Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Filip Renč vrátil ke kriminálnímu příběhu ze současnosti, když v Centru dramatické tvorby brněnského studia České televize natočil příběh, do jehož hlavních rolí obsadil Simonu Stašovou a Juraje Kukuru a který podle skutečných událostí napsal populární novinář a publicista Josef Klíma. Ten se podle vlastních slov nechal inspirovat skutečností, že "...na bohaté scéně zločinu a lidské špíny obecně přibyla další sorta lidí. Vniknou potají do cizích životů jako paraziti a postupně svého nositele zahubí, ať už existenčně, finančně či přímo fyzicky..." a dodává: "...tak je tomu i v tomto případě, protože náš příběh se skutečně odehrál - bohužel ovšem bez šťastného rozuzlení. Fabulace ho posunuje z pouhé anatomie zla (které je už dnes všude nadbytek a uvrhuje diváka do stále hlubší deprese) směrem k naději. K naději, že přestože se musí řadový občan v džungli dnešní doby spoléhat nejvíc na sebe, má šanci ? pokud nepodlehne malomyslnosti - ubránit se. A to přesto, že jeho situace vypadá často beznadějně." Takto beznadějně vyhlíží i situace zdravotní sestry Věry Podlipné, která sice nemá existenční problémy, neboť zdědila majetek po rodičích, ale které jednoho dne dorazí dopis s opravdu podivným obsahem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (102)

Tessie 

všechny recenze uživatele

O tomhle kousku jsem slyšela poprvé od pana Klímy v rádiu a moc jsem se nad tento film těšila. Rozhodně mne nezklamal, naopak. Moc se mi líbilo propojení vynikající Simony Stašové a Juraje Kukury. Byli báječní. Líná soudkyně, nasraná úřednice, drbna sousedka a podnikatel v Audině vystihli sami dnešní společnost a ukázaly na spoustu nedomyšlených věcí, které v naší zemi existují. Btw, pro roli podnikatele by tvůrci nenašli většího slizouna než Honzu Hrušínského, byl vynikající, role šitá na míru. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Mám filmy Filipa Renče rád. Vymykají se totiž většině české produkce. Pan režisér si nikdy nědělal hlavu s originalitou, radši si ty nejlepší nápady vypůjčil od jiných klasiků a dobře je zkombinoval. S věrohodností se taky netrápí a celé je to vlastně takové trochu povrchní. Přesto nebo právě proto mne jeho filmy baví. Zrozen bez porodu z řady také nevybočuje. Přesto je zručně natočený, do poslední chvíle jsem nevěděl, co z toho vlastně vyleze, i když jsem každou minutu filmu měl pocit, že už jsem něco podobného x-krát viděl. Milé překvapení, nic jsem nečekal a bylo to fajn...75% ()

Reklama

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co to má znamenat? Co to má znamenat?? . . . Psycho na kvadrát... Tentokráte zase jednou ujetě >veřejnoprávě< z Brniska... %-o . . . Jen čistě technickou: Proč Stašová leze do stejné tramvaje (linky která navíc neexistuje), ze které pár minut před tím vylezla? . . . A proč Nosek >jako náhodou< (že...) telefonuje v dlouhém >p.p.< záběru přímo před vlezem do jakési >nejmenované< (že...) pofiderní nonstop herny - asi v rámci toho klimoffského boje za lepší svět (že...)? Co na to dramaturgové či rovnou vedení televize veřejné služby? . . . Jinak je to opět formou i obsahem naprostá sračka, škoda víc už času, škoda už víc slov... - - - - - (Poprvé a naposledy sledováno na >prorodné jebničce< 15.1.2012, hodnocení 482., komentář zde se znechucením jako devětašedesátý - 15.1.2011) ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná detektivka-thriller. Ale doma není nikdo prorokem, jak se píše v Bibli, proto tvůrcům prostě nějak hůře odouštím těch pár nelogičností či nedokonalostí. U zahraničního snímku bych si jich sotva všiml. BTW Zajímalo by mě, zda legalizovali ten vykradený motiv od Pink Flojdů - High Hopes. A taky z konečné na Barvičově nejede bus 71, ale 51. Jestli jsem se teda v té rychlosti nepřekouk. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moderní pohádka o tom, jak jsou mnozí lidé zlí, ale pak přijde jeden hodný (Zorro mstitel) a zachrání ty ubožáky. Poměrně slušné drama z pera Josefa Klímy, i když "oficiální text distributora" je fakt mimoň, když do obsahu napíše, jak film dopadne. Bohužel, slušná je pouze část, která je dle skutečnosti, čili vlastně jen zápletka. Ta část scénáristická - se sledovačkami, vystřelenými mozky, skrytými kamerami, podivnými náhodami, Zorrem bez příčiny a policia ex machina - je už opravdu mimo realitu. Filip Renč mě svou režií opět nikterak neohromil. Simona Stašová je skvělá herečka. Jenže hraní při vyvrcholení prvního filmu trošku přehnala i ona. Nemyslím si, že by bylo na škodu zůstat u skutečnosti, protože tak hloupé a naivní vyvrcholení případů se dá fakt asi jen napsat perem. Ještě že nás autor ušetřil deprese z toho, jak fungují (či nefungují) naše úřady a co všechno si dovolí zločinci k obyčejným lidem a obdařil nás happy endingem o anonymních lovcích...tak už konečně mám naději, že se nás někdo zastane a pak přijede policie a bude dobře. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Točilo se převážně v Brně. Továrna, kde se odehrává část příběhu, se nachází u Blanska a jmenuje se Klamova Huť. Filmovalo se také v Jevíčku. (Marator)
  • Věra Podlipná (Simona Stašová) dostane obsílku od soudu, aby ohlásila adresu pobytu svého syna. Když však zajde za soudkyní, tak ta jí adresu dá, ale přitom ji údajně nevznali, a proto si Podlipnou pozvali. (Terva)
  • Je zde menší hříčka příjmení, hlavní antagonista příběhu se jmenuje Lípa (Jan Hrušínský), jedna z jeho dalších potenciálních obětí a hlavní protagonistka příběhu se jmenuje Podlipná (Simona Stašová). (Nick321)

Související novinky

Brno na týden ožije festivalem Cinema Mundi

Brno na týden ožije festivalem Cinema Mundi

16.02.2011

Přemýšlíte, co s načatým březnovým večerem? Chcete si rozšířit své obzory, potkat se se zajímavými lidmi a načerpat atmosféru různých koutů světa? Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi představí… (více)

Reklama

Reklama