Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie vypráví příběh o nepřímé nadvládě mimozemské rasy Overlordů nad naší planetou po několik dekád, během kterých lidská rasa přichází o svou identitu, vzdělávání, kulturu.
Tento ambiciózní projekt televizní stanice SYFY je adaptací stejnojmenného románu od Arthura C. Clarka, jednoho z nejvýznamnějších spisovatelů žánru sci-fi. (geklon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Konec dětství je tak trochu jako naše Válka s mloky, příběh je velmi specifický, nemáme zde titulní postavu a některé pasáže víceméně pouze popisují, co se kde a kdy ve světě dělo. Před tvůrce tedy přistál nelehký úkol, jak to celé uchopit a nečekaně se více zaměřili na lidské postavy, které v příběhu vystupují. Jejich příběhy tak byly trochu pozměněny, rozšířeny a časově se seriál přesunul do přítomnosti, kdy tu nemáme ani tak razantní skoky jako v předloze. Ano, spousta věcí by se dala udělat lépe, ale závěr je natolik silný, že jsem brečel asi posledních dvacet minut. A už jen kvůli takto silné odezvě musím dát této adaptaci 85% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit pocitu, že kdyby to dostal do rukou zkušenější režisér a obsazení by nebylo plné céčkových herců, mohl by být Childhood's End sci-fíčkem desetiletí. Těží totiž z božské knižní předlohy a obsahuje velké množství myšlenek a otázek. Důležité však je, že se tomuto zpracování povedlo scénář příliš nepodělat. Na televizní poměry a obzvlášť stanice Syfy je to velmi dobře napsané, luxusně vygradované (byť místy možná trochu natahované), má to parádní efekty a jednoduše to v divákovi něco zanechá a nemá nutkání to po pár minutách vypnout, protože se cítí trapně (zdravím Dark Matter a Killjoys). Závěrečná pointa by ale zasloužila trochu rozvést, stejně tak bych více kladl důraz na celkový biblický podtón. Působilo to na mě trochu nedořečeně a nevím, jestli je to předlohou nebo scénářem. A konec? Tak depresivní avšak originální konec jsem už dlouho neviděl. ()

Reklama

Tereszka33 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, zda by byl pan Clarke s tímhle seriálem spokojený. Kniha bravůrní, předloha jako víno, pro sci-fi fandu naprostá povinnost. U seriálu je velké mínus, že se do toho tahají zase ty love story..proč? To proště nepotřebuju...Míň romantiky, více sci-fi! Vůdci perfektní, takhle jsem si je přesně představovala, škoda, že tvůrci nepředvedli více z jejich planety. Už u knihy jsem pořád nechápala, proč se to jmenuje Konec dětství, na konci pochopíte a pokud ne, sáhněte po knize, nezklame. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pustila jsem si to kvůli postavě mimozemšťana, jehož jsem viděla v jakési upoutávce. Čekání na objevení se mimozemšťana se v seriálu skutečně záměrně (a vcelku logicky) protahuje, a musím přiznat, že především to mě udrželo u obrazovky. A pak jsem to ze zvědavosti dodívala celé. Série nebyla špatná, měla dobré nápady, zajímavě propojovala vesmír a lidskou historii, ale kdybych věděla, jak je temná, nepustila bych si ji. SHRNUTÍ: Depresivní pomíjivost. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možno trochu škoda béčkovitosti prvej a druhej časti, nakoniec sa totiž ukazuje, že Childhoods end je celkom husté filozofické sci-fi s mnohými motívmi. Každá časť je o niečom a niekom inom, i keď postavy zostávajú, stále sa sústredíme na inú. Záverečná časť je veľmi slušný odvaz, pozrieme sa aj na planétu overlordsov a postupne zisťujeme, o čom to celé je a prečo sa zavrhli postupne témy, ktoré séria načrtla. Seriál má nepredvídateľný vývoj, takže pokiaľ si po hodine budete myslieť, že bude o našom odmietaní mierovej spoločnosti, cez druhý diel, že je o jednom skutočnom náboženstve, tak záver sa posunie ešte niekam úplne inam. V mojich očiach je každá časť lepšia a lepšia, takže priemer mi vychádza na 80%. Design mimozemšťanov je myslím veľmi vydarený a napriek tomu pôsobia veľmi sympaticky a ich chovanie je logické. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Film je na motivy knihy "Konec dětství", která byla byla nominována prestižním časopisem "Locus" v roce 1987 na nejlepší sci-fi román všech dob a v roce 2012 na nejlepší sci-fi román 20. století. (Martrix)
  • Natáčelo se v Austrálii. (Martrix)

Reklama

Reklama