Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je důležitým svědkem, proto ho obchodníci s drogami chtějí umlčet. Nemá zbraně, policie mu nemůže poskytnout ochranu, a tak se musí spolehnout na své ruce a nohy - je mistrem bojových umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Klasická 90ková akčňárna, kde se kulkama nešetří, přitom každá mine cíl. Hlavní hrdina bez šrámů sejme každého, kdo se na něj zle podívá a každá rána v pěstním souboji vyprodukuje stejný zvuk. Brandův akční spektát, založený pouze na jeho bojovém umu, jakémsi pofi ději a boxerském nátělníku, neboť Brandon přeci musel prodat to, na čem v posilce makal. Neni to skvělé, ale neni to ani úplně marné. Prostě 90ky v plné kráse i se soundtrackem. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru se jedná o kvalitní akční film, který ukázal, jakým talentem Brandon Lee oplýval. Podílel se také na choerografii soubojů. Zápletka triviální, sle ve výsledku právě díky Brandonovi nenudí A jak je tady zmiňováno. oproti ostatním souputníkům také umí nejenom bojovat, ale i hrát. Zajímavost: Ve scéně, kdy projede oknem motorkou a spadne na zem, má krev na pravém koutu rtů. Při detailním záběru je zranění na levé části rtu. V dalším záběru je opět na pravé straně! ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Brandon Lee krátce zazářil na poli béčkových akčních hvězdiček první poloviny 90. let jako David Bradley nebo Mark Dacascos než mu tenhle jeho v pořadí třetí snímek zajistil průlomovou a zároveň osudnou roli ve Vráně. Byl to sympaťák, tílka mu slušela a kopalo mu to - otázka je, jaké by pro sebe našel uplatnění v druhé polovině dekády, která byla poznamenána úpadkem akčních ikon. Rychlý jako blesk stojí na dobrých hercích (a provařených béčkových šikmookých xichtech) a několika slušných akčních scénách plných vychytávek, díky kterým člověk bez větších obtíží zkousne triviální příběh a nemastnou neslanou režii na slovo vzatého béčkaře Littlea (o dva roky starší Muž s cejchem smrti). ()

movie 

všechny recenze uživatele

Velmi poctivá osmdesátková nálada dirigovaná kdysi celkem nadějným režisérem. Fádní zápletku a nelogiku není třeba rozebírat, vypíchnout si ale zaslouží Brandon Lee. Ten na začátku 90. let nebyl úplně standardním hollywoodským kopáčem typu JCvD, protože mu do vínku bylo naděleno o malinko víc hereckého talentu než bylo zvykem u ostatních. Díky tomu jsou Lee-ovi momenty méně (nechtěně) úsměvné a bojové scény o to zajímavější, zde podepřené hodně vydařenou choreografii. Je jen otázka, zda-li by dnes Lee skončil v regálech dvdpůjčoven, já mám pocit že měl oproti ostatním hodně velkou šanci se udržet. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ve své době naprosto perfektní akční jízda. Brandon měl již v tomto filmu v kariéře skvěle našlápnuto, aby se mohl pustit do úžasné Vrány a skončit stejně jako jeho legendární otec ... Neuvěřitelná absurdita a tradégie. Každopádně film Rychlý jako blesk byl ve své době naprosto perfektní akční nářez. Scénář jednoduchý, ale pro akční film dostatečný a v podstatě super. Mladý student ovládající bojová umění se nechtěně připlete do cesty mafiánům, když se stane svědkem vraždy. A ti pak po něm od začátku jdou, policie, která si ho přebere je bezradná a tak mu nezbyde, než veškerou mafiánskou bandu postupně zrušit osobně. Brandon účelově používá tradiční Bruceho pohyby a způsob boje, které má před kamerou výborně zvládnuté. Úžasná hudba v některých scénách, naprosto dokonale choreograficky zvládnutý souboj v prádelně s dlouhovlasým kníratým číňanem, vymlácení celého baru plného mafiánů, rychlost, spád ... prostě paráda! Rok vzniku dává filmu ještě trochu starší vizualní stránku, ovšem je to již jasný přelom do další éry akčních filmů, které později začal točit Jet Li, Standham, Willis, Tony Jaa a další. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy hlavní hrdina projede oknem motorkou a spadne na zem, má krev na pravém koutu rtů. Při detailním záběru je zranění na levé části rtu. V dalším záběru je opět na pravé straně! (FilmFan24)
  • Natáčení filmu probíhalo v Thajsku a USA, a to ve městech Chicago a Los Angeles. (GASTON73)
  • Hlavní protagonista Brandon Lee si přál obsadit na pozici režiséra Johna Woo. Studiu si však jeho rukopis na snímku vidět nepřálo. (Monco)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama