Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (154)

silentname 

všechny recenze uživatele

Čo som pozrel zbežne komentáre k filmu tak to vyzerá, že film akosi svoje publikum viac nenašiel, než našiel. "Beautiful Boy" sa sústredí na vzťah otca Davida Sheffa v podaní Steva Carella a jeho syna Nica v podaní Timothéeho Chalameta. A hoci som nevedel v akom roku sa to odohráva, tak som odhadol nejaké neskoré 90-te roky. Podľa toho čo som vo filme videli mi to prišlo logické. A to je trošku osviežujúce. Aspoň pre mňa. Herecké výkony sú podľa mňa skvelé. Steve Carell je pre mňa viac dominantným hercom pre komédie, no bol som úprimne prekvapený, ako dokázal zahrať otca, ktorý sa snažil urobiť pre svojho syna maximum, aby ho dostal z priepasti drog von. Zaujímavé je aj, keď som mal možnosť počuť ako vlastne crystal met funguje a prečo je cesta von veľmi ťažká. A vysvetlené je to dobre. A čo sa týka výkonu Timothéeho Chalameta, tak mu musím takisto zatlieskať. Podal excelentný výkon a dal do toho všetko, čo mohol. S filmom nejaké vážnejšie problémy nemám, no sú tu 2, ktoré spomeniem. V prvom rade mám pocit, že úvod bol trošku rozbitý. Chvíľku mi trvalo než som sa začal orientovať kedy sa čo odohráva. Lebo miestami to nebolo veľmi dobre poprepájané a mal som pocit, že som nevedel či pôjdeme cez flashbacky, alebo sa posúvame vpred. A to je dosť zásadné. Potom sa to však ustáli a ďalej to už je podľa mňa zrozumiteľne zostrihané a nemal som problém sa orientovať. Potom je tu Lauren, ktorá je môj druhý problém. Hoci voči nej cítim ľútosť, tak mám pocit, že stiahnuť Nica naspäť bolo od nej nesprávne a ak niekto niekoho miluje, tak také veci nespraví. Výsledne pre mňa film funguje, je príjemný na pozeranie, nie je veľmi agresívny a necháva momenty skutočne vyznieť tak ako treba. Som spokojný a dokonca si myslím, že je dobré, aby si ľudia film pozreli. Hodnotenie: A- ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Agitek na téma drogové závislosti jsem si vyslechl ve svém krátkém životě vskutku hodně. Ale mnoho z nich z toho či onoho důvodu nefungovalo a člověk měl až z trucu chuť nějakou tu drogu zkusit, aby jim ukázal, jak jejich systém v tomto ohledu nefunguje. Zároveň jsem ale cítil lítost, protože předávaná myšlenka byla morálně správná. A proto dnes tak rád vyhledávám snímky na toto téma zaměřené a tento beru jako jeden z nejlepších. Přitom Felix na to šel od lesa a nejlehčeji, jak jen mohl, protože věděl, jak tuto skládačku poskládat tak, aby ve všech směrech fungovala. Vzal si jako hlavní premisu skutečný příběh. Příběh, jenž vypráví o vztahu starostlivého otce a závislého syna, jenž mimo jiné stojí na mezigenerační chemii a celkové emocionální síle a síle myšlenky, již vypráví. Do toho musel zákonitě obsadit herecky schopné herce, což se také povedlo. Nikdy bych neřekl, že kulturně silně zapsaný komediant Steve Carell by dokázal hrát něco tak mimo jeho hlavní zaměření, jenže já mu to sežral i s navijákem. To samé mohu říct o mladé naději herecké školy jímž je Timothée Chalamet. Dále musí využít i svůj um režíséra a scénaristy, což dokázal také. Režie je poměrně průměrná, ale scénář a hlavně práce s expozicí vzájemného vztahu ústřední dvojice je skvělá, dobře vložené flashbacky z různých období jejich života, vždy s jinou náladou, krásně vyobrazily, co měly. To vše podepřel silným soundtrackem, jenž dolaďuje potřebné emoce nebo podtrhává dobu, kdy se snímek odehrává, ale ze které záměrně netěží a nepoužívá ji jako berličku, jak to dnes dělá řada jiných. Vše popsané ale také lehce může diváka dosti odradit, protože Felix si dává na čas, takže snímek se vleče v pomalém tempu, aby se emoce a myšlenky správně rozložily, ale občas nějaká menší katarze přijde, ne však v takovém měřítku, aby dněšního diváka uspokojila. Mému vkus, jenž si právě pomalému tempu a budovaní velmi lahodí, se trefilo do noty a byl jsem nadšen a zároveň melancholicky potopen. Na konec si dovolím část textu ze skladby Beautiful Boy od Johna Lennona, jež ve filmu také je a jež mě svým načasováním dostala nepřipraveného a na emoční rozvrácení náchylného. "Close your eyes/Have no fear/The monster's gone/He's on the run and your daddy's here/Beautiful, beautiful, beautiful/Beautiful boy/Beautiful, beautiful, beautiful/Beautiful boy..." Silných 9/10, takhle se to má dělat. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Naozaj velmi pekne spracovany namet drogovej zavislosti z pohladu rodicov, ktori sa neskutocne trapia, predovsetkym otec, nadherne zobrazena laska otca k synovi, ktoremu zda sa niet pomoci...Silne, dojimave, plne emocii...Aj ked sa uz tema drogy a teenegeri tolkokrat opakuje, napriek tomu mozem povedat, nebol to zbytocny film, ma svoje posolstvo...Nominacia mladuckeho Chalameta zasluzena, ale zasluzil by si ju aj jeho herecky otec, Carell - obaja boli perfektni!!! Trosku mi vadilo to caste preskakovanie, trosicku to miatlo, inak som spokojna. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd, ale díky Timothéemu a Steveovi se postupně dokážete vcítit do jejich postav a vychutnat si jejich výkony. Timothée dokazuje, že je jeden z nejnadanějších mladých herců. Líbilo se mi, že drogovou závislost sledujeme očima rodičů. Pro fanoušky The Office je navíc fajn vidět spolu zase Stevea a Amy Ryan. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Silný příběh milujícího otce a jeho osmnáctiletého, doslova krásného, talentovaného, inteligentního, slušného, milovaného a milujícího syna, který propadl drogám. Film vznikl podle dvou knih, které napsali otec a syn, každý ze svého pohledu. Steve Carell je v roli otce famózní, jeho herectví mě bavilo vždycky a mladý Timothée Chalamet, tak to je taková vycházející hvězda, kterou bych se nebála přirovnat k přirozeným talentům jakými byli Heath Ledger nebo James Dean. Film zaujme především ty, kteří mají s tématikou jakousi osobní zkušenost, ale zároveň je natočen tak, aby spoustu věcí vysvětlil i lidem absolutně neznalým. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Methamphetamin není nutné vařit k žilnímu (injekčnímu) užití. Ve filmu je to naopak. (blans)

Reklama

Reklama