Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 5
USA, (2022–2024), 17 h 57 min (Minutáž: 65–72 min)

Předloha:

J.R.R. Tolkien (kniha)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (337)

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

║Rozpočet $465miliónov (715miliónov to je vrátane práv)║ __1.séria__ No, zhrnuté, podčiarknuté ide jednoznačne o najväčší možný prúser. Dobojoval som to poctivo po posledný diel prvej série.... á ach jaj, tak nesympatické zlé obsadenie, kde si nedokážete obľúbiť ani len náznakom nejakú postavu, ktorá by aspoň trochu prirástla k srdcu a k tomu ohromne povrchné, nudné dialógy až hrôza. Nuž nemôžem ani kvitovať technickú stránku a vizuál, ktorá za ten rozpočet mala byť ohromujúca, málo záberov zaujme, či troška ako že strhne, neponúknu nám nič dechberúce, kopírovanie hudby Howarda Shore to fakt nezachráni, keď produkcia pôsobí vo všetkých smeroch zmatočne, nezaujato. Nesrší z toho žiadna sila, iskra, o atmosféru to neškrkne, skôr to poväčšinou pôsobí nechcene úsmevné. K tomu masky (okrem škretov) a vlasové dekorácie sú na facku ale že moc. Rytierska zbroj, brnenie príde strašne umelá akoby vojaci - komparz vybehli rovno z výpredaju od hračkárstva Dráčik. Nie som zrovna veľký fanúšik LOTRa ale rád si s chuťou pozriem vždy Spoločenstva prsteňa ale toto čo ponúkol Amazon je veľký zlý nepodarený vtip, ktorý radšej nemal uzrieť svetlo sveta. /20%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

S trochou toho obrácení očí v sloup (do)koukatelné. Ovšem i v nejzdařilejších momentech přinejlepším průměrné (no dobře, v závěrečných třech epizodách je pár výtečných scén). Největší problémy jsou v konceptu, charakterizaci, dialozích, neprotínajících se liniích (že dvě nejsou ani do počtu, je téma samo pro sebe, nemluvě že nejlepší linie je zhola zbytečná). Tedy aspektech, které i když se nakrásně podstatně pro další série zlepší, tak na pozdvihnutí z béčkových vod to stačit nebude. Je smutné, že McCreary pro to dělá více než kdo jiný. Pokud (a je to velké pokud) se dokážete přenést přes degradaci "LOTRa" (jedno zda literárního či filmového), tak jako tuctové špatně napsané fantasy je to obstojné. Což je trestuhodně málo. | S1: 3/5 | ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 80 % Nejsem čistokrevný fanda LOTRa, ale filmy mám samozřejmě rád. Možná i proto neřeším, kdo má jakou barvu kůže, jelikož to je vše fiktivní, a prostě jsem si jednoduše užil skvělý seriál, který na to, že to je seriál, má fakt skvělý vizuál, podmanivé lokace, výtečný soundtrack a zajímavý příběh. Pomalé tempo mi nevadí. Nepotřebuju ke skvělému zážitku velkolepé bitvy a akci od začátku do konce. Stačí mi dobrý příběh, skvělá chemie mezi postavami (zde hlavně mě bavil vztah mezi Durinem a Elrondem), a dobrý vizuál, což se zde splnilo. Možná bych jen vyměnil herečku, která hraje Galadriel, která mi moc nevyhovuje. ()

decouble 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechno je to jeden velký dlouhý prolog naplněný tunou dějové vaty. Osmá epizoda byla docela fajn. Kdyby tu vatu z prvních sedmi zkrátili na dva díly, byla by to vlastně super fantasy (ty peníze jsou fakt vidět), byť s nesympatickou frackovitou hlavní hrdinkou (opravdu by nesmrtelný elf trávil věčnost hledáním pomsty?). Takhle je to spíš otravná fantasy variace na seriál z díly J. J. Abramse, zmatený vyprávění (v jaký části Středozemě jsme většinou netušíme), který každou půlhodinu předkládá další kus nezajímavé záhady (např. kdo je postava x?, k čemu slouží předmět x?) a kupí (spíš) očekávané zvraty, které do tolkienovskýho světa vůbec nesedí. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

S01: Jasně, komu hrozně záleží jakou barvu kůže má která fantasy postavička (...), že to tu je samá ženská hrdinka (...), a nebo jak přesně co Tolkien zamýšlel a popisoval/ popřípadě fixuje se na Jacksona, bude zdá se nespokojen. Moje očekávání byla fajn pohádka + nějaký ten přesah, což jsem dostal. Řada impozantních krajin a měst Středozemě, poctivý skřetí masky, s výjimkou E07 svižný tempo a dostatečně poutavý děj, bavilo mě i po stránce hlubších témat; síla zášti davu lůzy a kmenová my vs. ostatní mentalita, pomíjivost velkých civilizací a motiv s ničivou potopou, nebo myšlenka poznej temnotu a zlo než začneš sám konat dobro... Co mi tu chybí nejvíc, je hvězdnější obsazení a alespoň fakt sympatická jedna postava. 75% ()

Galerie (810)

Zajímavosti (43)

  • Arondir (Ismael Cruz Córdova) zmíní Valar, který se stará o rostoucí věci. Tato Valar je Yavanna, manželka Auleho, který vytvořil trpaslíky. Yavanna mimo jiné stojí za vznikem entů. (spacemaster)
  • Halbrand (Charlie Vickers) ve vězení říká Galadriel (Morfydd Clark), aby zjistila, čeho se její protivník nejvíce obává, aby to mohla použít proti němu. To je přesně taktika, kterou Sauron použil proti Númenorcům, aby je zničil, a také taktika, kterou se řídil, když vykoval Prsteny moci a rozdělil je mezi lidi, trpaslíky a elfy, jen aby posléze vykoval Jeden prsten, který jim vládne. (spacemaster)
  • Isuldurův přítel, který je společně s ním vyhozen z lodi, se jmenuje Valandil (Alex Tarrant). Toto jméno se v Tolkienových příbězích vyskytuje vícekrát, nejznámnějším případem budiž Isuldurův syn, tj. přímý předek Aragorna se takto jmenuje. (spacemaster)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama