slávnym kolegom z Austrálie. Nad filmom som dlho premýšľal a musím zhrnúť, že nemá slabé miesto, aspoň z môjho pohľadu. 100%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nasrat očipovaného kvadruplegika může být dost ošemetné. Nikdy nevíte, co do toho Intelu ti ťamani vlastně narvali, a tak se lehce přihodí, že ten gumový ležák náhle vyplivne jazykové ovládání, vypruží se ze zahálčivého horizontálu a precizně strojovým kunkfením vám pěkně nakope prdel. Takže od nynějška už radši nebudu parkovat před Tescem na kriplech a s ironickým úsměvem pak nabízet pičujícím vozíčkářům walkmany nebo je vyzývat k závodům ve skákání v pytlích. Každopádně Uanel, který kdysi dost zabodoval Pilou, avšak od té doby matlal jen skoro samé unylé sračky, si asi nějakým výkonným mikročipem apgrejdoval scénáristickou potenci, dokonce se naučil i jakž takž režírovat a překvapivě vypálil naprostou Vě-Fa pecku, u níž může jít pod tři snad jen totálně sebestředný artový velekokot. (Klidně mi, hoššy, zase napište něco hystericky milého, zas takový homofob nejsem.) Pecku natolik v detailech napěchovanou oblažujícími originálními vyfikundacemi, že ji odpustím i ten samoúčelný logický pičoid uprostřed filmu (scéna s hákováním čipu), za kterou by Uanelovi v kontextu s ne až zas tolik překvapivým závěrem Aristoteles dozajista pohrdavě pochcal levou hemisféru, načež by jej donutil vyžrat tak litr bolehlavu. Jinak je to ale čiré, zcela nevinné potěšení, skýtající naději, že filmy stále mohou být čistokrevnou zábavou, a nikoliv jen otravnou kulisou k honění gigantických eg a mikrošulinů umaštěným ufonům. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když tedy není po ruce Robocop, tak se tenhle stylový mírně kyberpunkový výlet do blízké budoucnosti rozhodně šikne. Australani zase jednou vystrčili drápky a naservírovali sice poměrně dosti jednoduchý příběh, ve kterém se ovšem najde pár luxusních vychytávek. Zbraně v rukách rozhodně vévodí. Hororový prvek se ukrývá maximálně v určité depresi, že stroje nám jednou všem nakonec vládnout stejně budou ať se nám to líbí nebo ne. 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Měls za to, že jsem invalida, ale nevěděl jsi, že jsem kurevsky hustej ninja." Jsem konzervativní. Nemám chytrou domácnost, ani chytrý auto a dokonce ani nejsem tetovanej, takže až bude možnost upgradeovat si svoje tělo, tak já zůstanu analogovej. Už jsem zkrátka takovej - řadovej občan, kterej jen ubírá kyslík. A taky se rád baví u filmů. Tenhle určitě zábavnej byl a potrava pro mozkový buňky se v něm taky nějaká našla, ale já jsem v něm nepotkal ani jednu sympatickou postavu, který bych mohl fandit. A to považuju za problém. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Největší problém v tomhle filmu jsem měla s hlavním "hrdinou". Logana, Marshalla a i Greena mám ráda jsou to moc fajn kluci, všichni tři, ale tady hráli strašlivýho kokota. Jak jinak nazvat dacana, kterej nedokáže zabít chlapy, co mu před ksichtem odpráskli manželku a jeho připoutali na invalidní vozík s krásnou budoucností sraní si pod sebe, pokud mu robotické ruce neutřou prdel? Grey buddhožel opravdu je takhle velkej kokot a tak veškerou likvidaci za něj musí řešit STEM, kterýmu dovoluje převzít nad sebou kontrolu, jelikož sám nemá koule vůbec na nic a při vraždění tak zavírá oči, bleje do dřezu nebo se skoro rozbrečí. Ano pojďme hromadně litovat vrahy našich manželek, určitě měli těžkej život. MRDAT !! Sejmula bych je všechny s takovou porcí sadismu, že by lidi utíkali z kina, pokud by to s nima nešlehlo na místě. Grey je navíc blbej skoro stejně jako ta černá policajtka, co za X měsíců vyřeší KP (kolosální píču) ve věci zavražděné manželky, ale jak chcípne první hajzl, už klepe Grayovi na dveře páč i bezpáteřní zmrdi mají svá práva...Takže ta mě srala taky. Jedinej komu se tak dalo fandit byl STEM, čili robotickej telepatickej hlas, jenže já ho prokoukla, že by mi uznale tleskal i Sherlock Houmles, takže mě finální odhalení překvapilo podobně jako když si Vám kurva po mrdu řekne o prachy. Po hovnoceních a pění chvály všech možných i nemožných uživatelů jsem štěkala víc než solidní nadprůjem, tak třeba příště. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • V akčních sekvencích kamery občas přesně následují pohyby Greye (Logan Marshall-Green). Tyto záběry byly vytvořeny tak, že byl na herce připevněn mobilní telefon, který se poté spároval s kamerou, a ta byla schopna přesně imitovat jeho pohyby. (NiWi)
  • Film sa mal pôvodne volať "Stem," čo po holandsky znamená "hlas." (Astonko)
  • Když se Eron (Harrison Gilbertson) snaží vypnout Stema (Simon Maiden) na dálku, používá některý (budoucí) unixový systém. Konkrétně ze shellové konzole spouští příkaz (resp. sekvenci příkazů s parametrem) "sudo shutdown -h now". Tento příkaz se, stejně jako uvedená konzole, na linuxových systémech běžně používá, přičemž první část příkazu udává, že chce Eron provést příkaz s administrátorským oprávněním a druhá pak okamžité vypnutí systému. (honza.kuzel)

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama